Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Na pokraji slávy

Na pokraji slávy (2000)

Nečekal jsem to, ale Almost famous se mi trefilo do noty jako málokterý snímek- atmosféra, hudba, herci, humor, romantika, emoce... všechno je tam, kde má být a všechno je tak, jak má být. Neřikám, že pro každýho, ale já jsem se prostě zamiloval... Vážně, kdykoli nemám co dělat, vzpomenu si na jednu z výborných scén, kterými je tento film doslova prošpikovaný.

Skála

Skála (1996)

Kdyby za mnou přišel Bůh a řekl: "Běžej ti poslední chvíle tvýho života a můžeš se naposledy podívat na jeden akční film. Vyber si." Bez mrknutí oka bych odpověděl: "SKÁLA"

Sunshine

Sunshine (2007)

Bezprostředně po prvním shlédnutí filmu jsem byl koncem mírně zklamán a zaskočen, ale stejně jako u Fontány, se mi celek rozležel v hlavě a já musím uznat, že jsem spatřil skvost, který nevzniká každý den, ba ani každý rok. Dokonalost sama.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Od Batman začíná vylepšil Christopher Nolan všechno co vylepšit potřebovalo a možná i něco, co ani vylepšit nešlo. Civilně-komiksový boj čtyř mužů o duši jednoho města snad ani nejde podat lépe! Navíc snímek dokáže zaujmout a bavit i lidi, kteří jinak komiks nevyhladávají či se mu dokonce vyhýbají - vyzkoušeno. Celou stopáž se film neustále žene kupředu a přitom dokáže, hned od začátku nastolené, vysoké tempo ještě zrychlovat. Když někde něco graduje, servíruje se většinou vypjatá situace hned z několika míst. Jiný režisér by si tyto vrcholy šetřil, ale Nolan jich má v rukávu tolik, že si může dovolit předhodit jich divákovi klidně několik naráz, prošpikovat jimi rovnoměrně celý film a ještě ho neuvěřitelně stylově zakončit. Sílu dramatických scén navíc ještě násobí skvěle padnoucí hudební doprovod. V celých dvou a půl hodinách mi trošku vadí jenom jedna dvouvteřinová (!!!) scéna - ono otáčení Batmanovy motorky o budovu vypadá i trikově dost divně, navíc si dovedu představit, jak stylově mohlo vypadat třeba obtočení se smykem kolem lampy :) ------------------ PS: Úmysleně jsem nejmenoval žádného z herců (všichni jsou skvělí, bez vyjímek), protože pod záplavou jejich jmen se ztrácí geniální Christopher Nolan, který má na kvalitě filmu, troufám si říct, největší zásluhu.

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Bránil bych se tvrzení, že Kick-Ass je komedie. Výstiznější označení by bylo "malý zázrak" nebo "unikátní propojení snad všech žánrů". Film naprosto plynule přechází z komedie a teenagerské romance přes akční nářez po opravdové drama zcela nečekaně a nenásilně několikrát, v různém tempu a pořadí, přesto naprosto hladce. Všechno je tu na správném místě, herci hrají jak o život a režisér má celek stoprocentně pod kontrolou. Tolik emocionálně působivých scén, které diváka dokonale vtáhnou a při kterých zamrazí v zádech, jsem už dlouho v žádnym filmu neviděl. Že mi je nabídne snímek propagovaný jako non-stop řachanda jsem už vůbec nečekal. Děkuji

Ovládací panel
12 bodů