Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Filmů o druhé světové válce je nepřeberné množství. Jenže skvělých filmů o druhé světové válce je málo. Většina jsou jen pitomé blá, blá, blá a nic jiného. Tento film se podle mě řadí mezi ty skvělé filmy. Tom Hanks zde předvedl, jako obvykle, vynikající výkon. Role kapitána Johna Millera mu neuvěřitelně sedla, ani bych si nedokázal představit, kdyby ho měl hrát někdo jiný. Zde se také objevuje jaká strašná jatka se stala na pláži Omaha, jak se voda zbarvila krví vojáků. Tohle bylo opravdu horší než boje na Dukle. Film je taky důkazem toho, že vojáci by opravdu šli zachránit, jednoho jediného muže. Ne kvůli slávě nebo čemukoliv jinému. Dělali to proto, že jim to přikazovala povinnost. Tento film si zaslouží 5 hvězd a kdyby to bylo možné dal bych i 6.

Ostrov

Ostrov (2005)

Sci-fi filmů je v dnešní době hodně pokud se nepletu. Některé stojí za houby, některé jsou mistrovká díla. Ostrov je mistrovské dílo. Věřím tomu že fanoušci Ewana McGregora tento filmu dávají stoprocentně pět hvězd. Film je nádherně zpracován a zároveň je to i skvělý nápad. Ewan McGregor jakožto Lincoln 6-Echo a Scarlett Johansson jako Jordan 2-Delta tvořili krásnou až romantickou dvojici, která je na útěku před pronásledovateli. Zajímavé na tom je to, že oba dva jsou zcela identické klony svých majitelů. Řekl bych že tou nejsilnější stránkou tohoto filmu je právě dechberoucí příběh. Už jen to že film je od Michaela Baye už lecos vypovídá proto si myslím, že nedat tomu méně než čtyři hvězdy je čiré bláznovství

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Čekal jsem jak čekatel na novou ledvinu a nakonec se dočkal. Super mega ultimátně výbušná směska napěchovaná akcí, geniálním story, ještě geniálnějším hereckým obsazením (sorry Mele :( ) a nadčasovou režií. George Miller opět nezklamal a vytvořil toho nejšílenějšího Maxe jaké mohl kdy vytvořit. Tom Hardy prokázal, že dokáže být stejně šílený jako Mel, paní Theron mne ujistila, že dokáže hrát nejen Hancockovu milenku, ale bojovnici drnější než šmirglpapír a pan Hoult předvedl tak atraktivního blázna, že ho musí mít jako příklad i chovanci v nápravném zařízení pro duševně choré. A do toho všeho ještě pan Keays-Byrne, který nás ujistil, že ještě nepatří do kovošrotu. A nakonec ještě nádech pětice překrásný slečen, který by vojel nejeden úchyl. Co na to dál říct.....je to prostě ZBĚSILÁ CESTA!!!

Deadpool

Deadpool (2016)

Ryan Reynolds si nezískal moc dobrou pověst tím patetickým Green Lanternem tak si nejspíš potřeboval spravit pověst. No, tak to vypadá, že na ten lítající zelený blitek se zapomnělo a všichni fanoušci budou mít tohoto geroje už navždy zafixovaného jako drzého a humorem oplývajícího týpka v červeném spandexu a dvojicí katan a deaglů alias Deadpoola. Byl jsem velmi překvapený. Čekal jsem něco velmi průměrného a vyklubalo se z toho něco čemu astrofyzici říkají supernova. Dějově naprosto dokonalé, humor nechybí, akce též ne, ultimátní soundtracky nezklamaly a dokonalá třešnička na dortu je superbojovnice Gina Carano. Naprosto dokonalý příklad toho jak se stává ze zneuznaného blba Tima Millera stává režisér Cameronovských výšin. A pokud nějakého fašistu napadne toto nadabovat, tak už žhavím tužku, abych napsal rozlícený dopis české distribuci.

Logan: Wolverine

Logan: Wolverine (2017)

Ending jako párek. Jinak bych to nedokázal asi definovat. Starej dobrej rosomák se s námi rozloučil v opravdu dokonalém stylu. Vše co jsem viděl na plátně byla perfektní filmařská nirvána, úžasně propracovaná do všech detailů. Pan Jackman je skvělý klenot Holywoodu a jako Wolverine bude pro nás jediný a nezapomenutelný, slečinka Dafné je fakt třída, hrát umí v tak malém věku (čuchám tu novou malou hvězdu) a pana Holbrooka jsem sice na plátně viděl poprvé, ale taky je to borec. Celkově vzato je film dokonalým dílem a pan Mangold včetně starého dobrého Hjůa mají být na co hrdí.

Kimi no na wa.

Kimi no na wa. (2016)

Slzy. Jediný čím to vyjádřím tak jen slzy. Nikdy by mě nenapadlo, že bych někdy mohl brečet u takovýho filmu. Krásné a plné citů. Dal bych aj padesát kulí.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Já jsem se málem posral dojetím. Emoce, akce, napětí, všecko možné, napchané do jednoho Avengers filmu a je to naprostá pecka. Musím říct, že se mi zde moooooc líbila ta emotivní část, která nám ukazuje, že i ti to hrdinové, ač jsou jakkoliv mocní, mají svoje slabá místa ve svých srdíčkách. A stejně jako Wolverine, tak i Avengers si zasloužili perfektní zakončení a to nám bratrské Russo duo dodalo, perfektní zakončení jedné dokonalé filmové tetralogie.