Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

O čem to je? Místní kráska Laura Palmrová byla znásilněna a následně brutálně zavražděna. Její vraždu přijíždí vyšetřit svérázný, speciální agent FBI Cooper (milovník borůvkových koláčů). Ovšem Twin Peaks není obyčejné městečko a každý jeho obyvatel má ve skříni minimálně jednoho kostlivce. Naštěstí sovy vědí více. Co já NATO? Kult z dílny dua Lynch-Frost. Do posledního detailu promyšlená mysteriózní kriminálka odehrávající se v ospalém městečku, jakoby zapomenutém v času i prostoru. Zabydleném bizardními, ovšem velice lidskými postavami. Výsledný dojem pak dokresluje neskutečně konejšivá hudba. Seriál, který chytne a nepustí. Návykovost vysoce nebezpečná. Kdo neviděl neuvěří. Podobný seriál neexistuje (to by Vám potvrdila i dáma s polenem).

Deadwood

Deadwood (2004)

O čem to je? Seth Bullock přijíždí do městečka Deadwood v době, kdy je vzduch provoněn zlatou horečkou. Se svým parťákem chce vydělat hrst dolarů a poklidně přežívat. Záhy se však stává šerifem, jeho protivníky nejsou indiáni, ale obyvatelé Deadwoodu, v čele s napsaným vůdcem Alem Swearengenem. Co já NATO? Pálenka teče proudem, podříznout toho hejska u baru, co divně kouká není problém. Tohle je seriál pro silné povahy. Drsná doba, drsní chlapy, drsnej seriál. Dialogy jsou vybroušené, řízné, úderné, zahalené v plášti nevysloveného. Tím mám namysli, že spoustu si divák musí domyslet sám. Vše je neskutečně realistické bez zbytečných pozlátek. Podlé mého názoru nejlepší seriál HBO.

Generation Kill

Generation Kill (2008)

O čem to je? Bez hmatatelnější dějové linie (tu válka stejně nemá) sledujeme počínání amerických průzkumných jednotek. Co já NATO? Pokud překousnete téměř neexistující hlavní dějovou linii (Tenká červená linie) a na válečný seriál méně akce (mnohem méně než v Bratrstvu neohrožených), čeká Vás neskutečná porce lidských charakterů (jsou zde snad všechny myslitelné). Seriál se z velké části zabývá rutinou moderního válčení (čekat, čekat a zase čekat) díky tomu jsou divákovy představeny události mimo bitevní pole (masturbace(ne úplně), rychlosrání, zpěv) . Chtěl bych zdůraznit, že tento seriál je neskutečně otevřený a nebere si servítky s kritikou americké armády a politiky. Mluva vojáků je dokonalou směsí frustrace a odcizení od běžné reality (kadence fuck je neuvěřitelná) A nakonec dialog jenž mě dostal (Vojín: seržante můžu sejmout toho psa? Seržant: Vojíne nejsme tu abychom zabíjeli psy. Jsme tu proto abychom zabíjeli lidi).