Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (11)

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Čtyři svatby čtyři hvězdičky. I když už bylo na toto multikulturní téma natočeno několik komedií, tak tato se poprávu může zařadit mezi ty nejlepší z nich. Velice příjemné překvapení. Skvělá zábava kde se nenuceně opravdu zasmějete. Nechýbí tu ani vtipná scéna s psím členem rodiny. Nová dobrá Francie stále žije! Čtyřnásobná zdánlivě překombinovaná katastrofa se promění ve výbornou zábavu, která vydrží až do konce.

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Skvělé soudní drama/triller. Příběh o rasové nesnášenlivosti. Samuel L. Jackson bere spravedlnost do svých rukou. Matthew McConaughey v životní roli právníka s mladou, sympatickou studentkou práv Sandrou Bullock.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Z Oxfordské university 1899 aj. výzkumu duševně nemocných se dostáváme do překvapivě zábavného prostředí psychiatrické léčebny, kde si jsou blázni svými pány. Na jejich stolech nechybí zajímavé kulinářské pochoutky z místních zdrojů. Oddechová Komedie/Thriller E.A. Poe.

plakát

Lhář, lhář (1997) 

Jedna z řady bláznivých komedií Jima Carreyho, který se nehodí do vážných rolí. Opět nezklamal a ukázal jak má vypadat spávná zábava. V roli právníka s možností mluvit jen pravdu, přináší svým osobním výkonem kvalitní zábavu do soudní síně.

plakát

Můj bratranec Vinny (1992) 

Další z mála komedií od soudu. V roli právníka Joe Pesci. Na první pohled působí jeho postava laciným dojmem mnohokrát se opakujícího zelenáče u soudu. Svůj věhlas si získá po několikanásobných střetech s místním soudcem. Významnou roli v tomto filmu zastávají tři význačné postavy : skvělý, neúprosný soudce, extravagantní právík z jiného světa a jeho přitelkyně Marisa Tomei dodávající okouzlující pocit nejen svým vhledem ale i svými znalostmi atomobilů aj. mechaniky ve strhujícím suveréním znalostním přednesu. Příjemné překvapení z rozpačitého začátku filmu.

plakát

Pelíšky (1999) 

Film svým pojetim oslovuje širokou skupinu mladší i starší generace. Nechybí zde hůmor, který je zasazen do rodiného prostředí, kde se střetávají dva bratři B. Polívka a M. Donutil ve vzájemné mírumilovné sourozenecké rivalitě. Je to nadčasová komedie nejen o procitnutí z životního vzoru ideálů Sovětského svazu v srpnu 1968. Nezapomenutelné hlášky jako:kde asi udělali soudruzi z NDR chybu, rozkaz ten zněl jasně...aj. se poprávu řadí mezi nejlepší komedie žánrového tématu u nás.

plakát

Poslední vlak (2006) 

Přes očekávání slibného dramatu přibližujícího poslední cestu židů do koncentračního (vyhlazovacího) tábora je pro mě velkým zklamáním. Z jinak výborného námětu o lidech kterým se upírají veškerá lidská práva. Žízen, hlad a vyčerpání z útrpné cesty přinutí uvězněné, aby se pokusili odtud uniknout. Toto vše se zdá být v pořádku až na nesympatické herce a dlouhotáhlé, stále se opakující scény vyplněné vzpomínkami. Pár světlých okamžiků se odehraje hned ze začátku, při nástupu židů do připravených vagonů a během zastavení vlaku. Někteří němečtí vojáci se rozhodou i přes přísný zákaz poskytnot pomoc židům umírajících hladem a žízní.

plakát

Sugarlandský expres (1974) 

Až neuvěřitelně-neuvěřitelný příběh podle skutečné události. Road movie/Krimi/Komedie kdy si zoufalá situace žádá ještě zoufalejší činy.

plakát

Vzpoura na Bounty (1962) 

Výpravný historický příběh o cestě na druhý konec světa na palubě lodě jeho veličenstva. Téměř idilickou atmosféru narušuje bezohledný kapitán Wiliam Bligh, pro kterého je splnění poslání jeho prvořadou poviností i za cenu zrát z řad členů posádky. Bounty znamená v překladu hojnost. Tu si plně posádka vychutnává až mezi domorodým obyvatelstvem za zpěvů písní krásných tanečnic. Při cestě zpět se postaví otevřeně na odpor proti kapitánovi první důstojník Marlon Brando ke kterému se připojí žízní umírající muži. Tím si zpečetí svůj osud vzbouřenců na útěku bez vlasti do které se už nemohou vrátit. Svůj nový domov najdou na ostrově jenž se dá najít jen náhodou pro špatně zakreslenou polohu ve všech mapách britského námořnictva. Osud vzbouřenců tak zůstal celých 18 let neobjasněn až do doby, kdy jejich ostrov objevila americká verlibářská lodˇ. Její posádka tu našla jediného muže Johna Adamse s 9 ženami a 23 dětmi. Jsou i takové zpávy o tom že se snad Fletcher Christián vrátil bezpečně do Anglie. Jeho potomci žijí na Pitcairnově ostrově dodnes. I přes svou délku neztrácí film nic ze své působyvosti díky výborné výpravě, hudbě a všech hereckých výkonů.

plakát

Záblesk (1992) 

Nedoceněné špionážní válečné drama na pozadí druhé světové války. Přínosem tohoto filmu je v postavách Melanie Griffith jako Linda Voss a Joely Richardson jako Margrete Von Eberstein. Mladá špionka Linda a Margrete jsou jako "dvě sestry". Linda ji plně důvěřuje. to se jí však stane osudným omylem. Přes výbornou práci překladatelky při výslechu s přistěhovalci a ne moc dobrou práci, jako kuchařka se stává vychovatelkou dětí generála, jenž má u sebe plány umístění továrny na výrobu zbraní. I když už víte předem jak vše dopadne, neubírá to nic na atmosféře, která graduje v příběhu o přátelství a zradě. Až na drobné nedostatky dalece převyšuje podobné filmy jako je Charlotte Gray 2001, ...