Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Tomiris (2019) 

A ví někdo, co bylo v těch svitcích, které jedni chránili i za cenu svých životů a po kterých druzí šli jak pes po flusu? Já je za celý film viděla možná 2x nebo 3x, a vždycky byly jen v bedně nebo v tašce, ale nikoho nenapadlo do nich aspoň mrknout. Podle mého je to zbytečně dlouhé a podruhé už bych to vidět nechtěla, zase tak moc to zajímavé nebylo. Nicméně jedna novinka se tam přece jen objeví pro toho, kdo váhá, jaké národnosti byly Amazonky: byly to Kazašky!!! :))

plakát

Grigorij R. (2014) (seriál) 

Skvěle natočený seriál - vidno, že to točili Rusové znalí ruských poměrů i ruské mentality. Rozhodně se vyplatí vidět, i když k tomu je potřebné znát ruštinu, protože pochybuji, že by se to dalo vidět s českým dabingem nebo českými titulky. Na YT to v ruštině najít lze.

plakát

Jak se ševcem šili čerti (1975) (TV film) 

Pěkná pohádka, prima hádanky, skvělé herecké výkony pokud beru v úvahu ten malý formát. Ovšem z Karafiátka mi nikdy (už i jako děcku) dobře nebylo, protože to byl závistivý člověk, který v pekle skončil vlastní blbostí, ale zodpovědnost za to hodil na ševce a ještě mu spílal, že je chamtivý na zlaťáky. Ovšem když jeho samotného pak pozvali na zámek na oběd, to se celý štěstím tetelil a taky neodmítl. Takže tuhle postavu jsem od dětství opravdu chápala jako učebnicového křiváka. :))))

plakát

Ať žijí rytíři! (2009) 

Neskutečná slátanina na to, jaký to mohlo mít potenciál. Překvapilo a současně i zklamalo mě, že v takové nevídané trapárně vzal roli (respektive štěk) Jiří Strach.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

PŘESTAŇTE ŘVÁÁÁÁT!! Na tenhle výkřik se nejvíc těším já. :))))) Geniální parodie s dokonalým Belmondem a krásnou Bissetovou. Pochybuji, že se ještě někdy narodí takový herec, jakým bezesporu Belmondo byl.

plakát

Nepřemožitelný Samson (2018) 

Pořádně mi vítr z plachet vzal hned v úvodu záběr na tašku plnou kukuřice - víc než 2600 let před Kolumbem, no, to už tam mohli mít i rajčata a brambory... Samson vypadá jak kříženec gorily a Vietnamce, ten taky neoslnil, u filmu jsem 2x i usnula, takže to správné napětí to taky nemělo. To je to napínavější i v Bibli, jakkoli ta je psaná vždycky poněkud archaickým jazykem. Tohle prostě na víc jak dvě * nemá, ani kdybych chodila po řasách. Navíc když si člověk představí kolik lidí se pohybuje kolem natáčení, je zarážející, že ani jednomu to nepřipadalo mimo mísu. Trošku jako když se v reklamě dozvíte, že když měli staří Čechové chuť na nějakou mňamku, dělali si bramborové lupínky.

plakát

Bible - Starý zákon: Mojžíš (1995) (TV film) 

Na to, jak byl film herecky obsazený, jsem byla přece jen trošku zklamaná, i když je fakt, že maskéři odvedli dobrou práci (Davida Sucheta s plnovousem a rozvrkočenými vlasy jsem poznala až začátkem druihého dílu - pořád jsem čekala, kde se objeví...). Obsazení Maurice Roëvese v roli věčného remcala a vzbouřence nebylo zrovna to pravé ořechové, strašně cenil dokonalý chrup jak v reklamě na zubní pastu nebo práci stomatologů, myslím, že ve starozákonní době nebyly u staršího člověka takhle perfektní zuby normou. Nicméně dík tomu, že biblický příběh je zhuštěný do času 180 minut, divák si uvědomí paradoxy, které by mu při nepoměrně delším čtení Exodu v Bibli mohly utéct - např. že vševědoucí Bůh musí mít dveře svých oveček označeny beránčí krví, aby věděl, kde je má. Nebo že Mojžíš se namíchne při pohledu na zlaté tele, což vnímá jako hrubé nedodržení deseti přikázání, ale jeho pomsta za to je snad ještě horší - obratem ze vzteku poruší přikázání "Nezabiješ". Nicméně: i když jsem čekala, že Mojžíš bude kus chlapa, aby měl i vizuálně správnou autoritu pro ty, které vede, a Ben Kingsley je postavy hodně subtilní, film se vidět dá bez toho, aby byl člověk otrávený. Jeden nedostatek vidím i tady na csfd v popisu filmu, kde je jako autor hudby uvedený Marco Frisina, kdežto v titulcích filmu je za hudbu zodpovědný E. Moricone. 3*

plakát

Žabí král (1988) 

Princezna je tak škaredá a ve svém věku tak infantilní (hraje si s koulí), že mohla oblíznout všech deset, když o ni vůbec někdo projevil zájem, byť by to byl žabák s chlupama jak dráty na zádech (chlupatá žábá, to je taky unikát!!!). Může mi někdo vysvětlit, proč jsou německé pohádky cosi jako trest pro hodně zlobivé děti? Pro Němce vidím jediné řešení: spojit jejich plné šrajtofle s např. českou filmařinou, pak je šance na velký úspěch (viz Tři oříšky pro Popelku).

plakát

Vyměněná královna (1984) odpad!

Tahle "pohádka" je tak strašná a tak ukřičená, že bych ji dítěti nepustila ani v případě, že bych ho chtěla hodně drsně potrestat. Příšerné od začátku do konce včetně faktu, že tam není (možná vyjma komorné) ani jeden jediný trošku normálně vypadající člověk. Casting se pravděpodobně prováděl v panoptiku příšer. Otřesné herecké "výkony", příšerná hudba, tomu odpovídající neumětelský dabing - nejsem dabingový odborník, ale předpokládám, že taková hrůza se snad ani nedá normálně nadabovat. Vlastně se ani nedivím, že Němci nemají smysl pro humor, pokud se od útlého dětství dívají na podobné filmy. Takže: OPAD!!! bez výčitek svědomí.

plakát

O čertovi a třech zlatých vlasech (1977) 

Většina německých pohádek působí depresivně, písničky nejsou písničky, ale podivné rýmovánky bez melodie, všechny postavy spíš záporné (dokonce i ty, které by z titulu děje měly být kladné)... Ale tahle pohádka předčila co se příšerností týče všechno, co jsem zatím z německé pohádkové produkce viděla. Tady doslova co postava, to unikátní hňup takového kalibru, že to člověk nemůže vnímat ani jako parodii. Vůbec se nedivím, že i dabing německých pohádek nestojí za zlámanou grešli, asi je problém na to ukecat někoho, kdo má všech pět pohromadě, protože by se musel stydět, že v tom figuruje také. Proti německé pohádkové produkci posledních let (i když tohle taky není právě novotou vonící film) jsou prastaré Zlaté časy ve Spessartu v podstatě adept na Oscara ve všech kategoriích. Jedna * snad leda za kostýmy, a i u těch váhám, jenže půl hvězdy se dát nedá. Zprvu jsem chtěla rovnou odkliknout "odpad".