Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 813)

plakát

Joey - Joey a svatba (2006) (epizoda) 

Poslední díl druhé série a zároveň poslední celého seriálu, který volně navazoval na Přátele a rozvíjel pouze postavu Joe Tribbianiho. Finální epizoda nebyla špatná, avšak nijak zvlášť příběh neuzavírá. Očividně se počítalo s dalšími díly, kdyby byl divácký zájem vyšší.

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Krásně zpracované, ideálně dlouhé, občas úsměvné, ale jinak je to strašná blbina. :) 2*

plakát

Jaromír Jágr (1997) 

Dnes už by to pomalu chtělo natočit nový dokument, protože od doby, co vznikl tento počin, uplynulo dlouhých 20 let a, světe div se, Jaromír Jágr stále hraje hokej a od té doby toho ještě mnoho dokázal - individuální trofeje, zlato v Naganu, zlaté medaile na MS, bronz na MS i na ZOH, štace v Rusku, stávky v NHL a mnoho přestupů do jiných klubů. Některé výroky v tomto dokumentu dnes již působí docela komicky, např. když Jágr vykládá ve svých 25 letech, že ještě těch 10 let by rád hrál hokej (ano, je rok 2017 a stále je v nejlepší lize světa), Jiřího Hrdinu vytrejdovali z Calgary do Pittsburghu, aby tam začínajícímu Jardovi pomohl a v letošní sezóně Džegr nastupuje právě za Calgary. Ve Philadelphii na něj tehdy pískali při každém kontaktu s pukem, později za ně hrál a pískali na něj v Pittsburghu, průvodce pořadem klade řečnickou otázku "Jak dlouho ještě bude Jágr hrát?" (No, minimálně 20 let to bude, to už víme), atd. Už při samotném sledování Tintěrova dokumentu se člověku, jenž o zámořském hokeji něco ví, skoro tají dech, když vidí ta legendární a zvučná jména jako je Coffey, Francis, Lemieux, Richter, Hextall, LeClair, Vanbiesbrouck nebo Čechy Petra Nedvěda a Dominika Haška. Potěší také celá řada komentářů od zmíněných hvězd, rodinných příslušníků, jiných lidí od hokeje či fanoušků. Jágr byl a je fenomén, na naše poměry také stále bude a my, co jsme měli to štěstí, že jsme jeho éru zažili, můžeme být nesmírně vděční. Jak řekl na závěr Miloš Forman - Amadeus na ledě. Ty záběry z Jaromírových akcí berou dech i dnes a mít stále rychlé nohy, tak i ve svých 45 letech bude nyní v dresu Calgary válcovat sezónní statistiky a přivádět soupeře k šílenství.

plakát

Vera Cruz (1954) 

Hvězdné obsazení tohoto westernu je velkým lákadlem a v některých svých momentech je patřičně poutavý. Celkově se však nemohu zbavit dojmu jisté průměrnosti aneb podruhé bych se již na Vera Cruz nedíval.

plakát

Joey - Joey a táta (2006) (epizoda) 

Pár věcí mě na této epizodě potěšilo. Zmíním alespoň tyto - Joeyho otce hraje tentýž herec, co v Přátelích a scéna na WC. Co se Joeyho tátovi líbilo na premiéře nejvíc? No přece ty záchody! :))

plakát

Vlak dětství a naděje (1985) (seriál) 

Nic ty se neboj, dcero moje. Na tragickej život jsem já pes. ... To je kapitální békovina. Dalo by se říci, že legendární nebo kultovní hlášky české seriálové tvorby. Šest hodinových epizod stačí k tomu, aby dobře vylíčily dobu před okupací, během 2. světové války a po jejím skončení na území Československa. Vše je navíc líčeno z pohledu hlavní postavy, zprvu malé a posléze dospívající dívky, což dodává celé problematice našeho protektorátu jiný pohled. Nejdojemnější na celém seriálu je postava a pojetí Anny Urbanové, ženy s velkým tělem, ale zejména obrovským srdcem, v ztvárnění Heleny Růžičkové, která tu exceluje, podobně jako Stanislav Zindulka. Potěší i herci v ostatních rolích, např. Žaneta Fuchsová coby malá Věrka či Tereza Brodská jako starší Věrka, Ivan Vyskočil a další. Zejména však - opakuji se - vztah Anny Urbanové k nevlastní dceři je natolik silně a emotivně vylíčen, že automaticky zvyšuje celkový dojem ze seriálu, který pro mě nabral obrátky až od nástupu Heleny Růžičkové na scénu a popravdě jsem se těšil na každou její pasáž. Dávám lepší 4*.

plakát

Joey - Joey a mládenecké díkůvzdání (2005) (epizoda) 

Chyba: Ve scéně, v níž Joey a Alex mluví s Michaelem o Díkuvzdání, které chystá Gina, popíjí pivo z lahve. Všimněte si, že se množství tekutiny v lahváči liší záběr od záběru.

plakát

Taková moderní rodinka - Nevšední Valentýn (2010) (epizoda) 

Ač jsem si zpočátku říkal, že tato epizoda bude nejspíš tou slabší, protože bude přeslazená nebo možná v některých pasážích pro netolerantního heterosexuála i odpudivá, vyklubala se z této části parádní podívaná a skvělá zábava. Zejména finále s Philem a Claire (od odchodu z baru až po konec v autě) nemělo chybu! Potěšila však také zápletka kolem Mannyho.

plakát

Joey - Joey a dům hříchu (2005) (epizoda) 

Vtípek s domem, který každý (Joey, Michael, Alex, Bobbie) už někdy někde viděl a měl pocit, že tam již "byl", přičemž věděli, kde je koupelna, se podle mého povedl.