Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (757)

plakát

A... (2013) 

Výbornej exorcistickej příspěvek (ze Slovenska!) do série youtube kraťasů "Who´s There" Film Challenge.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

"Sladké sny, slídile!", "Pojďte, pane, pohmožděný palec potřebuje pohotovou pomoc, pane!" Kult všech kultů.

plakát

Adrénaline (1990) 

Čirá anarchie. Povídkovej experimentální úlet, kterej zkoumá možnosti média, a boří u toho veškeré hranice. Divácky nevděčná záležitost, vyžadující otevřenou mysl. Koukal jsem na to stejně jen kvůli Robakovu Corridoru, kterej tady ostatní povídky vysoce převyšuje, a je prudce zábavnej a koukatelnej.

plakát

Aftermath (1994) 

Extrémně nechutná nekrofilní záležitost. Natočená ovšem s grácií a talentem.

plakát

Akce Mutant (1993) 

Acción Mutante byl jeden z mých velkých restů. Hodně jsem se na ten film upínal a řadil ho hodně vysoko do mýho must see listu. No a teď, když už je k mání v pravděpodobně nepřekonatelný kvalitě, přišel jeho čas. A bylo to teda jízda, to vám povídám. Álex de la Iglesia je tvůrce s talentem od Pánaboha, nevyčerpatelnej kreativní vulkán, kterej už přes třicet let chrlí velice zajímavý projekty. A rozhodně se o něm nedá říct, že by už to byl vyšeptalej tvůrce. Je to ryzí nadšenec do žánrové kinematografie, a je ze stejnýho vrhu jako jeho spirituální bratři Sam Raimi a Peter Jackson. Jeho první filmový záseky El día de la bestia a Acción Mutante, to jsou nestárnoucí kultovky. A v týhle originální mutantský jízdě čeká diváka humor černější než bezměsíčná noc, úchylnost na maximum, anarchie, gore, mutanti, sex, no zkrátka podvratná podívaná se vším všudy.

plakát

Akční U.S.A. (1989) 

Docela mě překvapilo, jak je Action U.S.A. plné naprosto skvělého humoru. Obzvláště celá pasáž odehrávající se na tancovačce v texaském zapadákově je ohňostroj perfektně vybalancovaných fórů a crazy situací. Agent FBI, kterej uvízl v Texasu s černošským parťákem a svědkyní, kterou mají chránit, se tam snaží dostat na tancovačku tak, že se prokáže odznakem FBI. Před ním stejnej trik neúspěšně zkoušel jeho kolega. Přísná babka za oknem: "Three dollars." Agent ukáže placku: "FBI." Babka: "It´s ladies´ night, honey, no FBI night, If you want in, you´ll have to pay the cover. " Agent: I´m on government business." Babka volá na vyhazovače: "Tiny." Přichází metrákovej vousatej kovboj: "Just pay the lady." :-)

plakát

Alien 2 - Sulla Terra (1980) 

Alien meets The Descent: Eurotrash Edition. :-) Tenhle film by byl tak o třetinu kratší, kdyby se vystříhaly všechny dlouhé scény, kde někdo někam jde nebo jede a do toho hraje nějakej veselej song. To natahování už takhle krátké stopáže mě fakt rozesmálo. Prvních 40 minut je jen roztahaná vata, kde se nic neděje, ale jakmile se děj přesune do krásných krápníkových jeskyní a objeví se monstrum je o zábavu postaráno. První zabití je naprosto kultovní scéna, jsme v Itálii osmdesátých let, takže kromě výborné hudby je na pořadu dne taky stylové gore. V jedné z rolí samozřejmě nechybí Michele Soavi, který v té době sbíral zkušenosti kde se dalo, a objevil se ve spoustě obskurních klasik.

plakát

Alláh nemrká (2008) (TV film) 

Duševně slabé ezopi-e ve spárech usmívajících se vymývačů mozků. Strašidelné.

plakát

Al morir la Matinee (2020) odpad!

Zpočátku nadějně vypadající, ale velice brzy na to nemastný a neslaný výplod bez koulí a atmosféry. Tvůrci se totiž identifikovali jako aktivistické vagíny a žádné koule jim ani nikdy nenarostly. Co se filmařiny týče- pěkný barvičky, odpudivý gore (v špatným slova smyslu, prostě nechutnej humus), debilita a nuda. Veškerý postavy jsou absolutně nesympatický, a to tak, že fest. Všechny ženský jsou tady štětky, krávy, arogantní pindy nebo přehnaně strarostlivý aktivistky, ale pokaždý naprosto "sebevědomé silné ženy". A chlapi vůkol jsou jen kreténi, nýmandi, bezdomovci, looseři a pochcávající se srabi. A tak musí zakročit statečné ženy a vysekat se z trablů samy. Další z ponižofilmů, kde ženský jsou nesnesitelný a chlapi sráči.