Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 342)

plakát

Fanfán Tulipán (1952) 

Fanfánovo dobrodružství znám už spoustu let, dnes večer jsem si dala opáčko a opět mě potěšilo.. Charismatický Gérard Philipe a krásná Gina Lollobrigida mají mé sympatie a vždycky pro ně budu mít slabost.. Jedná se totiž o veskrze příjemnou filmovou jízdu se spoustou skvělých vtípků..

plakát

Vysoká škola smíchu (2004) 

Chvíli mi to trvalo, než jsem se dokázala naladit, přemístit se do Japonska není jen tak.. Nicméně jsem ráda, že jsem vydržela, jakmile jsem se začala smát, tvůrci mě měli na lopatě.. Příběh o scenáristovi divadelních komedií a cenzorovi s absencí humoru mě pomalu vtáhnul a pak už nepustil.. Potěšující je vývoj postav a úsměvné jsou změny v jejich chování.. Pro mě osobně příjemné filmové překvapení, ode mne krásné čtyři hvězdy.. A posílám poděkování Willymu, stálo to za to vidět..

plakát

K-19: Stroj na smrt (2002) 

Pánové Harrison Ford a Liam Neeson to rozehráli v kvalitě A+, ona v podstatě celá ta parta námořníků na K-19 působila sympaticky a vyobrazení života pod vodou pro mě bylo dostatečně tísnivé i emotivní.. První dvě třetiny filmu šlapou parádně, místy dechberoucím i mrazivým způsobem, bohužel ta poslední část mi příliš nesedla..

plakát

Myslete na Henryho (1991) 

Mám tenhle málo známý kousek s Harrisonem Fordem ráda, viděla jsem ho během let několikrát a čas od času se k němu vracím, je to pro mě takové filmové pohlazení... Příběh úspěšného právníka, jehož kariéru přetne ozbrojené přepadení obchodu a on schytá kulku, je zajímavý, poutavý, místy dojemný a hlavně krásně lidský..  K tomu nutno dodat, že Harrison Ford a Annette Beningová tvoří moc pěkný filmový pár, na který se mi příjemně kouká..

plakát

Sabrina (1995) 

Příjemná a vtipná romantická komedie, tvůrci si něco vypůjčili (obšlehli z originálu), něco nového přibalili a ve finále to dopadlo dobře.. Herecký trojlístek - půvabná Julia Ormondová, sympatický Harrison Ford a roztomilý svůdník Greg Kinnear - mě bavil a líbil se mi.. Za zmínku ještě určitě stojí okouzlující hudební podmaz pana Williamse a povedený český dabing, klobouček..

plakát

Sabrina (1954) 

Kouzelná romanťárna v pohádkovém kabátku a v rámci žánru při opakování dávám plnou palbu, mladinká Audrey Hepburnová je tu nádherná, podmanivá, prostě úžasná.. Humphrey Bogart i William Holden jsou charismatičtí chlapíci a mně se na ně moc hezky koukalo.. A zas mám po čase na rtech takový ten přiblblý úsměv a vůbec mi nevadí, že od rána prší i sněží...

plakát

Podezření (1990) 

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a musím napsat, že mi to sedlo jako dětská prdelka na nočník.. Celé to mrazivé finále jsem si pamatovala, což považuji za významné plus pro film... Harrison Ford je ohromný sympaťák a jeho Rusty mě bavil (je pro mě v této roli nezapomenutelný), herecký ansámbl úžasný, všichni to potáhli, každý ve své roli uvěřitelný (Brian Dennehy, Raul Julia atd.), no a k tomu krásná hudba pana Williamse.. U mě opakovaně filmová spokojenost..

plakát

Kruté moře (1953) 

Působivé, zajímavé a ve finále strhující válečné drama o námořních bitvách 2. světové války.. Pro mě osobně španělská vesnice, pole neorané, vím o tom velký nic.. Tedy jsem se nechala nalodit na Compass Rose a pánové Jack Hawkins, Donald Sinden, Denholm Elliott mě podmanivým způsobem pohoupali.. Pravdou je, že válka je hrozné šílenství, moře umí být kruté, přesto se jedná o film, který stojí za to vidět..

plakát

Svědek (1985) 

Tento snímek má mýma očima několik předností, Harrison Ford v hlavní roli je tahounem příběhu, zajímavé je nahlédnutí do uzavřené komunity a sympatické vyobrazení skromného životního stylu, no a pochopitelně střet dvou světů s příjemným hudebním podmazem.. Malý chlapec se stane svědkem vraždy a je schopen identifikovat vraha, k překvapení vyšetřujícího detektiva označí na fotografii vyznamenaného policistu.. U mě filmová spokojenost a parádní čtyři hvězdy..

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Pozoruhodná věcička k zamyšlení, příběh stárnoucího učitele a problematického studenta mě zaujal díky hercům, pochvalu zaslouží nepochybně Paul Giamatti a jedním dechem dodávám, že se mi moc líbil Dominic Sessa, míním tím jeho herecký projev.. Ten závěr s matkou a jejím novým manželem mě posadil na zadek (negativně), no a ten ředitel to bylo taky „něco“.. Ode mne krásné čtyři hvězdy, během sledování filmu jsem si vysnila úplně jiný konec..