Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (757)

plakát

Prokletí Salemu (2004) (TV film) 

Tak tohle mě příjemně překvapilo. Před pár rokama jsem tuhle dvoudílnou minisérii rozkoukal, a zhnuseně ji po prvním díle nechal až doteď ležet ladem. Nebavilo mě zasněžený, neustálýma plískanicema zmítaný prostředí (oproti původní slunný minisérii), šedivej look filmu a depkařská atmosféra, kterou šponovaly neustálý vnitřní monology hlavního hrdiny, kterej komentuje jak je všechno na hovno. Malý města na hovno, lidi v nich na hovno, víra na hovno, Amerika na hovno, a tak dál. No, ale teď jsem se to konečně rozhodl dokoukat, a hele, vono se to v tom druhým díle docela pěkně spraví. Scénář drží pohromadě a hezky graduje. Hlavní hrdina přestane řešit kokotiny, začne jednat a nachází v sobě i špetku optimismu. Jako horor to funguje jak má, na postavách člověku záleží, Rutger Hauer je skvostnej, a ve finále to ve člověku zanechá příjemnej chuťovej ocas.

plakát

Seminář (2023) 

Naprosto rozkošnicky vypiplanej a velice zábavnej slasher, kterej umí nádherně pracovat s nadsázkou, humorem, a hlavně s postavama a chemií mezi nima. A aby ne, když na scénáři dělal Nor Thomas Moldestad, kterej se už v tom nejlepším světle ukázal svou prací na prvních dvou dílech kultovky Fritt vilt.

plakát

Nebezpečný útěk (1952) 

Vynikající a rychle odsýpající noir o jedné dlouhé cestě vlakem, kterou nemusí všichni ve zdraví přežít. Fantasticky nasnímaná chaotická rvačka v kupéčku, zábavný postavy, šponování napětí a krátká délka. Jeden lístek, prosím.

plakát

Jaro, peklo, podzim, zima (1994) (TV film) 

"Uměleckej" medajlonek malíře Martina Velíška, autora výtvarné prezentace a obalů alb kapely Už jsme doma, kterej je stejně ulítlej, jako byl Velíšek sám.

plakát

Už jsme doma - Hollywood (1993) (hudební videoklip) 

Geniální song, ale slaboučkej klip. Absolutní devadesátkový vizuálno v ČT.

plakát

Jeepers Creepers (1939) 

Prasátko Porky versus strašení si užívající vypečenej duch. Výborná animace a skvělý gagy.

plakát

Swing, You Sinners (1930) 

Neuvěřitelná tonáž surreálných nápadů a neutuchající smršť vizuálních gagů, kdy každičkej, byť sebešílenější nápad nezůstal nevyužit. Dokonalá souhra obrazu, hudby a atmosféry.

plakát

The Seeding (2023) odpad!

Trailer zaujal, ale když jsem viděl fotky z premiéry filmu na Tribeca Festivalu v New Yorku, kde režisér a herci vypadali jako by se účastnili nějaký travesty show, trochu jsem znejistěl. Tahle nakrucující se  banda snobskejch b*zerantů v drahých hadrech mě teda dost odrazovala. A první dojem byl bohužel pravdivej. Tohle je zas jen další nihilistickej, odpornej pseudofilm od rozmazlených městských dětiček, co natočili hnusobu o tom, jak ošklivoučký je mít děti. Rádoby intelektuální, jakoby artovej splašek. Sonda do duše současných dekadentních tvůrců, kteří žijí v přepychu, ale jsou absolutně prázdní a nenávidí všechno okolo sebe.

plakát

Věž hrůzy (1997) (TV film) 

Obrovský překvapení, tahle mysteriózní duchařina od Walt Disney Television. Příjemná feel-good oddechovka pro celou rodinu, která má skvělý obsazení a skvostně napsaný postavy, kdy nevíte kteroužto máte mít radši, jací jsou to sympaťáci. Díky přesný režii a výbornýmu scénáři film krásně odsýpá, hrdinům držíte palce a prožijete si s nima jejich příběhy, protože vám na nich záleží. Jsou lidští, dělají chyby a špatná rozhodnutí, která se pak snaží napravit.  To všechno odlehčený humorem, kterej se mně přesně trefil do noty, a třeba takovej Michael McShane si zahláškoval jak o život. Chtěl jsem dát silný čtyři hvězdičky, ale pak jsem si uvědomil, že filmu nemám co vyčíst a tlemím se ještě po konci titulků, takže plná palba.

plakát

Lůžkový vlak hrůzy (1990) 

Hele, jako čekal jsem ledacos, ale ne film o strašidelný pohovce, která vraždí vyhřezlýma pružinama. :-D