Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Král Šumavy (1959) 

Pokud bych měl hodnotit formu, jakou je film natočen, dal bych bez rozmyslu 5 hvězd. Pokud bych měl hodnotit nějaké poselství díla, musel bych dát “odpad”. Těžko se to kloubí, ale kompromis jsou hvězdy 3, protože i přes odpor k ideologickému podtextu jsem si film užil. Hlavní je, že komunisti Josefa Hasila nikdy nedostali a až do jejich konce jim ležel v žaludku. Možná i proto se na tento snímek dá koukat. Na závěr si dovolím poznámku k popisku: “Kachyňa zde rozvedl své pojetí vojenských příběhů jako ryze chlapské záležitosti”- téhle větě moc nerozumím, kdo to proboha psal? Nenapadá mě, jaké jiné než “chlapské záležitosti” by měly být vojenské příběhy, obzvlášť ty z 50. let. Tak ještě že Karel Kachyňa v rámci “genderové vyváženosti” nedal samopal do rukou Švorcové, to by byla katastrofa.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Námět je zajímavej, ale nemůžu si pomoct, ten film je prostě špatnej. Je to taková typická americká liberální pohádka o dvou ženských, který si samy pro sebe namlouvají, že nejsou svině, jen prostě “sTrOnG and iNdEpEnDeNt” a myslí si, že vyzrajou úplně nad všemi. Zkrátka typický zaoceánský bullshit. Film je ale dobrý v tom, že skvěle udrží člověka v napětí až do konce, to se musí nechat. Rozmýšlel jsem se mezi 2 a 3 hvězdami, ale bohužel PC netflus to opět posral a musím dát 2 za vlezlé a groteskní zdůrazňování “sTrOnG wOmEn” po celou dobu filmu. Nebetyčně trapná je už úvodní scéna filmu. Ve finále už je člověk prostě jenom unavenej a snaží se to kdákaní nevnímat. Je to jako byste seděli v divadle na celkem i zábavné činohře, ale pán vedle vás by soustavně chrchlal. No, nakonec paní Sebejistá narazí na reálný svět a normální divák netrpící NPCismem si uleví. Ale ta fekální woke omáčka okolo je prostě zbytečná.

plakát

Služka (2021) (seriál) 

Docela zajímavý příběh, ale musím dát jen 3 hvězdy kvůli hlavní protagonistce, která je sice docela tvrďák ale nepřestává mě iritovat svým iracionálním chováním. Kupříkladu když narazí konečně na někoho, kdo je v seriálu aspoň trochu normální (její tata), díky kterýmu nemusela bydlet v zaplesněným bytě, tak si najednou v kredenci rozpomene, že někdy v pravěku asi lištil její mámu, tak za hysterického burácení odchází se svou dcerou bydlet k ježibabě (rozuměj její mámě) do karavanu. No prostě trochu bizár, proto ty 3 hvězdy.

plakát

Lesapán (2015) (studentský film) 

Takovéto zoracování české ústní lidové slovesnosti má podle mě velký potenciál do budoucna. Takže za mě parádní počin. Jediné co bych tomu vytknul je přehnaně tlačená eko atmoška stylem tupých dotazů typu “a kDo LoVí LiDi??”

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Po dlouhé době jsem vyšel z kina a řekl si ,,tak tohle byla bomba". Já bych tento film zařadil klidně do pětice nejlepších válečných filmů. Jedinou vadou na kráse bylo snad 20ti minutové tlachání představování soukromých životů jednotlivých hrdinů. Ale zase chápu režisérův záměr naladit do filmu teochu jinou atmosféru, než tu vojenskou. Ale já, jakožto milovník válečných filmů, bych z toho klidně tak 20 minut vystříhal, ale to je pouze můj názor. Jinak byl film prostě dokonalý, akce, aktuálnost, efekty (ani tam nebylo zas tak mnoho výbuchů jak bych u Baye očekával), i to, že se vše odehrává podle pravdy, a že osoby uváděné ve filmu skutečně existují. Pět hvězd je málo...

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Ještě nikdy na mě žádný válečný film nezapůsobil tak silně, jako tenhle (tedy asi až na Schindlerův seznam). Ze začátku film působil tak zvláštně, skoro až nudně, ale pak přišla Bosna a už to jelo... Brutální scény, emoce, detailní záběry kamerou na ohořelá lidská těla, perfektní hudba, to vše vytvořilo, dá se říci geniální snímek.... Nelze ohodnotit jinak než pěti hvězdami.

plakát

Babovřesky (2013) 

Zřejmě tohle budu muset ohodnotit 1 hvězdou, protože nevím čím jiným bych hodnotil ty další dva, keteré teprve (bohužel) vyjdou. Tohle to je úpadek národa, ale přiznám se, byl jsem na tom v kině na doporučení rodičů mého kamaráda... Byla to velká chyba, velká a dodnes nějak nemůžu těm lidem, co mi to doporučili, přijít na jméno...

Ovládací panel
2 body