Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (96)

plakát

Černý telefon (2021) 

Není jediný důvod, pro který by se mi Černý telefon neměl líbit.

plakát

Amigo (2019) 

Hodně zajímavé téma, dobře zahrané postavy a zajímavé zakončení. Bohužel vše ostatní se strašně táhne. Film má nějakých 80 minut a vlastně se tam pořádně nic neděje. Rozhodně to není komedie, jak se uvádí. Tomu co se tam děje se může zasmát jen úchyl (tím nechci nikoho urazit). Je to thriller a psychologické drama jak prase dle mého. Jinak Javiera Boteta tu můžete vidět, jak ho pánbůh stvořil a je to teda opravdu maso. Jeho postava a haldy Davida jsou na filmu asi nejzajímavější.

plakát

Easter Killing (2021) odpad!

Nic nebudu natahovat. Je to vytloukačka, kde parta mladých se někde na výletě sjede nějakou kejdou a ráno najde mrtvolu jednoho z nich. Jelikož si nic nepamatují, mrtvolu schovají a sami dělají mrtvé brouky. Po roce se díky pozvánkám sejdou kdesi na chatě a tam na ně číhá vrah v podobě hnusného velikonočního zajíce. No to byla taková kejda, že jí rovno není, fakt že jo! Jednoduché slashery mi nevadí, ba dokonce je mám i rád. Amatérské horory tohoto rázu občas taky nejsou zlé. Tohle je ale jakoby natočené žáky páté třídy ve škole o velké přestávce. Neskutečně hrozní herci, scénář totálně nepůvodní a v určitých momentech to zavánělo špatnou parodií. Některé amatérské horory se snaží filmařské nedostatky maskovat krví, tady ani vraždy nestály za řeč. Dokoukal jsem to jen proto, abych zjistil, kdo je vrahem. No ale řeknu vám, že čím víc se blížil konec, tím všechno bylo pořád víc trapnější. Říkal jsem si, jak si pustím anglický horor a bude to fajn. No a on na mě vybafl tenhle odpad. No otřes! Opravdu nevím, co bych tu měl kladně hodnotit.

plakát

La abuela (2021) 

Hutná atmosféra, z babky šla fakt husina, holka si svou roli zahrála víc než dobře. Bohužel vše bylo tak předvídatelný a ani konec mě nerozsekl, takže jsem se vlastně dočkal toho, co jsem od začátku očekával. Ty tři hvězdy jsou ale dost silné. Chvílemi jsem si říkal, ať se do toho bytu holka už nevrací a o tom to je. Jsem spokojen na 75%.

plakát

Pyewacket (2017) 

Celý film je takové domácí dusno mezi matkou a dcerou a ve finále se vše ještě víc vyhrotí. Mezi tím tu figuruje jakési zlo v podobě čarodějnice, kterou vidíme jen na okamžik a vlastně nic zvláštního nepředvede. Do půlky filmu tedy nuda a druhá půlka je trochu menší nuda s celkem povedeným závěrem. To je ale dle mého dost málo.

plakát

Paranormal Activity: Next of Kin (2021) 

Nečekal jsem, že mě chytne další příběh téhle nastavované série, ale jsem mile překvapen. Jó když se najde pár šikovných, ale neznámých herců, dostane je pod taktovku režisér, který ví co dělá, musí z toho zákonitě něco být. Found Footage už není tak v kurzu jako býval, ale tady je vidět, že tenhle relativně mladý, ale hodně provařený subžánr má pořád co nabídnout. Jakmile se začalo něco nadpřirozeného dít, bylo to přesně jako staré Paranormal Activity. To jsem si říkal, že hm dobrý tak se třikrát leknu a je po filmu. No ale pak se vše otočí úplně jinam, trojice filmařů začne být až nechutně zvědavá a začne ta pravá zábava. Jsem rád, že nebyl pouze oprášený původní nápad, ale přihodili něco nového. Normálně, a to bych nikdy po posledních dílech neřekl, se těším na další kousek.

plakát

Neviňátka (2021) 

Tak tenhle skandinávský horor se mnou pěkně zacloumal. Ida s rodiči a svou autistickou sestrou se přistěhují do bytu na sídlišti. Seznámí se ještě s chlapcem a holkou a hrají si spolu, jak to u takových děcek bývá. Najednou se u nich objeví nadpřirozené schopnosti a tak jejich hrátky dostanou jiný rozměr. Bohužel jeden z nich je psychicky nevyrovnaný a své schopnosti zneužije k dosti znepokojivým účelům. Na začátku mě znepokojovalo chování těch děcek. Hlavně malá Ida, která byla doma tak trochu ve stínu své sestry, která potřebovala neustálou pozornost rodičů, byla na pěst. Vlastně první polovinu filmu se díváme na takové psychologické drama a pak se film přehoupne do mysteriózního psycho hororu. Napínavý to bylo jak prase a tím že tu šlo o děti, stal se film celkově hodně znepokojivým. Dobře to na nás ti seveřani ušili! V jiných recenzích je zmíněno něco ve smyslu dětských X menů. Já bych to k nim ale nepřirovnával, protože pak byste vy, kteří jste film ještě neviděli, mohli čekat něco jiného. Tenhle film pro každého nebude. Pokud máte ale rádi severské filmy, originální námět, slušné herecké výkony v dětských rolích, tak vřele doporučuji! Jelikož jsem tu několikrát zmínil slovo znepokojivý, tak u mě má jednoznačně 9/10!

plakát

Stále poprvé (2017) 

Na romantické komedie moc nejsem, ale sandlerovinu 50x a stále poprvé mám celkem rád. Tahle turecká kopírka je nepovedená parodie. Kdyby původní US verze neexistovala, možná bych nebyl tak přísný.

plakát

Matky (2021) 

Tak tady jsem se dost nudil. Bylo tu všeho málo. Napětí, lekačky, moment překvapení, když už takové to kroužení kolem krimi thrilleru. Nic z toho tu nebylo. Jednu hvězdu tedy pro přeživší holku z Predatora a druhou té těhuli, jak mistrně umí nakrájet mrkev.

plakát

Stín v oblacích (2020) 

Malou Chloë jsem měl rád vždycky a i tady ji to sekne. Od filmu jsem čekal všechno. Možná trochu monster, trochu klaustrofobie a i tu akční řežbu. Tohle všechno mám moc rád. Že se ale film stane dobrodružnou fantasy jsem nečekal vůbec. Kdyby se vše motalo na úrovni první třetiny filmu, určitě bych dal hvězdu navíc.

Ovládací panel
5 bodů