Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Rodinný

Zajímavosti k filmům (13)

Zátopek

Zátopek (2021)

Při svém prvním závodu Běhu Zlínem běží hlavní hrdina nejen v bývalém továrním areálu Baťových závodů, ale také probíhá ulicí v místní části Zálešná (i když se zde závod nikdy nekonal). Jsou zde vidět pouliční lampy (které zde byly v době vzniku filmu) a dům bez typicky cihlové fasády (pravděpodobně před zateplením), která k Baťovským půldomkům neodmyslitelně patří.

Úsměvy smutných mužů

Úsměvy smutných mužů (2018)

Ve scéně, kdy jede rodina Josefa F. ve vlaku v restauračním voze, je v prvním záběru vidět, jak mají na talíři už jen zbytky jídla. V následujícím záběru je talíř ale plný.

Zátopek

Zátopek (2021)

Natáčelo se také v Lipně, v areálu bývalé Baťovy továrny ve Zlíně, v nemocnici U Apolináře, Oboře Hvězda na Praze 6 a parku Stromovka.

Zátopek

Zátopek (2021)

Hlavní Zátopkovi závody z OH v Londýně a Helsinkách se natáčeli v Brně za Lužánky. Jediným rozdílem byla změna povrchu dráhy. V Londýně byla škvára, kdežto v Helsinkách už byla oranžová antuka. Povrch se tak mezi jednotlivými částmi měnil.

Dej ševče gól!

Dej ševče gól! (2019)

Část dokumentu s Pavlem Zedníčkem se natáčela při zápase 18. kola první fotbalové ligy, kdy Zlín doma prohrál s Viktorií Plzeň. Bylo to dne 7. 12. 2018.

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011)

Jedná se o první celovečerní filmy Stephana Daldryho, za který nebyl nominován na Oscara v kategorii nejlepší režie. Snímek získal "pouze" dvě nominace, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec ve vedlejší roli.

Vrahouni

Vrahouni (2010)

Ashton Kutcher dostal za tuto roli anti-Oskara – cenu Zlaté maliny v kategorii herec v hlavní roli.

Chirurgové

Chirurgové (2005) (seriál)

Pro exteriéry nemocnice byla používána budova společnosti ABC v blízkosti rozhledny Space Needle v Seattlu. Ostatní exteriéry a interiéry se natáčely v North Hills v Kalifornii.

Válka nevěst

Válka nevěst (2009)

Film se odehrává v New Yorku, kde jsou natočeny hlavní scenérie města. Zbytek, včetně interiérových scén, se ale natočil v Bostonu.

Reklama