Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Boha jeho to je marasmus - zly, mstivy, egocentricky, prohnany a prolhany Francis Underwood. A pres to vsechno mu proste musi divak fandit ;-). Neda se jinak. Naprosto podmanivy svym charismatem, naprosto neuveritelny v intrikach, skvely improvizator a "poker-face". A verim tomu, ze realita je jeste o dost tvrdsi. Tak si to uzivejme po douskach a snazme se zustat necynicti k zivotu ;-).

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Pohadku, ve ktere zazni - tak to ty devce pekne nandej - jsem jeste nevidel, ale o to vetsi to bylo paradni prekvapeni, ktere jsem vubec necekal. Popravde me na tuhle podivanou presvedcilo az neuveritelne dobre hodnoceni zde na CSFD a rozhodne nelituji. Moc pekne a rozhodne stoji za zopakovani. 85%

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Prilis velka ocekavani prinaseji obvykle prilis velka zklamani. A presne tohle se asi v kritice stalo tomuto filmu. Knizni predlohu filmu jsem cetl jako kluk nekolikrat a k memu stesti to bylo uz hodne davno. Takze tehdejsi obrazotvornost davno vyprchala a zbyl jen pocit, ze to bylo dobre. A tak jsem si sedl a cekal, ze to bude dobre. A svete div se, ono bylo. Bylo to asi tak, jako kdyz sefkuchar rika, ze ty olivy k tomu masu opravdu jdou. Osklibnete se, rikate si, jezkovyzraky jak tuhle zelenou silaz muze nekdo pozrit, ale zvedavost vam neda a najednou zjistujete, ze olivy jite. Dokonce, ze se oblizujete a chcete si pridat. Takze nejdrive jsem na film koukal s vyslovenym despektem, ale postupne si me ziskaval a svete div se, na konci bych si byl byval I pridal. Proste neco jako napriklad chute a pripadne neco jako tenhle film zraje casem, tak se neosklibejte a pustte si ho. Proste se na Stopare musi clovek umet divat ;-). 80%

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Mno, videt vzdycky do matematiky nemusi byt pokazde terno, obzvlaste pokud potom o to mene vidite do lidi. A za valky, kdyz jde vse na ostri noze, tak je vse jeste vygradovane az na samotny vrchol byti ci nebyti. Film velmi zdarile kombinuje minulost s pritomnosti a postupne rozkryva utajene a utajovane, takze do posledni chvile nevite, jak tohle skonci. Ackoliv pocitove lze rozuzleni paradoxne vycitit uz z prvni sceny. Rekl bych takova Cista duse jdouci jeste vice na dren chovani matematickym sociopatum. Cumberbatch je zde mistrnym predstavitelem ne-emoci. 85%.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Pripada mi, jakoby to tocili 2 reziseri - jeden s citem pro akci a krajinu a druhy s pokusem o zachyceni brutality a obcasne epiky. Anebo 2 scenaristi. Protoze jak jinak si vysvetlit, ze pomerne dobry napad na film ma tak ukrutne nevyvazene emotivni sceny, ktere na jednu stranu cloveka nalakaji na komedialne ladeny western v paradnim prostredi s velmi dobrou akci a vzapeti ho totalne uzemni ostre brutalnimi scenami masakru lidi. Velka skoda, kdyby se film udrzel v rovine parodie nebo alespon komedie, tak se vsadim, ze ziskal nasobne lepsi hodnoceni. Takhle s bidou 70%.

plakát

Tři bratři (2014) 

Nadherna pohadka, resp. 3 pohadky, ale tak poeticky naladene a srozumitelne detem, ze to se hned tak nevidi. Uprimne jsem zpocatku dost vzdoroval tohle priznat, protoze nejdrive se do kina vydala zena s detmi, prisli nadseni a hned koupili CD s pisnickami. Poslechem pisnicek a jejich nekonecnym "omilanim" ve me rostl zajem a presvedceni, ze to proste musim videt take. A tak nejdrive v kine, potom v TV a nakonec jsme domu koupili I DVD ;-). Proste si nas pohadka genialne podmanila a s chuti si ji pripomeneme prave zpivanim. Takze za nas jednoznacne palec nahoru a dekujeme pani Sveraci ;-).

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Namluvilo se kolem tohoto filmu hodně, DiCaprio se ukazuje v naprosto neuvěřitelné podobě a formě, přesto mi film k srdci nepřirostl pro svoji vyumělkovanou podobu a v podstatě i příliš průhledný děj. 75% film + 4 % kamera = 79% nechť tvůrci prominou

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Ojojoj, to bylo těžké, až to nelibě nesu, místy se mi zdálo, že se v tom režisér vyžívá až příliš. A ačkoliv vše dobré, tak tohle bylo na mě až moc husté. 75%

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Hezkýýýýý, kdo by se byl nadál takového poetického filmečku pro letní vinnou sezónu ;-). Pohoda, klídek, všichni vědí jak to bude probíhat od začátku do konce, žádné překvápko se nekoná, ale stejně mě film něčím nějak vnitřně nadchnul a potěšil. Takže za mě pěkných 80%.

plakát

Mimoni (2015) 

Bóóóóže jak my máme doma rádi Grua, to si ani nedovedete představit. A tak očekávání od Mimoňů v samostatném filmu byla nesmírná. Jenže - takové zklamání se musí prožít, aby jeden pochopil čím jsme si prošli. Škoda přeškoda, snažili jsme se, ale ne, tohle se opravdu nevyvedlo a mrzí nás to. 45%.