Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (121)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Myslím, že jsem čím dál benevolentnější vůči každému dobrodružnému velkofilmu, který není superhrdinská komiksová adaptace. Poslední Piráti z Karibiku jsou ale dost příšerní. Johny Depp pozbyl veškeré dobré vůle, které se mu kdysi dostávalo. Těžko uvěřit, že byl kdysi roli Jacka Sparrowa nominovaný na Oscara. Největší devizou filmu je Kaya Scodelario, nebo spíš jen její dekolt, kterému se žádná triková sekvence nemůže rovnat.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Ani sci-fi, ani horor. Spíš nepatřičně komediální akční film, prostý atmosféry a napětí (zapomeňte na to, že se v kině budete bát). Akce je nudná, vizuální efekty průměrné. Zaujme jen povedený kostým predátora a nádherná Olivia Munn. Casting, postavy, příběh, dialogy… špatně, špatně, špatně.

plakát

Welcome the Stranger (2018) 

Mysteriózní thriller, který si plete tajemnost se zmateností a napínavost s utahaností. Abbey Lee a Riley Keough jsou nádherné herečky a vynalézavá kamera si toho jaksepatří všímá, ale dialogy jsou prostě otřesné a příběh nedává sebemenší smysl.

plakát

Ladíme 3 (2017) 

Není to agresivně špatné, jen (zase) o něco o slabší, než předchozí film. Pár povedených fórů, pár dobrých songů a brzká katarze, po které následuje dějová vycpávkou, zajišťující devadesátiminutovou stopáž.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) odpad!

Filmový ekvivalent vyhlazení Lidic. Z části sadistické porno, z části nesmyslná jatka. Popsat, co je na tomhle filmu špatné by vydalo na několikastránkové pojednání, tak já to zkrátím: všechno. Vychvalovaná kinematografie je ruční digitální kamera za pár šupů. Vychvalovaná atmosféra hnědý filtr v Adobe After Effects . Vychvalované herecké výkony bez výjimky případy přepáleného hereckého neumětelství. Ten, komu se tenhle film líbí, by se měl nad sebou vážně zamyslet.

plakát

Prometheus (2012) 

Vetřelec 3 měl být něco jako Jméno růže ve vesmíru. Nestalo se. O dvacet let později byl natočen Prometheus, což je něco jako Šifra mistra Leonarda ve vesmíru. Ridleymu Scottovi je třeba přičíst body za odvahu pokládat velké otázky a následně tytéž body odečíst za drzost odpovídat na ně vyloženě stupidním způsobem.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Další film bratrů Coenových o tom, že světu jste totálně ukradení. Silný, výborně zahraný, výborně natočený a záměrně frustrující film, který nikomu nedává rozhřešení.

plakát

Oko za oko (2015) 

Někteří přední uživatelé CSFD mají zjevně rádi filmy o znásilnění. Verbal a LIVINGDEAD kteří nejspíš onanují u filmů ze série I Spit on Your Grave, tuhle „rape revenge story“ tvrdě zkritizovali, což je doporučení samo o sobě. Aniž bych se chtěl Verbala a spol. zastávat, fakt je, že Return to Sender si špatné hodnocení zaslouží. Je to přehlídka scénáristické a režisérské neuváženosti a neumětelnosti. Na druhou stranu Rosamunda Pikeová je fascinující zjevení a libovolný film, ve kterém hraje, je lepší už jenom díky ní. U Return to Sender, kde jí zbytek ansámblu nesahá ani po kotníky, to obzvlášť vynikne. Nejlepší scény jsou ty, kde je nešťastná Miranda sama doma se svými podivnými neurózami. Zkrátka Pikeová je fantastická herečka a zaslouží si lepší filmy. Tenhle bledne vedle takových, jako je Hard Candy nebo Beguiled.

plakát

Columbus (2017) 

Další film, jehož průměrné hodnocení vypovídá o jeho kvalitách zhruba tolik, co průměrná mzda o životní úrovni. Columbus je dobrý a nanejvýš originální film, žádný předvídatelný indie movie, který divákům servíruje unylou romanci za doprovodu písní od Bon Iver. Columbus je jiný. Má zajímavý námět, je zasazený do netradičního prostředí a zdobí ho fantastické herecké výkony. Haley Lu Richardsonová je v titulní roli natolik přesvědčivá, že je těžké uvěřit, že cokoli „hraje“ a John Cho (Harold ze Zahulíme, uvidíme nebo Hikaru Sulu ze Star Treku) podává skvělý, uměřený výkon. Práce s kompozicí i barevností je vynikající. Každý jednotlivý záběr filmu by si zasloužil zarámovat a pověsit na zeď. Zážitek jako z jiného světa ještě umocňuje krásná hudba skupiny Hammock. Některým může Columbus připadat nudný nebo málo zajímavý, ale to je jen netrpělivost nebo deficit pozornosti způsobený zahlceností podněty. Zdráhám se napsat, že Columbus je film, který trpělivý divák ocení, protože to není žádné doporučení. Když si pouštím film, neříkám si: „Tak a teď se potrénuju v trpělivosti“. Nejsem masochista. U Columbus jsem se skvěle bavil a vřele ho doporučuju ho každému, kdo má rád filmy jako takové, nejen žánrové filmy.