Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Biografie (25)

Ruth Wilson (herečka / producentka)

27.01.2009

Drobná britská herečka Ruth Wilson se narodila rodičům Nigelovi a Mary 13. ledna 1982. Má tři starší bratry – Tobyho, Sama a Matthewa, se kterými byla vychovávána v Shepperton Surrey. Chodila Notre Dame School a Esher College. Má diplom za studium historie na univerzitě v Nottinghamu. Tam také hrála ve studentském dramatu,… (více)

James D'Arcy (herec / režisér / scenárista)

26.01.2009

„Existuje mnoho lidí, které obdivuji a respektuji, ale nemusím být nutně jako oni. Jsem dostačně šťastně sám sebou.“Tento 191 centimetrů vysoký uhrančivý Brit se narodil roku 1975, 24. srpna v Londýně pod jménem Simon D’Arcy a k herectví se dostal vlastně náhodou. Po studiích na Christ’s Hospital v Anglii odjel do Austrálie,… (více)

Julian Sands (herec)

24.01.2009

Vysoký, zádumčivý, s neproniknutelným pohledem, takový je Julian Sands, britský herec, který díky svému tajuplnému vzhledu většinou ztvárňuje vyšinuté záporáky nebo rozporuplné role podivínů. Narodil se 4. ledna 1958 ve městě Otley jako jeden z pěti sourozenců. V mládí v jeho životě hrála velkou roli historie, ač od šesti let… (více)

Dominique Pinon (herec)

20.01.2009

Tento francouzský herec, narozený 4. března 1955 v Saumuru, jehož charakteristickými rysy je pomačkaná tvář a štěněcí výraz očí, je především znám díky své spolupráci s režisérem Jeanem-Pierrem Jeunetem. Účinkoval také v divadlech Salamandre a Théâtre de la Ville v Paříži. V roce 2004 obdržel Molièrovu cenu za nejlepšího herce… (více)

Braňo Holiček (herec / režisér)

03.01.2009

Braňo Holíček se narodil 14. srpna 1985 rodičům Ľubici a Jaroslavovi v Košicích jako mladší ze dvou bratrů. Už odmalička projevoval nadání pro herectví a zpěv. Vystudoval proto Základní uměleckou alternativní školu v Košicích, kde začal účinkovat v dětských hrách a muzikálech. Jako zpěvák zkoušel svoje štěstí v různých… (více)

Jake Busey (herec)

16.11.2008

Typický představitel bezcitných šílenců Jake Busey, charakteristický svou výškou (úctyhodných 191 cm), takřka bílými vlasy, chladnýma očima a mohutným předkusem, se narodil jako William Gareth Jacob Busey Junior do herecké rodiny - matka Judy (také fotografka) často ztvárňuje vedlejší role v televizních seriálech a otec Gary se… (více)

Bryan Dick (herec / scenárista)

30.09.2008

Britský převážně divadelní a televizní herec Bryan Dick pochází z anglického města Carlisle, kde žil s rodiči Jenny a Jimem a bratrem Stuartem, než se rozhodl, že se chce opravdu stát hercem. Ač už dříve pracoval jako dětský herec, jeho první volbou bylo studium tance na Elmhurst Ballet School v Surrey, odkud přestoupil na… (více)

Noel Fielding (herec / scenárista / skladatel)

28.09.2008

Populární britský sitcomový herec Noel Fielding se narodil rodičům Dianě a Rayovi 21. května 1973 v Londýně. Kvůli svému výtvarnému talentu vystudoval Croydon Art College, ale už během konce devadesátých let se začal věnovat improvizovanému stand-up herectví a postupně si dokázal vydobýt status jednoho z nejoblíbenějších ve… (více)

Catherine Tate (herečka / scenáristka / tvůrkyně)

20.08.2008

„Jsem neuvěřitelně negativní osoba, takže jakákoliv forma úspěchu pro mě vždycky bude úlevou a nastaví moje emoce zpátky na neutrál.“Oblíbená britská komediální herečka Catherine Tate se narodila svojí matce Josephine Ford 12. května 1968 v Londýně. Svého otce nikdy nepoznala, matka ho opustila ještě před jejím narozením. Jako… (více)

Alexej Čadov (herec / scenárista / režisér)

20.08.2008

Jeden z nejtalentovanějších mladých ruských herců současnosti, Alexej Čadov se narodil 2. září 1981 na předměstí Moskvy, Solntsevu, jako mladší ze dvou bratrů. Jeho bratr Andrej je o šestnáct měsíců starší a stejně jako Alexej se věnuje herectví. Bratři často chodí na castingy společně a vzhledem k tomu, že jsou si velmi… (více)

