Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 335)

plakát

Hrabě Monte Christo (1954) 

Mám tento dobrodružný příběh ráda odmala, charismatický Jean Marais byl můj první filmový Edmond Dantes, no a s tím už nikdo nic nenadělá, dokonale naplnil mou představu z knihy.. Viděla jsem i pozdější zpracování, z nichž má každé něco do sebe, ovšem pořád platí, že k tomuto se vrátím kdykoli..

plakát

Ďáblové v oblacích (1955) 

Pozoruhodný válečný film, který divákovi umožní nahlédnout do 2. světové války úplně jinak, očima letců RAF a jejich pečlivě připravovanou akci v Německu (zničení přehrady). Richard Todd jako pilot a Michael Redgrave v roli vědce se mi moc líbili, oba byli báječní.. Příběh je to strhující a finále fantastické, ode mne je to dnes večer bez připomínek..

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Dnes večer si mě Denis Villeneuve povodil jako marionetku, sedla jsem na lep hned od začátku a nechala se vtáhnout na pouštní planetu se vzácným kořením.. Timothée Chalamet jako Paul Atreides výborný, ostatně celý ten herecký ansámbl byl skvělý, Javier Bardem se mi taky moc líbil.. Příběh je strhující, atmosféra podmanivá, nádherné pokoukání.. Ani jednou jsem se nepodívala na hodinky..

plakát

Němá tajemství (2023) 

Výborné komorní drama spojené s vyšetřováním podezřelého úmrtí v nemocnici, k tomu musím napsat, že se jedná o hluboce lidský, upřímný, bolavý a svým způsobem náročný film, který jen tak z hlavy nedostanu.. Ten herecký čtyřlístek - Jana Plodková, Marián Mitaš, Milena Steinmasslová a Magdaléna Borová - úžasný a skvělý.. Poklona tvůrcům za nádherný snímek k zamyšlení, jak Alice Nellis, tak Tomáš Mašín zaslouží pochvalu a poděkování, krásně smutné pokoukání..

plakát

Wonka (2023) 

Kouzelný pohádkový příběh o mladém muži, který tak krásně sní a má dobré srdce, že mu divák jako já přeje, aby se mu všechno splnilo.. Timothée Chalamet je v roli Willyho Wonky úžasný, podmanivý, strhující a vše, co má v očích, bych si přála umět napsat, prostě vynikající.. Pravdou je, že celý ten herecký ansámbl se mi líbil, např. Olivia Colmanová nezklame, opět výborná, Hugh Grant mě vyloženě bavil, potěšilo mě setkání s Jimem Carterem i Sally Hawkinsovou.. Ode mne dnes večer bez připomínek, cítím se nádherně filmově pohoupána..

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Krásné a zároveň i velice mrazivé překvapení, tady se totiž povedlo vše na výbornou a tvůrci zaslouží velikánskou pochvalu.. Strhující příběh vyšetřování vražd mladých žen je propleten s dalšími krimi případy Jiřího Markoviče a na diváka doslova dýchá minulost ve všech detailech a drobnostech, to je prostě skvostně odvedená práce.. Výborní herci zaslouží smeknutí klobouku, Petr Lněnička a Petr Uhlík hrají fantasticky, jen dodám, že i všichni ostatní se mi moc líbili, např. Dano Heriban, Michal Isteník, Vojtěch Kotek.. Přijala jsem tuto sérii jako projevený obdiv a úctu k práci kriminalisty Markoviče a lusknutím prstů jsem se připojila k fanouškům..

plakát

Becket (1964) 

Ode mne je to dnes večer bez připomínek, jedná se totiž o nádherný historický film, celé je to krásně napsané a herci v hlavních rolích - Richard Burton a Peter O'Toole - jsou jedním slovem výborní.. Příběh dvou přátel, ze kterých se stanou nepřátelé, byl pro mě strhující..

plakát

DogMan (2023) 

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že Caleb Landry Jones je nevídaný přírodní úkaz, v hlavní roli je prostě fantastický, všechno jsem mu zbaštila (smutek, radost, strach, zamilovanost atd.). K tomu jedním dechem dodávám, že tohle je přesně ten Luc Besson, kterého zbožňuji, hravý, nápaditý, občas to pustí z rukou, schválně co to udělá, pak zas utáhne šrouby až na kost, přechází ze žánru do žánru naprosto nenásilně. Příběh mladého muže a jeho psů je zajímavý, poutavý a zcela pochopitelně i přitažený za vlasy a lehce divný, tedy opětovně potvrzeno - moje slabost pro divnověci stále přetrvává..

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Úžasné dobrodružství malého Nema jsem sledovala před lety se svým synem a dnes večer jsem si dala opáčko s velkým časovým odstupem a vyplatilo se, moc se mi to líbilo, užila jsem si to.. Je to krásná podívaná, milá, vtipná, místy napínavá a v závěru i dojemná, až mi slza hrkla, asi fakt stárnu a blbnu..

plakát

Lorna a Ted (1991) (TV film) 

Přiznám se, že Lornu a Teda znám už roky, viděla jsem divadelní představení s Hynkem Čermákem a Stanislavou Jachnickou, tenkrát se mi to moc líbilo a dnes večer jsem si to užila znovu.. Boris Rösner a Veronika Freimanová jsou jedním slovem výborní, bezvadně to mezi nimi jiskří, jejich hádky jsou kořením a to nádherné finále se zarámováním obrazu bylo bez chyby.. Mýma očima TV film za pět hvězd, bylo mi potěšením..