Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (35)

plakát

Sword Art Online - Alicization (2018) (série) 

V první sérii byly aspoň pěkné souboje a romantická linka. V druhé aspoň Sinonin zadek. Zde ke konci série už jen litujete promarněného času a přejete si drtivé vítězství hlavní záporňačky a krutou smrt všem ostatním.

plakát

Doktor Strange (2016) 

115 minut nefalšovaného utrpení, které ani pěkné vizuály nezachrání. Nevtipný, nenapínavý, nelogický, nezábavný film. Největší drama je čekání na závěrečné titulky. A hlavní záporák vypadá jak Putin v paruce. Jeden bod za poctu kaleidoskopům. P.S. Mezi závěrečnými titulky je fakt vtipná scénka, jestli mi rozumíte.

plakát

Nana to Kaoru (2011) 

Jak už to tak bývá, filmy jen málokdy předčí své knižní předlohy. V tomto případě to není taková tragédie jako v případě anime verze, ale kvalit předlohy mangaky Amazume Ryuty stále ani zdaleka nedosahuje. Těžištěm originálu je (doslova nádherně vykreslený) vnitřní boj hlavních protagonistů a jejich pocity, který je v přehrávaném podání až příliš zjednodušen a veškeré nuance jsou tím ztracené. Pro mne tak ztrácí hrané NanaKao veškerou přitažlivost, stává se z něj jen velmi laciná komedie plná klišé (krev z nosu) a sexy oblečků.

plakát

Evangelion šin gekidžóban: Q (2012) 

Hodina a půl zírání do kaleidoskopu přinese zhruba stejně informací jako (zatím) poslední Evangelion. Anno konečně dovedl "mindfuck" do absurdní dokonalosti.

plakát

Zahrada slov (2013) 

Po předchozí, opravdu nepovedené, Miyazačině se Makoto vrátil ke svému žánru. Vztahu dvou lidí, jež od sebe dělí nepřokonatelná vzdálenost či čas a kteří po sobě stále, byť marně touží. U tohoto snímku jako by si Makoto ale po půlhodině uvědomil, že vlastně už dál nemá co nabídnout. Tak uprostřed úvodu máme jakési vyvrcholení celého filmu a melancholickou písničku s tím, že se diváci dojmou a nebudou o tom dál přemýšlet. Co opravdu fungovalo v 5 centimetrech za vteřinu zde ale diváka spíš uráží, když si říká - tohle přeci nemůže být všechno. A, aniž bych chtěl být příliš jedovatý, není - po titulcích se přidají ještě dvě minuty, opět ničeho. Tři hvězdičky dávám za krásný vizuál a Yukino (ne nepodobné Rice z H&C).

plakát

Azumanga daió: The Animation (2002) (seriál) 

Omlouvám se Gibbonovi, že vykradu jeho přirovnání - ale ano, Azumanga je Monty Python mezi rabukome. Úlet, který ne každému sedne, s několika hluchými díly (přiznávám i přes pět hvězdiček).

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Po třech dílech - patetické, uječené, naprosto předvítatelné, s jedinou sympatickou postavou (bramborou). Vůbec nechápu ten hype kolem.

plakát

Majo Čiki! (2011) (seriál) 

V žánru lehkých oddychovek nadprůměr, který nezklame, pokud od něj příliš nečekáte. Tři a půl hvězdičky.

plakát

Mawaru Penguindrum (2011) (seriál) 

Po osmi dílech posílám seriál do křemíkového pekla. ++++ Příběh: Dva bratři a nemocná sestra, která v prvním díle zemře, aby ji následně zase vzkřísil kouzelný mimozemský klobouk, který v každém díle divákům pustí otravnou několikaminutovou sekvenci nazvanou "survival strategy" a sestřičku ovládne, nařídí bratrům, aby pátrali po penguindrumu, což nevíme, co je, jen víme, že pokud ho nenajdou, drahá sestřička zase zemře, takže se bratří snaží získat diář nějaké stalkerky tím, že jí pomáhají s tajným projektem, zatímco kolem pobíhají neviditelní tučňáci, tajné organizace a ženská s prakem... ne, mně to taky nedává smysl.

plakát

School Rumble (2004) (seriál) 

Dokonalý vztahový n-úhelník (kde n se mi ani nechce počítat), kterému se vyhly holčičky s pisklavým hláskem (Chio-chan má u mě výjimku), mňoukající koťátka (skoro) a další morové rány romantických školních komedií. Byť je zde několik hluchých dílů, těch 5 hvězdiček si zaslouží. Bohužel se to nedá říct o dalších sériích :(