Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

10/10. Nejlepší film, který jsem v životě měl tu čest vidět. Miluju "underdog movies" a tenhle je rozhodně nejlepší z nich. S dabingem Vladimíra Čecha jako moderátora pořadu "Chcete bát milionářem" to má teorie ten správný náboj.

Babylon

Babylon (2022)

10/10. Nespoutaná tříhodinová jízda plná drog, nezávazného sexu, alkoholu, natáčení filmů a nekonečné party. Tak by někteří shrnuli tento film, avšak ve své hloubce ukrývá daleko obsáhlejší témata. Je to vlastně oslava kinematografie ve všech jeho podobách, ale tak trochu jinak než ukázali  Spielbergovi Fabelmanovi, tady je to více svéráznější a ve scéně, kde se štábu nedaří asi po 17x natočit jednu jedinou scénku, se budete řezat smíchy. Herecké výkony ať už Pitta, překrásné Robbie, nebo nováčka Diega Calvy jsou absolutně skvělé. Osobně jsem celou dobu čekal až se ukáže můj oblíbenec Tobey Maguire a nezklamal, když se poprvé objevil ve filmu, polovina kinosálu zbystřela a Tobey filmu dodal další přidanou hodnotu (čti humornou složku) do už tak našlapaného závěru, který byl absolutní peak tohohle spektáklu. Poslední čtvrthodinka vzdává naplno hold filmovému průmyslu, avšak pro některé diváky může přivodit epileptický záchvat. Závěrem snad jen škoda, že se film dostal do českých kin až v lednu, kdežto premiéru si film odbyl už v prosinci roku 2022. Pro mě jednoznačně jeden z kandidátu na film roku 2022. PS: Margot Robbie je na tyhle role úplně dokonalá.

Elvis

Elvis (2022)

10/10. Jsem velkým fanouškem filmu Bohemian Rhapsody, avšak po tomto filmu si dovoluji tvrdit, že Elvis ho trumfnul. Střih, dialogy, výprava, hudba, to vše šlape na jedničku podtrženou s hvězdičkou. Tom Hanks opět dokazuje, že je TOP HEREC. Tento film s čistým svědomím doporučuji nejen fanouškům Elvise, ale i lidem co o jeho životě moc neví. Geniálně natočeno. Úžasný film.

Americká krása

Americká krása (1999)

10/10. Absolutní špička. Úžasný fim s Kevinem Spaceym, který donutí popřemýšlet o životě a jak ho žijeme. Protože není v životě nic horšího, než být obyčejný.

Osvícení

Osvícení (1980)

Nejlepší horor/thriller jaký jsem v životě viděl. Ta atmosféra by se dala úplně krájet, ty postavy neskutečně skvělé napsané a i zahrané. Měl jsem možnost vidět tu 146 minutovou verzi, a naprostá klasika tento film. Dnešní horory se nikdy nepřiblíží tomuto skvostu. Dále bych doporučil snímek z roku 2019 s Ewanem McGregorem v hlavní roli "Doktor Spánek", který tak trochu navazuje na Osvícení. 10/10.

Spider-Man 2

Spider-Man 2 (2004)

Nejlepší film zpracovaný podle komiksů, Sam Raimi v jeho největší formě. Funguje zde absolutně vše, dialogy, postavy, akce, hlavní záporák je úžasný A. Molina a Peter je prostě Peter- ten ňouma jak má být. Musím pochválit i hudbu, skvěle dokresluje dění ve filmu. Dabing se zde také povedl. Tento film je pro mě osobně TOP superhero movie ať si kdo chce, říká co chce. 10/10.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

10/10. Lepší film už v ČR dost možná nikdy nevznikne. Má to všechno - přes božsky komediální první hodinu filmu až po dramaticky melancholickou druhou polovinu filmu, který vyvrcholí jednou z nejhorších událostí naší novodobé historie, a to srpnem roku 1968. Psát recenzi na Pelíšky je jak psát návod jak se má dýchat. Všichni to znají a všichni to praktikují = mám tím na mysli, že Pelíšky patří neoddiskutovatelně ke Štědrému dnu stejně jako bramborový salát nebo dárky pod stromečkem. Kdo neviděl tento skvost české kinematografie, přichází opravdu o hodně a věřte mi, že těch lidí je ještě spousta.