Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (715)

plakát

Agent na útěku (2012) 

I na béčkový thriller je to hodně blbé. Pár zajímavějších momentů to nevytrhne, navíc Aaron Eckhart jednak neumí moc hrát a nasraného otce, kterému unesli dceru, už vůbec ne. Celé by se to chtělo asi podobat Agentu bez minulosti nebo 96 hodinám, ale k tomu jim chybí lepší herci, režisér i scénárista. Propadák. Bod za Olgu Kurylenko.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Restartovaný Spiderman nabízí poněkud jinak zamotaný příběh, odlišné herce, jiného záporáka a bohužel i mnohem méně humoru. Pokud se tímto směrem bude nová série ubírat, tak se obávám, že na další díl již nejsem zdaleka tolik zvědavý.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Vcelku zajímavé pokračování prvního dílu, ze kterého už si nepamatuji lautr nic. Z aktuální části si budu díky Jamie Foxxovi pamatovat fajn záporáka a poněkud nečekanou smrt klíčové postavy. Stále jsem přesvědčen o tom, že Raimi to natočil daleko lépe, nicméně i tato série bude mít možná něco do sebe (o čemž jsem po prvním díle dost pochyboval).

plakát

Americká krása (1999) 

Americká krása je prostě...krása:-). Uplně nejvíc.

plakát

Americké psycho (2000) 

Nepochopil jsem, co to mělo být a nestydím se za to.

plakát

Americký gangster (2007) 

Ridley Scott nám ve svém tříhodinovém dramatu přibližuje vzestup a pád jednoho z nejznámějších amerických obchodníků s drogami, Franka Lucase (film hlásá že je natočen podle skutečné události, nakolik ovšem děj reflektuje Lucasův život mi není známo, jak to u podobných snímků bývá, bude to tak půl na půl), který "proslul" mimo jiné tím, že jako první v historii obešel dovozce drog a začal heroin dovážet přímo z Vietnamu, který mohl tudíž prodávat levnější a čistší, tj. méně naředěný. Zcela ovládl trh a jeho rodinný gang brzy zlikvidoval či ovládl všechny konkurenty. Lucasovi (Denzel Washington) jde po krku jeden z mála poctivých poldů tehdejšího NY, Richie Roberts (Russel Crowe) se svou skupinou. Bojovat musí nejen proti drogové mafii, ale i zkorumpovaným kolegům, kteří si z dohledu nad drogovým trhem udělali výnosný byznys. Celý snímek prokázal několik věcí: a) Ridley Scott je stále schopný natočit dechberoucí film plný napětí a i po 3 hodiny udržet divákovu pozornost na maximální úrovni, b)žít v šedesátých letech v NY a nemít moc peněz asi nebyla žádná legrace, c) Russel Crowe bohužel není příliš dobrý herec. Celá dějová linie, která se točí kolem jeho hrdiny, policisty Robertse, mi totiž přišla o několik stupňů "nezajímavější" než když se kamera věnovala jeho protivníkovi, Franku Lucasovi. To je však zřejmě jediná vada na kráse jinak téměř dokonalého filmového díla (pokud samozřejmě pominu fakt, že drogový dealer, vrah a násilník je zde znázorněn jako téměř polobůh). Každopádně palec nahoru za vynikající Ridleyho práci a už se nemohu dočkat Body of Lies.

plakát

Americký ninja 5 (1993) 

Bod dávám pouze pro případ, že je to celé myšleno jako parodie :-)

plakát

Americký sniper (2014) 

Snímek je rozdělený na dvě prolínající se poloviny, které spolu jednak moc nesouvisí a hlavně se bohužel odlišují svou zajímavostí. V první části se dostaneme do války v Iráku,kde to neustále bouchá, střílí se a nikdo se nenudí. V druhé části sledujeme soukromý život hlavního hrdiny,v němž vidíme jak sbalí svou ženu,první těhotenství, pohřeb kamaráda,dokola opakující se výčitky manželky ("válka tě změnila", "i když tu jsi, tak tu nejsi" apod.),druhé těhotenství,stěhování,psychické problémy apod.Z tohoto popisu je asi zřejmé, že mě tato část bavila mnohem méně než ta válečná a já se velmi obávám,že to nebyl záměr.Zkrátka, z režijní geniality velkého Clinta tu neuvidíme téměř nic.

plakát

Anakonda 4: Cesta krve (2009) (TV film) odpad!

Hodnotím po shlédnutí asi půlhodinového fragmentu, pak jsem začal mít zcela reálný strach že mi vypadnou oční bulvy z jamek, tak jsem to radši vypl. Nicméně myslím, že i za tak krátkou dobu jsem získal konkrétní představu o tom, jak to celé vypadá.