Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 025)

plakát

#annaismissing (2023) 

Rozhodně povedený snímek, ale s přehledností hlavně ze začátku je to bída. Prokládat 2 časové linky bez jediného náznaku a poté ještě operovat s přesným datem a neříct kdy se příběh odehrává je velmi nešťastné. Jasně postupně to začne dává smysl, ale každý ten film vidí někdy poprvé a je to dosti nepřehledné. Ukazuje se zde mnoho sociálních problémů včetně stigmatizace podezřelý = vinný. Herecky dobře obsazeno i zahráno. Hodnocení: 86/100.

plakát

Čističi vesmíru (2021) 

Za mě velmi zdařilá scifárna od Korejců. Příběh dobrý a to by bylo aby šlo o něco menšího než záchranu země, že? Konec až příliš "Americký", ale možná počítají s případným pokračováním. Obsazení dobré a vizuál hezký. Hodnocení: 75/100

plakát

Éra samurajů: Bitva o Japonsko (2021) (seriál) 

Velmi zdařilý dokument o evidentně důležité části Japonských dějin. Vše je dobře vysvětleno, ale v těch Japonských jménech jsem měl docela guláš a když jich tam bylo hodně, tak jsem se někdy ztrácel, ale historie je mnohdy spletitá a mnoho lidí na ní má svůj podíl. Pokud máte rádi Japonsko, tak určitě doporučuji. Hodnocení: 87/100.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Není to vůbec zlé, ale ani úplně dobré. Námět mě velmi zaujal, ačkoliv nad jeho realističností jsem velmi zapochyboval, ale u sci-fi to moc neřeším. Úvod je fajn, poté putování je docela nezáživné se všemi "povinnými" prvky co k tomu patří a poté velké finále což sice není špatné, ale takové jaké je všude a jaké byste očekávali. Linka s vraždícím robotem byla zajímavě ukončena, to jsem tedy nečekal. Trochu zamrzí, že vlastně vůbec nevysvětlili jak je to s tou zdí (ne velkou Čínskou - ikdyž velká je dost a velí tam "Číňan"), takže máme jen verzi od vládce a ta jistě nebude nejobjektivnější. Takže jako dobrý, ale chybí mi tu něco navíc. Hugo hraje vládce velmi zdatně. Hodnocení: 59/100.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Velmi zajímavý příběh i vývoj postav, pro někoho to bude až moc patetické, ale na začátku bylo varování - je to pohádka. Animace byla zajímavá a líbila se mi, stejně tak souboje. Muerte byl naprosto luxusní. Hodnocení: 84/100.

plakát

Království zombie (2019) (seriál) 

Viděl jsem 3 díly, ale extra mě to neoslovilo, tak nehodnotím.

plakát

Bílá paní (1965) 

Zábavná komedie s kritikou socialismu a nejsmutnější je, že se toho moc nezměnilo jen se používají jiná slova. Herecky velmi dobře obsazeno, takže kvalita tu je zaručena. Já se náramně bavil. Hodnocení: 87/100.

plakát

Voyeur (2017) 

Čekal jsem dokument jako dokument, ale toto bylo podané jinak, což nutně neznamená, že je to špatně. Jde to pěkně chronologicky a postupně se objevují další skutečnosti a kdo ví jak to vlastně bylo a co bylo zkresleno. Ne, že by se to vůbec nestalo, ale třeba ta vražda to nevím. Zvláštní je, že věci jako kupní smlouvu si novinář ověřil, ale další věci už ne, to je velmi zvláštní. Zajímavé to rozhodně je, ale podané docela nudnou formou.  Hodnocení: 58/100.

plakát

Šťastně až na věky (2022) 

Další sonda do vybraných typů vztahů od paní Počtové. Za mě opět přínosné vidět postupný postup/změnu jednotlivých vztahů. Bez hodnocení, bez komentáře. Hodnocení: 76/100.