Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (339)

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Moje první setkání s fenoménem Watchmen. Viděl jsem rovnou directors cut a musím říct, že jsem se tři hodiny náramně bavil. Pro mě to byl optimální mix filozofování, akce, videoklipu, designu atd. Prostě nemám skoro co vytknout. Oceňuji taky parádní výběr hudby.

plakát

Televizní společnost (1976) 

Po delší době zas skutečný filmový zážitek. Film je i po letech až neskutečně současný. Postavy jsou živé, lidské, složité a uvěřitelné. Zajímalo by mě, jak by toto téma dopadlo v rukou Lumeta v dnešní době - hlavně jak by si poradil s internetem.

plakát

Větší, silnější, rychlejší (2008) 

Další výborný dokument o lidské motivaci, schopnostech a hranicích. Hlavní zaměření je na steroidy v kulturistice, ale dostane se i na další sporty, politiku a vůbec. Příjemný snímek k zamyšlení.

plakát

Monstrum (2008) 

Cosi ničí New York a banda lidí pobíhá, snaží se zachránit a ještě to natáčí na ruční kameru. Zní to trochu hloupě, ale výsledek je výbornej.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Stalone to opět dokázal, ty jeho comebacky mají jedinou stinnou stránku, už nemá slavnou sérii, ke které by se mohl tak famózně vrátit. Nový Rambo je akční film, co si na nic nehraje a nabízí relativně uvěřitelný děj zasazený do současnosti. Navíc Stalone je v roli starého Ramba „mudrce“ naprosto výbornej.

plakát

Persepolis (2007) 

Poutavý příběh z reality a blízké minulosti Íránu. Animace je hodně stylizována, ale nijak neruší vyprávění a příjemně ho doplňuje. Pro mě rozhodně letošní vítěz oskara v kategorii animovaných filmů.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Velice dobrý western. Motivace a chování postav byla pravda trochu pochybná a dalo by se říct "westernová", ale na mě to zapůsobilo. Russel Crowe a Christian Bale byli bezchybní. A za zmínku stojí, že vedlejší roli se mihl Luke Wilson.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Hodně sugestivní film z druhé světové. Žádné velké bitvy a hrdinní vojáci, ale realita války v Bělorusku. Opravdu humus.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Pustil jsem si tenhle snímek v podstatě náhodou na dobrou noc s tím, že u toho nejspíš usnu. Ale nespím ani hodinu po shlédnutí a stále se mi honí hlavou, jak je to geniální film. Už dlouho mě nic tak moc neoslovilo. Hodně originální, do detailu promyšlené se spoustou silných scén. Filozofická věc v hodně dobře koukatelné podobě.

plakát

Harold a Maude (1971) 

Film plný života :), pozitivní energie a výborné hudby. Naznačené sexuálno mě trochu dostalo, ale dokázal jsem se přes to přenést.