Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (30)

plakát

Batman Ninja (2018) 

Tenhle film vznikl asi tahle. Parta scénáristů paří celou noc a nad ránem si dají něco voňavého na zub. Pak si jen tak z nudy pustí televizi a ejhle, jdou tam na přeskáčku animáče s batmanem a japonský anime. Hoši nezaváhají a pouští se do díla. Jak tak píšou, tak na ně začíná doléhat probdělá noc a jejich práce je čím dál tím těžší. Tvůrci nezaváhají a nakopnou se k vrcholnému výkonu pořádnou čárou s šurikenu a dokončí tohle geniální dílo, jenž současná generace nejspíš neocení a ta příští rovnou zatratí. Kdo neviděl celé, nepochopí.

plakát

TIE Fighter (2015) 

Úžasný návod, jak by měly hvězdné války vypadat. Žádná Lucasova pohádka, ale celkem realistický pohled na střed profesionální flotily impéria s povstaleckou sebrankou. Jediný detail je hudba, která je sice dobrá, ale upravená verze s písní Aces in Exile od Sabatonu se stává nezapomenutelným zážitkem.

plakát

Drifters (2016) (seriál) 

Příběh o tom, jak se hrdinný samuraj na prahu smrti dostane do kouzelné země plné elfů, trpaslíků, hobitů a všeho možného co vznikne, když nemáte zákony proti zoofilii. Naštěstí si tuto zemi vzal do parády zkrachovalý malíř se stupidním knírkem, který překonal kulturní šok zřízením letních táborů s trvalým pobytem. A co na našeho hrdinu čeká. Samozřejmě stokrát recyklovaný scénář, tuctové postavy, Dark lord, narážky na oppai a nekonečná čest v usekávání hlav nepřítel s pomocí všech známých (i neznámých) způsobů boje a gerilových taktik.

plakát

Dragon Half (1993) 

Tak jo. Jedná se o řádný japonský úlet, který se na první pohled zdá koncipován pro malé děti. Při pozorném sledování si ale divák uvědomí spoustu velmi chytře zakomponovaných inteligentních vtípků, jako kýbl se suchým ledem na vytváření čarodějovy mlhy a další. Suma sumárum se jedná o velmi živou, ale poměrně krátkou parodii na celý fantasy žánr 9/10.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Hvězdná pěchota Film, který budete milovat, nebo jej nepochopíte. Výborná satira na fašizmus a na to, do jaké budoucnosti lidstvo spěje dle výroku: „ Kolik konfliktů vyřešila diplomacie a kolik válka." Protože není nic lepšího, než vzít „sladkého" Caspera a hodit ho jako půlnoční svačinku obřím broukům 9/10.

plakát

One Punch Man (2015) (seriál) 

V dnešní době, kdy většina anime jede podle scénáře: Jedna holka potkala tajemného týpka, jenž má „nějaké-také" zvláštní schopnosti... . Je One Punch Man jako váleček dynamitu na dětském pískovišti. Děj nestojí za řeč, protože člověk jen čeká, až se hlavní hrdina uráčí přijít na scénu a vše jedním úderem ukončí. To je možná to, proč je tento seriál takový hit. Všechny už omrzel hrdina, který dostává celou dobu nakládačku a pak se s vypětím posledních sil zvedne a souboj ukončí. Finální punch 10/10.

plakát

Dororo (2007) 

Byl jednou jeden mocný nekromant a ten našel na břehu řeky dítě, kterému chybělo 48 součástek. I rozhodl se nekromant vyrobit součástky náhradní. Vydal se do nedaleké vesnice a zcizil části dětských těl. Poté vařil, destiloval a odléval, až vyrobil mýdlo (materiál vhodný na náhradní díly). Dále pak formoval jednotlivé části lidského těla, ale protože nechtěly držet tvar, tak se je rozhodl vystužit meči. A takto nám vznikl hlavní hrdina, který se po nekromantově smrti vydává na cestu za získáním originálních dílů.

plakát

Ty, já a apokalypsa (2015) (seriál) 

You, Me and the Apocalypse Seriál o tom, jak se Ariel (ne ta mořská víla) snaží najít a získat zpět svou životní lásku, která ho opustila kvůli jeho „božskému" dvojčeti. Děj se odehrává na pozadí blížící se apokalypsy biblických rozměrů a Ariel bude muset nasadit veškeré své schopnosti, aby uspěl a přežil 9/10.

plakát

Marťan (2015) 

Marťan Film o tom, jak si lidé dokáží pomáhat a co dokáže „věda" o které se autoři zmiňují, jen když se jim to hodí. Psychologická stránka samoty tisíců kilometrů od domova je redukována na vtípky o hudebním vkusu. To vše vyvažují úchvatné scenérie Marsu 8/10.

plakát

Rikei ga koi ni očita no de šómei šite mita. (2020) (seriál) 

Komediální seriál snažící se přiblížit divákovi vybrané vědecké teorie a postupy, které v rámci seriálu působí spíše jako rušivý efekt (diváka neznalého vědecké praxi budou nudit a zasvěcení jedinci si budou rvát vlasy hrůzou). Celé to pak připomíná snahu vládních představitelů něco vysvětlit. Jedinou skutečně reálnou věcí z vědeckého života je množství alkoholu v lednici představitelů (v realitě ovšem jedna lednice nestačí).