Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Pěst Ježíšova (2012) 

Říkejte si co chcete, ale Ježíš házející piraně na kovbojské zombie za těch patnáct minut vašeho času rozhodně stojí!

plakát

Diktátor (1940) 

Diktátor bezpochyby obstál ve zkoušce času a i po více jak sedmdesáti letech se stále jedná o zábavný snímek. Charlie Chaplin je jednoduše králem grotesky, nebojí se však svým divákům předat i jiná, vážnější poslání (proslov na konci filmu je toho důkazem). Když si k tomu připočteme dobový kontext díla a jeho význam pro tehdejší kinematografii, vyjde nám zasloužených pět hvězdiček!

plakát

Hlavní zprávy (1997) (pořad) odpad!

Imbecilní reportáže, stupidní témata, přetváření seriozních situací v emoční protlak, atd. Zkrátka, horší už to být (snad) nemůže.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Ubohý bulvár prokládaný upoutávkami na aktuální díl některé z mýdlových oper TV Nova. Zde není jiná možnost nežli ODPAD, ale ani ten nedokáže vystihnout nepopsatelnou katastrofu, jakou Televizní noviny bezpochyby jsou... Abych nezapomněl - více na tn.cz!

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Vynikající pokračování nastartované trilogie, které dle mého věrně pokračuje ve šlépějích svého předchůdce a v mnoha směrech ho i předčí. Šmakova dračí poušť je v porovnání s Neočekávanou cestou lehce dospělejší a možná i napínavější, ale stále se ubírá více pohádkovým směrem než trilogie LoTR. Pro mě naprosto úchvatný zážitek, který kazily jedině drobnější nedostatky CGI (roztavené zlato,...) a pocit, že se ve filmu neodehrálo velkolepější vyvrcholení. Na druhou stranu mi však začíná vyhovovat rozdělení Hobbita na tři filmy, které se některým lidem zdá zbytečné. Prozatím mám pocit, že je příběh ve filmech rozdělen vcelku rozumně - ani místy (znatelně) nevynechává a ani ho někde není příliš. Každopádně už teď vím, že příští rok budu zase dvě a půl hodiny sedět v kině a zase budu plnými doušky vychutnávat, co nám pan Jackson naservíruje.