Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (192)

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Sarkastický Wes Anderson na antidepresivech. Skvělé. PS: Oceňuji, jak si tvůrci poradili s druhou řadou. Tematicky dospělejší, hlavní dvojice více v mezích zákona, přesto tragičtější i vtipnější než první roadtrip.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

Mohl bych tady napsat hodně dlouhý seznam, co je v Gothamu špatně, ale přes to všechno musím uznat, že mě Gotham jako celek bavil.

plakát

Star Trek: Picard (2020) (seriál) 

Příjemně nostalgické, přitom svěží a hodno jednadvacátého století, resp. roku 2020. Picard je už starý páprda, má to své mouchy, rozhodování postav občas skřípne, ale jako celek to funguje naprosto perfektně. Příběh od prvního k poslednímu dílu skvěle graduje, celou dobu jsem měl pocit účasti ve velkém sci-fi RPG, kde vás od spokojeného důchodu a pěstování vína vytrhne hledání ztracené dívky, kvůli které vyrazíte opět na cestu vesmírem, potkáte nové i staré známé a možná doje i na oblíbené zachraňování galaxie. Za mě naprostá spokojenost. Engage!

plakát

John Wick 2 (2017) 

Fandím Johnu Wickovi, fandím Keanu Reevesovi, ale... já jim to prostě ani napodruhé nežeru. To, že jsou postavy ploché, v tomhle typu filmu asi příliš nevadí, Johnovo eliminování znepřátelených postav je jako balet, v jednotlivých fragmentech je film výborný. Ale jako celek to na mě jednoduše nefunguje a nechává chladným.

plakát

Tomb Raider (2018) 

S herní sérií jsem seznámen jen letmo, ale musím říct, že tohle mě sakra bavilo. CGI zběsilé tak akorát, abyste si užívali videoherní look a zároveň neměli strach, že se vám z barviček zamotá hlava. Občas se sice najde nějaký drobný bug (třeba v logice, táta Croft je jalový), ale to nic nemění na tom, že Tomb Raider je povedené, přímočaré, akční dobrodružství. Alicia je top, Angelina se může jít i se svýma kozama vycpat. Pokračování, prosím!

plakát

Upgrade (2018) 

Nečekaně temné, zábavné (zvráceně vtipné, pokud nemáte všech pět pohromadě) a komorní. Trailer sice sliboval spíše augumentovaného Johna Wicka, ale musím říct, že tahle komorní odplata s několika výborně vygradovanými souboji, plných krve a násilí, které však nepůsobí samoúčelně, mě bavila více než rubání nepřátel po desítkách. Choreografie a celý audio-vizuál je k sežrání. Cyber-punk jak víno, při kterém si člověk s nostalgií vybaví hry Deus Ex nebo prvního Terminátora... Jo a určitě je to lepší než všechny díly Black Mirror, které jsem viděl (více než tři jsem nedal, ehm).

plakát

Úder 2 (2006) 

Napadlo mě tady napsat něco o tom, jak je to povedené guilty pleasure, ale pak jsem si uvědomil, že mě tenhle výlet mimo zdravý rozum upřímně bavil. První díl měl pár cool akčních momentů a dva dobré tanečky, ale celkově působil dost otravně a nesympaticky. Dvojka všechny neduhy maže, šlape na plyn a sype jednu nezapomenutelnou scénu za druhou. Vykašlete se na jedničku, rovnou naskočte (i s britskou královnou, ehm) na rozjetý vlak dvojky a obdivujte kreativitu scénáristů. :)

plakát

Posvátné hry (2018) (seriál) 

Série 1: První díl slušně navnadí, pak následuje změť nudy a spousty nezajímavých postav. Na poslední dva tři díly se dá zase dívat, i když... člověk občas ani neví, na co se to dívá.

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Snaha o autentičnost vítězí nad zábavou. Spousta ne zrovna zajímavých postav prožívá ne vždy zajímavé strasti. Nevím, kde ostatní vidí to mrazivé napětí, protože seriál je buď předvídatelný nebo se v něm nic kulervoucího neděje. Přesto stojí za to Chalífát vidět. Jestli tady něco zajímavého opravdu je, tak prostředí a zasazení seriálu do muslimské komunity ve Švédsku, potažmo v Sýrii. Poslední dva díly jsou sice trochu přitažené za vlasy, ale aspoň se v nich trochu šlápne na plyn. Škoda, že to takhle nefunguje celé. 70%

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Na tohle jsem se těšil. Vypnout mozek a sledovat neskutečnou akční jízdu načuchlou 80. a 90. lety, kde vše vybuchne, shoří, naši hlavní hrdinové tím projdou jako nůž máslem a ještě u toho ucedí pár hlášek. Akce je opulentní, ale krom toho, co jsme viděli v traileru a závěrečné honičky s vrtulníkem, tady nic zapamatováníhodného už není. Což není dobrá vizitka. Co je možná ještě horší, je nulová chemie mezi hlavní dvojkou a vlastně mezi veškerými postavami. Dwayne Johnson a Jason Statham jsou tak ve skutečnosti jenom věšákem na hromadu tupých hlášek a prázdnou akci. A to je sakra málo.