Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět (2001)

Jako hrdý Čech dávám 6/5, jako uživatel ČSFD bohužel pouze pět z pěti, víc jednoduše dát nejde. Někteří tady píšou, že jde o citové vydírání. Ano asi je to pravda. Ale já jsem se nechal vydírat sakra rád. Duo Svěráků nám předkládá parádní podívanou, která by se měla povinně promítat ve všech školách, aby naše děti věděli, že v minulosti existoval někdo, na koho jsme mohli být pyšní. Aby si nemysleli, že Česko bylo vždy plné takové verbeže, jako je dnešní politická scéna. František Sláma je pro Ondřeje Vetchého, když nepočítáme Jirku Luňáka z Okresního přeboru, životní role. Nechce se mně tu vypisovat, že skvělí byli vlastně všichni. Při scénách z lágru jsem si znovu připomněl, jaký byli (jsou) komunisti svině. A toho není nikdy málo. Absolutní špička českého filmu.

Pupendo

Pupendo (2003)

Hořkosladkokyselý film, ke kterému opravdu sedí popis komedie/drama. Budete se smát a hodně ale postupně vám bude úsměv tuhnout a tuhnout, a po poslední scéně ztuhne úplně. Výborné herecké výkony snímek posunují ještě někam dál. Mimochodem, poslední role Bolka Polívky jako velikána českého filmu, před jeho úpadkem.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

We got a Black Hawk down, we got a Black Hawk down. Supersix is down. K neuvěření jak "realisticky"( nikdo z nás neví, jak to doopravdy v US Army chodí) a syrově nám dokáže Scott předložit válečné dílo, které se okamžitě stalo špičkou špiček nejen v oblasti válečných filmů. Víte, já jsem vám normálně věřil, že tam s těma klukama jsem. Že se vyhejbám kulkám musulmanů, že utíkám z Mogadiša jak jen rychle umim dokonce jsem možná i cejtil nějakou tu kulku v paži. Prostě tenhle film je něco víc. Protože Rangers lead the way.

Oko nad Prahou

Oko nad Prahou (2010)

Na začátku se Vám musím k něčemu přiznat. Jsem velký fanoušek Jana Kaplického i jeho knihovny. A naprosto obrovsky nenávidím Klause a ještě víc toho parchanta Knížáka. Ježiš to jsem se zas nasral, když jsem si na něj vzpomněl. Co je však jisté, tenhle snímek nese poselství pro další generace. Poselství o tom jak se Česká republika nachází počátkem 21. století v hovnech. Poselství o tom, jak nám vládnout totálně neschopní lidé a ti schopní se politiky bojí jak čert kříže. Je to jeden z mála filmů, který mně dokázal vehnat slzy do očí. Naprosto podmanivá hudba, která si mě naprosto získala. Silný a tragický příběh jednoho muže, který chtěl něco změnit. Něco vytvořit. Ale naše byrokratická, zkorumpovaná a prolhaná "elita", která nám vládne, mu to znemožnila. Pro mě naprosto srdcová záležitost a jasných 5/5. Pro jiné jen obyčejný dokument. Čest památce Jana Kaplického.

Noční jízda

Noční jízda (2013)

Jsou tu 2 možnosti. Buďto jste jako Ivan Locke: "You have to be solid, nothing else." Pak se vám film líbil a budete z něho tak nadšený, že mu dáte čtyři nebo pět hvězd. Druhá možnost je, že tady budete psát nějaký sračky o tom jaká to je nuda koukat hodinu a půl na chlápka v autě, co telefonuje. Tak si vyber, život je game.