Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (6)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Pořídil jsem si na sklonku roku 2007 ihned mastňácký, krutě přehnaný a pro nemaniaky asi i hodně zbytečný kufřík 5DVD 25th anniversary ultimate edition, co na tom, že z US, region 1 bez CZ lokalizace, protože Blade Runner je a bude mého srdce film č.1 a basta. Prostě to žeru, miluju, každou repliku, větu, každý Deckardův a Rachaelin výraz, každý tón hudby = symfonie dokonalosti. Každému to nemusí sednout, ale tady se brutálně s POMO neshodnu a "jen" 82% je nehoráznost :o) A když už bych měl trochu šetřit superlativy, budiž - ten dobový plakátek je hrůznej... Úžasně remasterovaná a doupravená Ultimate Cut 2007 je důkazem dnešních technických možností. Tak úžasnou symbiózu hudby a obrazu by jeden pohledal..

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Nedávno mi kámoš naznačil, že tenhle můj favorizovaný film nemusí - sakra, komu se tenhle film může nelíbit? Dude? :o)

Absolvent

Absolvent (1967)

O téhle klasice nemá smysl pindat. Prostě dokonalost v ryzí podobě, počínaje kouzelným a mladičkým Dustinem a úžasnými Simonem a Garfunkelem v bezkonkurenčím soundtracku! Sound of Silence!

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Můj oblíbený Whitaker promine, ale obsadit do role novodobého samuraje pidlookého, silnějšího černocha a spojit to s hip-hopem, taková masakrální šílenost může napadnout snad jen Jarmusche! Bravo!

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Miyzakaki je kouzelník a jeho svět je tak fantaskní, dotažený, plný gejzíru nápadů, prostě paráda, hltajícímu "dospělému dítěti" nezbývá, než s úctou smeknout!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Bez sebemenšího smítečka pochybností dávám za pět! Dlouho se mi nestalo, aby mě jeden film upřímně a hodně pobavil a rozesmál a nakonec i dojal k slzám. Eastwood jako herec i režisér je pan Mistr a těžko to oblemcávat slovy. Jeho extrémně nepříjemný stařec, věčně mrmlající a setsakra vtipné hlášky vrčící veterán z Koreje, je prostě kouzelný, stejně jako hubatá holčina od vedle (Ahney Her), o níž jistě ještě uslyšíme, její plachý bratr (Bee Vang), celá asijská komunita ze čtvrti atd. "Lekce" chlapské komunikace v podání "Poláka" Eastwooda a italského holiče (John Carroll Lynch) případně irského stavby vedoucího (William Hill) vás pobaví tím nejpříjemnějším způsobem. A ač je to celé dost očekávatelné, je to ve finále i tak emocionální darda a dost možná uroníte a ani se vám nebude chtít vstávat a vracet se do reality. Film roku, mužský herecký výkon roku!