Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (625)

plakát

Velké sedlo (1986) (seriál) 

Jela jsem to ted v ramci Nostalgie. Ale Klenot to samozrejme vubec neznal a dival se se sebou a rikal ze ty "lidske vztahy" v serialu jsou nudne jako prase, ale ze jej velmi zajima zivot na prehrade a jak tam vselijak cosi spravovali a delali ta opatreni proti jakemusi hnusu ve vode a pak v poslednim dile take ta potopa. Za sociku to asi bylo lepcejsi. Btw. proc porad ten oslizly Jandak hraval takove Don Juany? Brrrr... ten byl prece slizsky snad odjakziva!

plakát

Berlínský syndrom (2017) 

Tohle se tedy me i Klenotovi dost libilo! Trochu utahanejsi rozjezd, ale pak jsme na to jen cumeli a vubec nam nebylo lehce! Koukala jsem na to minuly ctvrtek a jeste ted (pondeli) mi je z toho filmu tak trochu divne... Takovy blby pocit, porad se toho nemuzu zbavit. Jeste ze mam doma Klenota a nemusim se seznamovat s vselijakymi uchylnymi psychopaty! Btw. uchylneho psychopata, jinak meho prevelikeho oblibence, Maxe Riemelta, jsem poznala az po par minutach. Vzdy hral takove charismaticke a svihacke kladouse a ted Totok. Po tom Berlinskem Syndromu zu to ale pro me neni takovy svihak... Jednu srazim za ten konec. Asi od pulky filmu jsem tusila kam se to cele ubira a velmi jsem se mylila. Kdyby to ovsem byvalo koncilo jak jsem to tusila, dala bych plny pocet. Ale i tak rozhodne doporucuji. I Klenot se radoval!

plakát

Amy (2015) 

Amy byla fenomenalni zpevacka. Kam se na ni hrabe Adele.. Bohuzel skoncila jak skoncila. A kdyz vidite dokument tak je vam jasne ze jinak to asi ani dopadnout nemohlo. V dokumentu sledujeme Amy od zacatku jeji kariery az do jeji smrty. Prvni hodina jsou prave ty zacatky az do doby kdy byla slavna. Druhou hodinu sledujete vrazdu v primem prenosu. Amy mela bohuzel v zivote smulu na zasadni chlapi - otce a partnera. Oba dva parazitoidni, oportunisticti a sebestredni zmetci. Dnes jsem cetla jakysi clanek ze amici soudi holku co sveho pritele premluvila k sebevrazde. K tomu soudu by mel jit i tenhleten Amy povedeny tatik a ten jeji vyfetovany parazit Blake. Mraz mi z toho behal po zadech.

plakát

Tom Petty and the Heartbreakers: Playback (1995) (video kompilace) 

Bozi klipy a bozi hudba. Ja tedy nevim jak to mate vy vsichni, ale u me v aute nejaky ten song od Toma Pettyho nikdy nechybi! (a vetsinu umim nazpamet procez velmi Rada zpivam se sebou)

plakát

Tobogan (1989) 

Jedna za lokaci (natacelo se pod panelackem ve kterem jsem stravila detstvi i dospivani) a jedna za atmosku rozhicovaneho, nudneho a prazdninoveho sidliste - kor na tech domacich Jiznacich ten Feeling dost vynikl, my jsme nastesti meli babicku co bydlela na Mokre (Mokra byla tehdy pro deti cool prazdninova destinace), takze nejak intenzvine jsem na sidlisti prazdninovat nastesti nemusela. Ale zpet k filmu - dve za vyse jmenovane a jinak teda pekna nuda a ptakovina. Film preposilam nasim, ti budou nadseni! Kor kdyz je tam "nas" panelak nekolikrat pekne videt :)

plakát

Den patriotů (2016) 