Robert Blake (herec / režisér)

15.08.2008

Vlastním jménem Michael James Vincenzo Gubitosi, americký herec Robert Blake se narodil rodičům Giacomovi Gubitosimu a a Elizabeth Cafone 18. září 1933 jako nejmladší ze tří sourozenců. Jeho otec byl imigrant z Itálie a matka americko-italská míšenka. Spolu vystupovali s pěveckými a tanečními čísly a tak není divu, že i jejich… (více)

Sharon Tate (herečka)

01.08.2008

„Moje definice lásky je být naplněný. Kompletní. Krása je něco, co vidíte. Láska je to, co cítíte.“Někdejší „nejkrásnější žena Hollywoodu“ a idol šedesátých let Sharon Marie Tate se rodičům Paulovi a Doris narodila 24. ledna 1943 v texaském Dallasu jako nejstarší ze tří dětí (sestry Debra a Pattie). Díky otcově profesi (major… (více)

Eddie Redmayne (herec)

11.05.2008

„Rád bych řekl, že jsem z těch lidí, kteří nemůžou vystát dívat se na sebe. Ale já si nemůžu pomoct – musím se dívat. Na to jsem až moc zvědavý."Eddie Redmayne se narodil 6. ledna 1982 v Londýně do rodiny finančníků. Na prestižní střední školu Eton College chodil zároveň se stejně starým princem Williamem. Poté studoval dějiny… (více)

Jérôme Pradon (herec)

06.05.2008

Tento francouzský zpěvák a herec se narodil 3. června 1964 na pařížském předměsí Boulogne-Billancourt. Nejprve studoval herectví na Cours Florent v Paříži a poté pod dohledem profesionálů Johna Strasberga a Sarah Eigermanové. Herecký debut si odbyl rolí v Goldoniho komedii na festivalu v Avignonu v roce 1984.V oblasti… (více)

Jeremy Brett (herec)

04.05.2008

„Myslím, že raději hraji v divadle. Rád vidím, jestli si publikum představení užívá.“Britský herec Jeremy Brett se narodil 12. října 1933 jako Peter Jeremy William Huggins (nejmladší ze čtyř bratrů) rodičům Henry Williammu Hugginsovi, který byl armádním plukovníkem, a Elizabeth Edith Cadbury Butler, irské kvakerce. Studoval na… (více)

Yoko Ono (herečka / režisérka / producentka)

11.03.2008

„Every man has a women who loves him. If he finds her in this life time, he will know.“Yoko Ono se narodila 18. 2. 1933 na rodinném sídle v Tokiu. Její otec Eisuke Ono byl potomkem japonského císaře z 9. století, její matka byla zase vnučka zakladatele významné japonské banky. V mládí se svým otcem často pobývala v Kalifornii,… (více)

Michael Pitt (herec / scenárista / režisér)

25.02.2008

Michael Pitt se narodil 10. 4. 1981 ve West Orange v New Jersey jako nejmladší ze čtyř dětí. Už v deseti letech přesvědčil svoje rodiče, že chce být hercem a později chvíli skutečně navštěvoval American Academy of Dramatic Arts. V šestnácti utekl do New Yorku s tím, že chce hrát. Přivydělával si jako poslíček a příležitostně se… (více)

Robert Pattinson (herec)

09.02.2008

Rodným jménem Robert Thomas-Pattinson se narodil 13. května 1986 v Londýně. V dospívání se projevil jako talentovaný sportovec, rovněž ho ale přitahovala hudba – jmenovitě hra na kytaru a klávesy. Určitou dobu také dělal modeling. Poprvé se k hraní dostal kolem patnácti let, kdy hrál v amatérských divadelních hrách společnosti… (více)

Takeši Kaneširo (herec)

09.02.2008

Takeshi Kaneshiro se narodil 11. října 1973 ve městě Taipei na Taiwanu. Jeho matka je původem Taiwaňanka, otec Japonec z Okinawy. Během dospívání byl na střední škole šikanován kvůli smíšenému původu a proto přestoupil na Taipei American School, kde se mohl naučit výborně anglicky. Mimo to mluví ještě mandarínsky, taiwanským… (více)

Hans Heinrich von Twardowski (herec / scenárista)

14.11.2006

Německý divadelní a muzikálový herec, divadelní režisér a autor několika divadelních a rozhlasových her Hans Heinrich von Twardowski se narodil 5. května 1898 ve Štětíně v dnešním Polsku. Svou filmovou kariéru začal ještě v éře němého filmu – jeho první rolí byl Alan ve Wienově expresionistickém hororu KABINET DOKTORA… (více)

Reklama