Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

První anime, které jsem v dospělosti viděl a hned mě uchvátilo. Začíná celkem nevině, že se jeden z Shinigami nudí a tak hodí Zápisník smrti na zem, ale pak se to rozjede: začnou umírat lidi, to nenechá bez povšimnutí policie a pak se do toho vloží i nejlepší detektiv na světě. Poté začíná psychologická hra mezi Kirou a detektivem L. Po tomhle jsem žádné anime neviděl tak propracované. Osoby se chovají reálně a jsou promyšlené, scénář je na vysoké úrovni a úvodní a závěrečné písně jsou také super. Ke konci už se mi to zdálo moc natáhlé, ale pořád nejlepší amine co jsem kdy viděl a možná i nejlepší seriál vůbec. A na závěr snad jen zmíním, že pozemská jablka jsou fakt výborná :-D. Hodnocení 98/100.

Fairy Tail

Fairy Tail (2009)

Dlouho jsem zvažoval jestli se do tohoto anime pustil, hlavně kvůli počtu dílu, ale nakonec jsem se rozhodl, že ho zhlédnu a rozhodně se to vyplatilo. Hned po pár dílech jsem si hlavní partičku zamiloval ať už se jedná o natvrdlého, odvážného a výbušného Natsua, exhibicionistického a chladného Graye, tvrdou a mocnou Erzu, mladou a hezkou Lucy či snad provokativního "kocoura" Happyho. V seriálů je hodně akce, dost magie (je to přece jen fantasy anime), mnoho vtipných hlášek, někdy až zabíjejících! EDIT: 2. řada se pokračuje v duchu řady první, ale zdá se mi, že jsou zde delší a propracovanější jednotlivé příběhové bloky což je samozřejmě jen dobře. Jinak se toho moc nezměnilo a to je dobře protože seriál je super tak jak je. Snad jen přibylo pár nových postav. Jen nechápu proč nechali tak otevřený konec. EDIT 2: Závěrečná řada je jak jsem očekával velká. Mnoho akce, bojů, hrdinství, obětování a hlavně přátelství a sem tam i vtipné hlášky. Boje jsou někdy až přehnaně megalomanské, ale z podstaty postav to dává smysl. Je zde také "milión" zvratů. Také se zde dozvíme dost informací z minulosti a dovysvětlí se cokoliv co by vám mohlo vrtat v hlavě. Seriál se pěkně uzavře a nic snad nezůstane nevysvětleno. Samozřejmě jsou zde všichni členové Fairy Tail, avšak jistých změn dostáli. Také se tu objeví všichni ostatní mágové z jiných cechů, se kterými jsme v průběhu seriálu již setkali. Openingy a endingy jsou rozličné a nemohu říct, že by se mi vyloženě nelíbily, i když to není mnohdy můj šálek čaje - ovšem ty rockovo/metalové jsou nejlepší. Za mě super zakončení skvělého seriálu se vším co má mít. Podle mě je to 2. nejlepší anime co jsem kdy viděl. Tento komentář musím zakončit Happyho hláškou: "Aye!" Hodnocení: 1.řada: 96/100, 2.řada: 98/100, 3.řada: 100/100, Celkem: 98/100.

No Game, No Life

No Game, No Life (2014)

Naprosto luxusní anime seriál odehrávající se v jiném světě, kde se vše řeší hrou. Jediné omezení je 10 přikázání dané samotným Bohem (to už jsem někde viděl). Hlavní postavy jsou ti nejvíc NERD sourozenci, který celý život propařili a tak se v tomto světě cítí jako ryby ve vodě a jejich cílem není nic menšího než porazit Boha, ale cesta je dlouhá, ale zábavná. Geniálnost sourozenců je zde vyhnána do nebeských výšin, ale na to jsem z ostatních anime seriálů už zvyklý. Jednoznačně se jedná o originální koncept seriálu. Je to především komediální seriál, takže různé hlášky, situace vyhrané do krajnosti či wft momenty nejsou ničím zvláštním, ale přesto je to přirozené a seriál netlačí na pilu. Co se týče samotných her ty jsou rozmanité a vždy to jsou všeobecně známé (šachy, slovní fotbal, FPS, atd.), ale vždy jsou nějak upravené a tím přináší další rozměr taktiky při jejich hraní a jsou boží. Škoda jen, že to není ukončené a další řada asi nebude. Hodnocení: 96/100.

Honest Trailers

Honest Trailers (2012)

Konečně trailery, které neukazují z filmů jen to nejlepší, ale tak jak to doopravdy je. Často poukazují na nelogičnosti a chyby ve filmu a navíc velmi vtipnou formou a se skvělým "trailerovským" hlasem. Hodnocení: 95/100.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Sci-fi seriál podle mého gusta. Seriál je dostatečně vyvážený: akční díly střídají klidnější, vědečtější. Mimozemských ras je dostatek jen škoda že většina vypadá jako lidé a mluví anglicky. Hlavní záporáci v podobě Goa'uldů jsou výborní. I přes hodně dílů si seriál udržuje kvalitu. V pozdějších řadách vymizí vtipné hlášky od O'Neila, ale aspoň přibudou noví záporáci. Hvězdná brána je moje srdcovka a od toho se odvíjí i hodnocení. Hodnocení: 94/100.