Od vybuchu (ktereho jsem se lekla!) to slapalo naprosto snobsky a byla jsem napjata jako prase az do konce. Berg tyhle filmy umi a ti herci co hrali ty terace se tem originalum velmi podobali! Nevim nevim, jak s takovou vizazi vylezaji v Ameru mezi lidi.... I Klenot se prevelice radoval, ale mozna take proto, ze se nemusel divat na tenis, nyni je totiz v televizi Roland Garros a ja se na to porad musim divat a obcas dovolim Klenotovi podivat se na zpravy (ale jen na jedny!) a aby me uplne nenenavidel tak obcas mu predhodim nejaky ten Blockbuster (protoze tyrat ho po hodinach a hodinach tenisu socdramatama nebo Twin Peaks se neodvazuji, nechci rozvod!) a tenhle mu prevelice kapnul do noty a liboval si. Jsem hodna zena s dobrym vkusem!

plakát

Život (2017) 

Ten Espinosa musi byt preveliky zerter a vykuk! Napred me lakal na Child 44, tesila jsem se na radiciho Cikatila a temny dryler, a ted zase ze prej Vetrelec! Pro me ovsem, stejne jako Child 44, tak trochu zklamani (no dobra tedy "child" bylo horsi), neb jsem cekala vic! Asi uplne nejvic, kdyz o se to srovnavalo s Vetrelcem a vsichni z toho byli tak nadseni. Nebylo to spatne, ale trochu jsem se u toho nudila. Jednou jsem u toho dokonce na chvili usnula. Kdyz jsem byla vzhuru tak me to docela bavilo, ale pokud u filmu usnu tak je to vzdycky docela spatenka.

plakát

Bílá masajka (2005) 

My jsme byli v Keni a vsechny zenske u bazenu cetly knihu "Bila masajka" :D Tak jsem si ji hned musela poridit taky a musim rict, ze se mi docela libila. FIlm zu takova hitparada nebyl, ale co uz. Corinnu (ve filmu Carola) vubec, ale vubec nechapu. Asi ta Laska musi byt OPRAVDU silna carodejka. My jsme v ramci jakehosi vyletu vlezli do jedne masajske chyse a hmyzem se tam hybala podlaha. No vyletela jsem odtamtud jak claymorova mina. Zit v necem takovem, to bych se asi radeji obesila, otravila, podrezala a hodila se do rodinne hrobky.

plakát

Tetsuo (1989) 

Takova japonska Mazaci Hlava, ale pro me asi ponekud stravitelnejsi (no, tak jsem asi oficialne uchyl) a vubec zajimavejsi. Tsukamotuv svet me, stejne jako Lynchuv, asi nikdy neprestane fascinovat... Davam o jednu vic nez MH, asi kvuli celkovemu feelingu. Cyberpunk a nadsazku proste ve filmu cenim vice nez depresivni a "temne" alegorie ci metafory. Opet jeden z filmu ktere Klenot splachuje rovnou do odpadu a beduje "To je hrozne, na takove veci jsi schopna se divat..." Mensi zajimavost: Film jsem dostala na DVD k vanocum od tchyne... ;)

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Na pana Davida a jeho novou radu Twin Peaks jsem cekala stejne nedockave jako na noveho Aliena. No, mozna jeste i o facku nedockaveji. Davam ctyri hvezdy, neb tam tusim potencial a pripomina mi to nektere dily prvni a druhe Serie u kterych jsem se, coby pubertacka, desne bala (zejmena kladne hodnotim toho ufona-ducha(?) ). Jedna jde dolu za divne dvojce Mr. C a za to, ze mi docela chybi naznaceni nejake hlavni Linie. V prvni rade to byla vrazda Laury Palmer, v druhe Windom Earl. Tady si nejsem jista. Navrat agenta Coopera? Neco s tou prosklenou krabici v New Yorku? Oklahoma storyline? Ze se to vsechno spolu nejak propoji je jasne, ale prvni dil me zahrnul az velkou spoustou informaci a hned nekolika dejovymi liniemi ktere jsou vsechny relativne stejne silne. Nu coz, budu sledovat dal, to je jiste. Btw. Klenot nerikal vubec nic, ale myslim, ze byl otraven jak malajsky sip, jen si netroufal nic rict.