Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (7)

Byl jednou jeden král...

Byl jednou jeden král... (1954)

Existuje i verze sestříhaná z jiných klapek. DVD Es war einmal ein König, vydané v Německu, bohužel neobsahuje český jazyk, ale pouze německý dabing. I tak je ale při porovnání s českou vydanou verzí zcela zřejmé, že se jedná odlišný snímek oproti filmu, který vyšel v České republice.

MOST! - Epizoda 7

MOST! - Epizoda 7 (2019) (epizoda)

Když Tonda (Filip František Červenka) oznamuje své matce (Jitka Čvančarová), že se vrátí do učňáku, její manžel Gerd (Fred Müller) to okomentuje slovy: „Tschechen brauchen doch keine Ausbildung, die sind eh faul.“ Volně přeloženo: „Češi stejně žádné vzdělání nepotřebují, vždyť jsou líní.“

MOST! - Epizoda 6

MOST! - Epizoda 6 (2019) (epizoda)

V čase 41:13 si Eda (Michal Isteník) na diskotéce začne svlékat tričko, ovšem v dalším střihu (v čase 41:15) stojí u baru opět oblečen, aby pak v dalším záběru (v čase 41:17) svlékání dokončil. V čase 41:23 je opět v tričku, následně opět vysvlečen a hudba linoucí se z reproduktorů hraje uceleně dál. Celá ta pasáž z diskotéky působí poněkud chaoticky.

Hvězda padá vzhůru

Hvězda padá vzhůru (1974)

V úvodních titulcích jsou mezi účinkujícími uváděni též herci Jan Faltýnek a Jiří Lír, kteří se v téměř o 23 minut zkrácené verzi (a osekané do obrazového formátu 4:3 – film byl natočen jako širokoúhlý) vůbec neobjeví.

Rumburak

Rumburak (1984)

Dvoudílný film Rumburak byl většinou sestříhán z jiných klapek než jednodílná verze.

Císařův pekař - Pekařův císař

Císařův pekař - Pekařův císař (1951)

Existuje exportní verze filmu s názvem Císařův pekař o délce 108 minut. Není zkrácená; přibližně do poloviny filmu je sestříhána z poněkud odlišných, jinak zahraných scének, i když většinou se shodným textem. Druhá polovina filmu se již plně shoduje s delší verzí. Vývozní variantu vydal dnes již neexistující Lucerna Film na VHS kazetách.

Reklama