Dokonalý Spiderman

Dokonalý Spiderman (2012)

Tento seroš obsahuje vše co od superhrdinského akčního seriálu lze očekávat. Animace je kvalitní, bitky svižné a povedené a hlavní postava hláškuje co to dá. Co víc si přát? No příběh většinou není extra složitý, ale to nevadí, stejnak asi je to pro děcka, tak aby to taky pochopili, ale i tak seriál pěkně odsýpá a já mu v hvězdách dávám plný počet. EDIT: Ve třetí řadě mě mile překvapila mini série Spider verse, ve které se jedná o alternativní dimenze a jde vidět, že si s tím autoři hezky pohráli a výsledek opravdu stojí za to. Čtvrtá řada se opět povedla, hlášek je tu opět přehršel, akční i napínavé to je stále. Mini série vždy patří k tomu nejlepšímu díky dostatečnému času na příběh a také se vrátil koncept série Spider verse a je to snad ještě lepší než v řadě minulé. Hodnocení: 1.řada: 94/100, 2.řada: 93/100, 3.řada: 95/100, 4.řada: 96/100, Celkem: 95/100.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Velmi zábavná britská gangsterovka. Dost mi to stylem připomíná všechny ty americké mafianovky, ale tohle se odehrává v Anglii. Jak je zvykem u takových seriálu o zvraty tu není nouze, stejně tak i o promyšlené tahy o tom jak nejlépe podrazit všechny ostatní, abychom z toho vytěžili maximum. Řada má sice jen 6 dílu, ale aspoň je to dynamické a není to nuda. Akčních pasáži je sice pomálu, ale ty nejsou potřeba, protože je tu skvělý a promyšlený příběh. Druhá řada začíná časovým skokem, ale příběh pokračuje stále dál ve stejném rytmu. Do hry kromě Birminghamu se přidává i Londýn, který je třeba taky obsadit, že? Podle mého názoru druhá řada ještě o trochu zvedá, už tak dost vysoko nastavenou laťku, což mě rozhodně těší. Jen tak dál! Mě už nezbývá nic jiného, než se těšit na další řady, pokud si samozřejmě udrží svou vysokou úroveň. Sotva začne 3. řada, tam kde skončila druhá a hned máme zase výrazný časový skok. První díl je svatba a nic moc jiného se neděje, ale pak už se to rozjede a vrátí do starých kolejí, což je rozhodně fajn, ale i přes to to nemá drive a šmak dvou předchozích řad, tak snad se to ve čtvrté zase zlepší, takže mírný pokles, ale furt dost dobré. Konec mě úplně rozsekal, tak jsem zvědav jak to bude pokračovat. Holt rusové jsou rusové. Čtvrtá řada je opět slabší něž první 2 a je taky trochu odlišná. V půlce se to zlomí a začíná to být lepší a graduje to do finále. Zase se zde objevují více či méně překvapivé zvraty a konec naznačuje, že by pátá řada mohla být zase hodně dobrá a nakonec také byla. Poslední řada byla taková... no slabá. Poslední díl a celkové zakončení bylo fajn. Hodnocení: 1.řada: 92/100, 2.řada: 94/100, 3.řada: 90/100, 4.řada: 91/100, 5.řada: 92/100, 6.řada: 84/100, Celkem: 91/100.

Všemocný

Všemocný (2015)

Po skvělém filmu jsem se na seriál dost těšil a tím víc, když jsem zjistil, že jedna z hlavních postav bude Morganovic sestra. Hlavní mužská role je klasický sympaťák a nejvíc se mi líbí jak všude hází vtípky, které jsou opravdu trefné a vtipné. Pilot slouží jako takový úvod, který má dynamiku i akci a baví dobře. Po druhém díle se trošku bojím, aby to nebyla klasická detektivka stylu Mentalista či Vražedná čísla, protože i těchto seriálech hlavní hrdina řeší případy mozkem.Tak snad jsou moje obavy zbytečné a nebude to tak a snad to ani nebude časem monotónní. Myslím, že by mohli víc rozvést linku se senátorem a možná ho i víc zapojit do děje. EDIT: Po deseti dílech je to velice dobře rozjeté a mé obavy se zatím neprojevují. Téměř v každém díle se řeší krom klasických FBI a soukromých věcí i linka se senátorem, takže se pokaždé něco málo dozvíme, což je jen dobře. Závěr devátého dílu jako parodie na "nekonečné" série je hodně luxusní (něco podobného jak bylo na konci 22 jump street). Finále řady bylo možná až moc vyhrané na dřeň a moc dojemné, přesně jak to amicí mají ve zvyku, ale dalo se to. Po první řadě jsem se seriálem spokojen, sice je to částečně ukončené, ale nějaké věci zůstali nedořešené. Škoda že nebude druhá řada, tento seriál by si ji rozhodně zasloužil. Hodnocení: 82/100.