Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Včera jsem to viděl podruhé v kině- v Ponrepu se tentokrát dokonce i tleskalo na konci. Woody je neuvěřitelný filmař a takových moc není. Žeru to, že umí odvyprávět film v 90 minutách (má pár výjimek ale jinak obvykle ano). Když jsem ten krásný mix deketivky, noir (James Hadley Chase by měl z tohoto filmu radost), drama a komedie, viděl poprvé tak jsem si říkal "úžasný, hned chci další." Co budu dělat když se nebudu moct jednoho dne těšit na další film (nebo povídku)od Woodyho? Kdo umí tak krásně psát lidské  postavy, a mít je naprosto odkoukané- jejich manýry a myšlenky? Woody je jeden z nějvětších vlivů na mne a jeden z mých největších idolů. Doufám, že ještě nám něco odvypráví. Tohle byl o překvapivě na Woodyho optimistické což je dobrá změna.  Nenechte si tohle v kině ujít- at' už Woodyho tvorbu znáte a milujete a nebo jí teprve nakoukáváte.

plakát

Caravaggiův stín (2022) 

Neuveřitelný. Takhle se mají dělat historické filmy. Ta kamera, ty obrazy.. Film , který se mnou dlouhou dobu zůstane v mysli. Strukturou je to vlastně Mannův Nelítostný souboj, kdy Stín (Louis Garrel) vyšetřuje hříchy a co jiného páchá Michelangelo Merisi alá Caravaggio. Jestli skonal Caravaggio tak jak je naznačeno ve filmu je možné, nebo je to jak píšou historici jen otrava. Otázka je jestli vyhrála tento boj Římsko-katolickí církev či ne? Ne. Caravaggio je dodnes nesmrtelný a ovlivňuje svými obrazy tisíce lidí , což je neěco co si tehdy církev nepřála. Jeho obrazy dodnes visí v kostelech. I když tomu tehdy nechtěli věřit tak jeho víra, je také víra, nezaslepená. Caravaggio miloval co dělal, a miloval lidi. Je důležité bojovat proti systému, proti jakémukoliv odporu, Vystoupit z davu, být svůj, mít odvahu říct 'ne'.   Amor vincit Omnia

plakát

Nevěsta na útěku (1999) odpad!

Po tomhle filmu jsem ztratil jakoukoliv naději se světem. Zničilo mě to. Ten film 90 minut k něčemu spěje aby pak někdo strhnul prudce volant a dostal se k  "Gere a Roberts jsou na konci spolu". Což vzhledem k ničemu co se stalo předtím nedává žádný smysl. Plakal jsem. Nad tím jak tohle mohl někdo dovolit. Prosím nekoukejte se na to nikdo. Možná jsem skončil s filmy po tomto zážitku. Těšilo mne, zjišťovat kam se lidstvo posouvá skrze toto médium. Děkuji a nashle.

plakát

Ve jménu našeho Pána - I Will Tell of All Your Deeds (2022) (epizoda) 

McBride je borec! To už všichni víme. Jen nevím proč ty jeho veledíla nejsou více populární. Vice Principals je vrchol jeho tvorby. První sezóna Gemstones nedosahovala takových kvalit jako jiné McBrideovy kusy ale pořád byla lepší než většina TV tvorby (Fargo tehdy bylo lepší a teď je to naopak). Ano, druhá sezóna Gemstones je neuvěřitelnej nářez černé komedie, skvěle vypracovaných postav a drsné krimi, násilí a hlavně odpuštění. Překvapivě. Jen si někteří asi začnou hrát více na Boha než je zdrávo. Černá komedie vymřela.Nikdo už jí neumí natočit. Coenovi skončili. a nakonec i Hawleyho Fargo nemá takové grády ve své minulé sezóně. A proto si pro svou dávku černého humoru dejte rodinku Gemstones.

plakát

Simpsonovi - Hanbatí a vystrašení (2022) (epizoda) 

Něco neuvěřitelnýho, jestli jakýkoliv seriál ve své 33. sezóně předvede takovouhle nádheru.  Všichni ti fanoušci co říkají, že "golden years" jsou do sezóny 7 nebo 10 nebo jakékoliv číslo jsou vymaštěnci. Přicházíte o něco nádherného, lidského a něuveřitelně vynálezávého a vtipného.

plakát

Nezměrnost noci (2019) odpad!

Přemýšlel jsem nad tím nějakou dobu a musím uznat, že tohle je hodně dobrej kandidát na ten úplně nejhorší film co jsem kdy viděl. On to totiž není film. Je to rádiohra. Někdo si tu popletl vypravěčské médium. Je to jedné velké nic. Jenom dialogy o ničem. Blábol.

plakát

Boží mlýny - Splacený dluh (2021) (epizoda) odpad!

Nemohl jsem tomu uvěřit ale to byla ještě horší epizoda než ta minule. Tohle nemělo nic společného s filmovou či televizní tvorbou. Neveřím že Šakalí léta natočil Hřebejk. Jemu by se po tomohle paskvilu (a to teď urážím paskvily), měla zabavit režisérská průkazka aby už nikdy nic nenatočil. Aspoň vím čím mně budou mučit v pekle. (Možná, že už v tom pekle jsem) Co to bylo? Co jsem to viděl? KDE BYLA TA KOMEDIE? Kde?

plakát

Coffee & Kareem (2020) 

Takhle podařenou komedii jsem dlouho neviděl. (Škoda že nemohla jít do kin, ale musela skončit na té hnusné streamovací službě.) Helmse obvykle moc nemusím ale tady je super. Konečně zase je v něčem Taraji P Henson. Postava Betty Gilpin byla nářez.("Twenty-five percent, 'cause I need to go home and watch a Nancy Meyers movie and erase this day") A nejlepší na tom filmu jsou gangsteři se svými problémy se sebejistotou. No a ta honička u kruhové objezdu!