Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (149)

plakát

Sousedská hlídka (2012) 

Nevím jak vy, ale já se pobavil jako už dlouho ne. Můžeme mít sice výhrady k tomu, že jako v pravém americkém filmu je opět USA prezentováno jako nejlepší místo pro život, ale prvotní cíl opravdové komedie je zde naplněn.

plakát

Dvojka (2009) odpad!

Hnus. Ostuda. Odpad.

plakát

Critters 3 (1991) 

Snad jen mladická nerozvážnost Leonarda DiCapria omlouvá, že se neodmítl podílet na tomto příšerném projektu. Inu, každý začátek je těžký :)

plakát

Zámek v Itálii (2013) 

Miluju tyhle evropské filmy, malinko k smíchu, malinko k pláči. Nebojte, nemíním nic prozrazovat z děje, jen pro případ, že by to rád ještě někdo viděl a mohl si tak film pořádně vychutnat a užít. S ohledem na výborně vypointovaný závěr, jehož absence mi jindy bránila k udělení plného počtu, tady mám radost, že tu pátou hvězdičku mohu udělit. Taky bych rád poukázal na vynikající herecké výkony hlavních postav. O Garrelovi nemá cenu mluvit, ten je perfektní, jako vždy.

plakát

Nevinnost (2004) 

Malé holčičky bloudící dvě hodiny po lese. Nezasloužilo by si to ani tu jednu hvězdičku, nebýt zajímavé práce s obrazem.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Ten kritizovaný zdánlivě nelogický závěr nezmění nic na tom, že jsme konečně po dlouhé době byli svědky jednoho z nejlepších westernů nové doby. A že se může hrdě zařadit po bok takové klasiky jakými jsou Tenkrát na západě nebo Hodný, zlý a ošklivý na tom si trvám.

plakát

Zázračné děti (2011) 

Po čase opět německý válečný film, co stojí za zmínku. Je úžasné, jak objektivně se s tématem dokázali zase poprat. Klasická hudba do filmu zapadá naprosto dokonale. Navíc ty děti hrají skvěle, myslím tím zejména na jim svěřené hudební nástroje. Například představitel hlavní role Elin Kolev platí již dnes v Německu za skutečně nadaného houslistu. Tak nějak mi film připadá jako taková variace na téma The Sound Of Music, samozřejmě poněkud více komornější a tragičtější, což se ale k tématu dost hodí. Shlédnutí tohoto kousku bych považoval za skoro povinnou historickou exkurzi.

plakát

127 hodin (2010) 

Nádherný film o tom, jak je důležité vážit si na první pohled samozřejmých věcí jako je být zdráv, mít kde složit hlavu, mít co jíst, co pít, o blízkosti spřízněné osoby, o svobodě pohybu. Opravdu myslím důležitý film.

plakát

O statečném krejčíkovi (2008) (TV film) 

Dnešní pohádka byla tak typicky skopčácká, o krásné árijské princezně, pomateném králi, proradném rádci a statečném jinochovi. Je to v podstatě slátanina jako veškerá německá pohádková produkce, která snad ani nemůže být vážně určena pro malé diváky. Ale v tomto případě musím přičíst k dobru fakt, že se nejedná o televizní papundeklovou tvorbu, kterou straší naše televize děcka každou neděli. A Kostja Ullmann v hlavní roli coby statečný krejčík zde podal standardně sympatický výkon a nakonec vydržel jsem u televize až do samotného konce, což je taky známka určité kvality.