Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (101)

plakát

Darkland: Návrat (2023) 

Špičková ukázka psycho thrilleru s výtečnými hereckými výkony a jen zdánlivě chladně odtažitou režií.

plakát

DogMan (2023) 

Nepohádková pohádka  nebo pohádková nepohádka?  Film pro všechny, kteří si i v cynickém světě uchovávají srdce a špetku citu. Besson ve vrcholné formě nabízí událost roku. Vedle scénáře, hereckých výkonů, práce s kamerou i hudbou bych.vypíchl i neuvěřitelné psí herce ve velkých i epizodních rolích.

plakát

Úsvit (2023) 

Geniální nápad naservírovat aktuální témata v hávu retro detektivky. Skvělý Miloslav König i Eliška Křenková. Jen se obávám, že velká část českého národa zamrzla na úrovni postavy, kterou tak neodolatelně ztvárnila Martha Issová...

plakát

Ohňostroje (2023) 

Zcela nečekaný vývoj děje. Nádherně zachycená atmosféra každodenního života na Sicílii, bez příkras. Úchvatní oba hlavní protagonisté. Kdy konečně peklo homofobie pomine?

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Je to romantická komedie se vším všudy, ale v gay verzi přece jen o dost snesitelnější, protože jí nechybí příchuť zakázaného ovoce. Scénář propracovaný. Herecky velmi přesvědčivé. A nic na tom nezmění ani poslední hrstka předpotopních homofobů, která na ČSFD řádí.

plakát

Jesús (2016) 

Vrchol letošní LFŠ. Strhující příběh na základě reálné události.

plakát

Paloma (2022) 

Dokonalá studie (marné?) touhy po rovnoprávnosti, po lásce a obyčejném štěstí. Jenže co s tím, když je tu katolická církev, předsudky a tupé násilí?

plakát

Citlivý člověk (2023) 

Nejlepší film letošní LFŠ v Uherském Hradišti. Kongeniální převedení nesnadné literární předlohy do ryze filmové řeči. Oceňuji výběr herců, práci s kamerou, hudbou, střihem. Uhrančivá podívaná s existenciálním přesahem. Na tuzemském nebi vyšla nová režisérká hvězda.Rozhodně musím.vidět znovu.

plakát

Karaoke blues (2023) 

Mistrovské dílo a velká lekce z lidskosti.

plakát

Mžitky (2016) 

Je neuvěřitelné, že ve velmi pokročilém věku dokázal Wajda stvořit tak silné dílo. Bez sentimentu, věcně a střídmě nás vrhá do pekla stalinismu. Jako by chtěl na samém sklonku života vydat ještě jedno umělecké svědectví o tragédii zemí, které se po druhé světové válce staly součástí sovětského impéria. Zničený život polského malířského génia budiž věčným mementem pro všechny  kdo chtějí zrůdnost totalitní mašinérie bagatelizovat.