Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 930)

plakát

Ted - Vystřelovací dysfunkce (2024) (epizoda) 

Tak tenhle díl byl trefou do černého. Opět originální a hlavně tak hloupoučký děj, až je to prostě skvělé. Cesta za půjčením první pornokazety nemohla být složitější. Závěrečná slova Johna, že už se porna nikdy nedotkne, a že mu nebude kazit život znějí k popukání, když si připomenu tu legendární scénu z Médi 2 a Johnův notebook plný seřazeného porna podle kategorií.

plakát

Ted (2024) (seriál) 

Něco mi už teď říká, že tohle nezůstane jen u jedné série

plakát

Ted - Řekni prostě ano (2024) (epizoda) 

První epizoda dlouho očekávaného seriálu (na SkyShowtime rozdělený na 2 půlhodinové díly) je konečně tady a nutno dodat, že se ze začátku neobtěžuje s nějakým dlouhým vysvětlováním a v rámci 30 sekund shrne vznik přátelství mezi Tedem a Johnem a jde se rovnou na věc. První travka, první školní návštěva Teda a spousta skvělých narážek, vtípků (i těch nepovedených) a já se královsky bavím. Postavy se mi za 50 minut podařilo představit a "prodat" tak přesvědčivě, že by to mnoho dalších pořadů mohlo Tedovi závidět. Styl humoru připomíná jak oba hrané filmy, tak i samozřejmě Griffinovi. Seth MacFarlane zde odvádí skvělou práci ať už co se týče dabingu nebo scénáře a seriál si mě naprosto získal. Je až s podivem, že nevzniknul dřív. Má totiž přesně danou skupinu diváků, která ho bude hltat stejně jako já.

plakát

Sedm schodů k moci - Epizoda 8 (2023) (epizoda) 

Finále jistě má své mouchy a určitě působí uspěchaně, ale i přes to se jedná o naprosto zvládnuté vyvrcholení výjimečného seriálu. Eva Podzimková naprosto exceluje a Vyorálek se dle mého naprosto skvěle naučil tu Nečasovu mimiku ublíženého hlupáčka. U mě panuje spokojenost.

plakát

Sedm schodů k moci - Epizoda 7 (2023) (epizoda) 

Bezkonkurenčně nejlepší epizoda. Herecké výkony Evy Podzimkové jsou naprosto skvělé. Už se z ní stala sebestředná mrcha, které záleží pouze a především na sobě, a kdokoliv se jí postaví do cesty, toho bez lítosti smete. Samozřejmě že některé scény jsou dokořeněny seriálovým dramatem (bez toho by to nešlo), ale sám věřím tomu, že drtivá většina opravdu vychází z reality a Vyorálek se už pomalu naučil ten ublíženecký Nečasův pohled. Těším se na finále a na soudní procesy.

plakát

Oscar 2024 (2024) (pořad) 

Jeden z nejpovedenějších ročníků, které jsem zažil a viděl. Dal jsem si celý živý přenos a vůbec jsem toho nelitoval. Jimmy Kimmel byl vtipný, pohotový a trefný. Předávající dobře vybráni a kurde - vidět Al Pacina jak přihází na plac kde celý sál ve stoji tleská a v pozadí hraje soundtrack z Kmotra? Běhal mi mráz po zádech. Opravdu povedení oscaři včetně výherců. Největší radost mám z Emmy Stone, která si to zasloužila a byla na míle daleko oproti jejím nominovaným kolegyním. O úspěchu Oppenheimera se toho namluvilo dost a všechny ceny naprosto zaslouženě. Kdo oželel jsou Zabijáci rozkvetlého měsíce.

plakát

Messi's World Cup: The Rise of a Legend (2024) (seriál) 

Nic pro fanoušky Ronalda, který se v celém dokumentu ani nezmíní. Kdyby si totiž autoři chtěli do Mesiášova úhlavního konkurenta kopnout, zrovna tady by to šlo (kdo si pamatuje jak dopadlo Portugalsko v Kataru, ví o čem mluvím). Kromě na můj vkus zrychleného finále se jedná o neskutečně propracovaný a pečlivě sestavený dokument, který nevynechá žádnou zajímavou informaci o Argentině na katarském světovém šampionátu z roku 2022. Je to doplněné o záběry a rozhovory maličkého Messíčka ještě než nastoupil do Barcelony, dále o záběry D. Maradony ještě když tuto zemi (neúspěšně) koučoval na MS a sám musím uznat, že veškeré tyto záběry byly vhodně zvoleny a dosazeny. Závěrem se sluší říci, že se jedná o povedenou práci a je to daleko lepší podívaná, než dokument o Messim, který přichází do MLS, který je také od Applu.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ultimátních 10/10 a máme tu film roku 2024. Myslel jsem si, že se kinematografie už nemá kam posunout. Jak hluboce jsem se mýlil. Film vedle něhož nové Star Wars filmy působí jako omalovánky pro děti. Epičtější a velkolepější film jsem už dlouho neviděl. Chemie mezi Zendayou a Timothéem zafungovala na jedničku s hvězdičkou. Austin Butler se mi bude ve snech zjevovat ještě hodně dlouhou dobu. Tak odporného enemáka jsem ve filmu dlouho neviděl. Hudba od Hanse Zimmera kulervoucí a neskutečně vhodně zasazená do světa Duny. Zároveň jsem už dlouho u žádného blockbusteru nebyla tak spokojený z jeho zakončení, jako právě tady u Duny 2. Tak skvělý a uspokojivý konec (včetně úchvatného finále) jsem už dlouho nezažil. Film který prostě musíte vidět v kině (nejlépe v IMAXu), a který prostě nestačí vidět jen na malém notebooku nebo mobilu. Takže zde máte povolení ty vydřigroše v Cinema City alespoň jednou za rok navštívit. A teď mě omluvte, jdu hledat svá varlata, která mi po projekci v IMAXu odlétla až někam do Brna.

plakát

Messi's World Cup: The Rise of a Legend - Episode 3 (2024) (epizoda) 

Nizozemsko - Argentina. Pokud v programu jakéhokoliv mistrovství světa uvidíte tento zápas, můžete si být jistí, že v něm nebude nouze o hádky, góly, emoce a provokace. Tento díl se tak detailněji dívá na ty nejvýznamnější bitvy těchto dvou zemí včetně té nejdůležitější v roce 2022. Dodnes si na ten zápas pamatuju a zde byl sestříhám naprosto bravurně se všemi kontexty i následným Messiho rozhovorem, kde si to s Holanďany ještě vyříkává v útrobách stadionu.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Dalo se to snad zakončit lépe? Smekám a házím zasloužený pětikvalt. Mimořádný projekt si zaslouží mimořádné hodnocení.