Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (715)

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Co by ne. Zábavná a atmosférická duchařská jednohubka, která rozhodně neurazí ani ty z filmových nadšenců, co televizí spíše opovrhují. Sice jako u většiny podobných příběhů napětí dost klesne, jakmile spatříme hlavního netvora, nahoru ale celý seriál táhnou velmi zábavní dětští herci.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Překvapivý adept na Horor roku. Strašidelné scény jsou natočené na jedničku a ačkoliv mezilidské vztahy všech postav jsou dost nezajímavé, díky krátké stopáži to zas tak moc nevadí. Plno super nápadů a málo laciných lekaček. .. palec nahoru a na další film budu od Sandberga hodně zvědavý.

plakát

USS Indianapolis: Boj o přežití (2016) 

Nebyl to zas tak velký průser, jak se asi všeobecně očekávalo a nebýt ukrutné délky (béčko trvající přes 2 hodiny je z diváckého hlediska smrtící) a závěrečné soudní taškařice, která byla spíše k smíchu, byl bych ještě o kus spokojenější. Tvůrci zaslouží uznání za technickou stránku, protože ačkoliv rozpočet byl evidentně miniaturní, potopení lodi ani následná žraločí hostina nepůsobí vyloženě blbě a lacině. Celý příběh mě však bavil mnohem víc, když ho ve dvou větách odvyprávěl Quint v prvních Čelistech.

plakát

Room (2015) 

Pokoj se zajímavým způsobem postavil k vyprávění děje a proto celý příběh vidíme očima pětiletého kluka (který vypadá jako holka). Díky tomu mohou jistí diváci žehrat na to, že přijdou o některé "erotické" scény, jiní zas mohou jásat, že film není až tak depresivní, jak mohl být (ačkoliv nikdo zřejmě nečekal upírské drama nebo bláznivou komedii). Já osobně neměl s vyprávěním žádný problém a i herecky je to naprosto v pořádku, uvítal bych možná větší dramatičnost, ale chápu, že tvůrci to zkrátka chtěli pojmout takto civilně a proto jim nelze vytýkat naprosto nic.

plakát

Matky na tahu (2016) 

Nevtipná nuda... mužské publikum ocení alespoň Milu Kunis, která je většinu filmu sexy způsobem přiopilá/nadržená, ale jinak jde o standardní sračku, kterých se točí ročně plno - po žabomyších hádkách o hovně se nakonec všichni polepší a řeknou si, jak se mají rádi. Zbytečný film.

plakát

Anthropoid (2016) 

Když odhlédnu od za uši tahající angličtiny (díky různým akcentům tu působí až nepatřičně směšně), podařilo se tvůrcům vcelku věrně vystihnout atmosféru doby a úcta k atentátníkům je tu znát v každé minutě. Závěrečná střílečka v kostele je také zcela bez výhrad a herci (hlavní i vedlejší) hrají to, co mají. Bohužel, celá ta "romantická" linie se zamilovaností obou hlavních protagonistů do pražských děvčátek mi přišla velmi nudná a asi bych uvítal více "technických" detailů celé přípravy atentátu. Určitě kvalitní film, ale Sequens to natočil asi o něco líp.

plakát

Mravenci nesou smrt (1985) odpad!

Hodně velký bizár. Ačkoliv u nás za komunismu vzniklo několik velmi dobrých filmů, Mravenci nesou smrt jsou přínosní jen svou zvrhlou zábavností a nechtěnou vtipností. Tento pokus o akční krimi je opravdu cokoliv, jen ne dobrým filmem.

plakát

Polednice (2016) 

Příběh trošku zmatečný, atmosféra se ale povedla hodně. Několik WTF momentů sice mělo snahu jí zkazit (příšerný herecký výkon dcery hlavní hrdinky), ale naštěstí se to zcela nepovedlo, takže i přes některé potíže jde o zřejmě nejpovedenější český horor posledních let.

plakát

Rapl - Série 1 (2016) (série) 

Na domácí televizní poměry nadprůměrná kriminálka, kterou bohužel sráží dolů dost hloupé dialogy šustící papírem, nahoru ji ovšem táhne temná atmosféra Krušných hor. Proč ne.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Dobře natočené nic, které se tváří jako něco. Teorie tygra trpí stejným scénáristickým neduhem, jako většina ostatních českých filmů - po velmi volně plynoucích cca 80 minutách se vše vcelku náhodně uzavře v závěrečné čtvrthodince.