Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

S nasazením života (1993) 

Nebýt těch logických chyb v chování postav, nejednalo by se o vůbec špatný počin. Má to nápad, atmosféru i napětí, ale pro vyšší hodnocení by bylo třeba si odmyslet nesmysly v počínání hlavních hrdinů.

plakát

Poseidon (2006) 

Oživení kultovního snímku se dle mého povedlo. Na kvality původní verze to nemá, avšak neurazí a i díky Kurtu Russelovi je Poseidon zdařilou a napínavou dobrodružnou záležitostí.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Agatha Christie uměla. Vzhledem k tomu, že znám filmovou verzi z r. 1974, brzy jsem si vybavil, jak to s tou vraždou bylo, avšak nezkazilo mi to jinak dobrý dojem z kvalitního zpracování této detektivky, kde se to hemžilo slavnými jmény.

plakát

Dnes naposled (1958) 

Nadarmo se neříká, že alkohol je metla lidstva.. Vynikající herecké výkony slavných československých ikon jen dokreslují už tak kvalitní psychologické drama. Vladimír Ráž, Zdeněk Štěpánek byli skvělí, stejně jako Vladimír Menšík v roli hospodského.

plakát

Výheň (2011) 

Atmosférou prosáklý postapokalyptický thriller s prvky hororu, kterému v podstatě nic nechybí a ani nepřebývá. Kapku morbidnosti je třeba skousnout a poté se snímek patřičně odvděčí. Herecké výkony působí autenticky, prostředí vyvolává sucho v ústech a napětí se dá krájet. Smutné je pomyšlení, že takto nějak to jednou klidně může na světě dopadnout...

plakát

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 

Po všech stránkách pohodová a parádní záležitost, kterou jsem až dosud neviděl nikdy celou. Není tu nouze o skvělé hlášky, vtipné dialogy, komické scény, ale i kapku emocí u soudu. Potěší též herecké představení Robina Williamse a Pierce Brosnana.

plakát

Zlatá sedmdesátá - Učitelka tance (1998) (epizoda) 

Dosud asi nejlepší epizoda. Dokázala pobavit a nepůsobila tak průměrně jako předešlé. Přesto však tento sitcom zatím zůstává za mým očekáváním.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Výborně zpracované, patřičně děsivé a celkově působivé. Při sledování jsem se však také u některých scén, jež měly být hrůzostrašné, od srdce zasmál a nenabyl jsem dojmu, že Annabelle 2 bude nějakým budoucím kultem.