Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Tři mušketýři

Tři mušketýři (2014)

Velmi dobrý seriál, hodně akce, nějaká ta láska a intriky se taky najdou. V první sérii je každý díl uzavřeným příběhem, v druhé sice taky, ale jednotlivé díly jsou mezi sebou mnohem více provázané. Třetí série se momentálně (září 2015) natáčí, a obávám se, že bude poslední. V první sérii je hlavním záporákem kardinál Richelieu, v druhé Rocherfort. Buckinghama jsme ještě nepotkali a možná taky ani nepotkáme. Jo, a pro všechny kecaly, že to není podle knížky: v úvodní sekvenci je jasně napsáno, že je to "na základě postav Alexandra Dumase". Celé se to natáčí v Čechách a Češi jsou zodpovědní také za šerm (skupina Merlet pod Romanem Spáčilem). Takže už jen kvůli lokacím a bojovým scénám stojí za to na to koukat :-)

Broadchurch

Broadchurch (2013)

Skvělá detektivka s krásným severským prostředím, podobá se to dalšímu mému oblíbenému seriálu Shetland.

Bluestone 42

Bluestone 42 (2013)

Velmi dobrý seriál z prostředí britské protibombové jednotky na základně v Afghánistánu. Současné a vtipné. Naštval mě otevřený konec, druhá série ještě není.

Hell on Wheels

Hell on Wheels (2011)

Výborný seriál, který mě přivedl na chuť westernu. Postavy se vyvíjí a děj nezůstává stát na jednom místě, jak se to s pokročilými sériemi stává jiným seriálům. Doporučuju. (Trochu mě překvapil prozatímní konec, myslím, že to trochu popírá to, co se doteď v seriálu stalo; uvidíme, jak to bude pokračovat v poslední sérii.)

Ve službách FBI

Ve službách FBI (2009)

Výborný detektivní seriál s hrozně sexy hrdinou (jehož herec je bohužel gay, promiňte za spoiler). Nápady jim nedocházejí ani v pokročilých sériích.

Firefly

Firefly (2002)

Co dostanete, když zkřížíte western a sci-fi? Skvělý seriál Firefly s neodolatelným kapitánem Nathanem Fillionem :-) Byla jsem k tomuto seriálu velmi skeptická, ale následně jsem byla velmi mile překvapená. Zkuste pár dílů a uvidíte, myslím, že si tam každý najde své a nikdo nebude zklamán.

Galavant

Galavant (2015)

Velmi vtipný kraťoučký muzikálový seriál dělající si milou srandu z hrdinských eposů a pohádek. A je tam spousta narážek. Snad bude druhá série, nemůžu se dočkat, je to skvělá oddechovka a skončilo to otevřeně.

Vraždy na Shetlandech

Vraždy na Shetlandech (2013)

Drsné severské prostředí s ještě drsnějšími obyvateli s někdy až vtipným přízvukem. Všichni se až děsivě znají a jsou spolu všemožně propojení, detektiv je taky jenom člověk se svými osobními a hlavně rodinnými problémy a pozadí vražd je velmi dobře propracované. Doporučuju, chytne vás to a nepustí.