Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Dokonale absurdní seriál, pravý pokračovatel Stopařova průvodce... Co víc chcete napsat o seriálu, jehož první díl se jmenuje "KONEC"... Snad jen : "Nachystejte květináče, na vánoce jsem zpátky, nebo tak nějak..." :-).

Sherlock

Sherlock (2010)

Naprosto mě okouzlila myšlenka i provedení přenesení Holmese do současnosti. Fantastický Cumberbatch, Martin Freeman zdatně sekunduje. Odpustím i zbytečně očividná klišé (Moriarty na každém kroku, huuuuuu, cliffhangery cítěné na sto honů), chci víc! Točte to po desíti a ne po třech, sakra pes! :). 1 díl druhé série zatím nejlepší, srovnání s olezlým sherlockem bondem v Ritchieho rádobytrháku ani není možné, to je jiná liga, úplně jinej sport... S02E02 – trošku přibrzdíme, abychom to v S02E03 odpálili naplno. Wow. A mlčím, žádné spoilery:)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Jo, tak takhle nějak to bylo... Skvělý seriál, skvělí herci, režiséři, hudba. Když si žena pouštěla seriál znovu, stačilo mi slyšet 2 věty Winterse (po seskoku v Normandii) a a jel jsem v tom znovu... Curahee!

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Jojo, čím dál tím stejný - a mě to vůbec nevadí:) Dám si půl roku pauzu a zas brečím smíchy. Navíc jsem tak trochu geek taky, citované Feynmany a Hawkingy jsem četl, Star Trek mám rád odjakživa - takže seriál skutečně ze života :).

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Proč se u spousty dnešních seriálů a filmů nepobavím, nezasměju? Protože přežvýkávají 100x dokola stejné klišé, otravujou mě věcmi co jsem viděl mockrát. Rozčiluju přítelkyni tím, že vím co se za dvě minuty stane... "Ale vždyť to není možné být originální!". Ale jasně že je :-) Můžou být některé skeče i celé díly slabší, ale ten pocit, když poprvé uvidíte scénky jako "Dead parrot", "Mr Hilter" - neopakovatelný. Někdo MontyPythony neskousne a nechápe dodnes. "Vždyť tam jenom dělají blbosti,já to nechápu". Podívejte se pořádně na rok výroby - 1969. To musel být v té době šok :-))

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Dokonalý seriál s dokonalým dabingem. Tak nějak cítíte, že sebeabsurdnější věty jsou v podstatě pravda...

Black Books

Black Books (2000)

It crowd a Black books mě nabíjí nadějí, že se točí i seriály pro mě. Sice místo dvaceti 45 min. epizod prison breaků a lostů apod. je to jen rychlostí 6x20 minut ročně, ale jak pravíme my Montypythono/Trpaslíko/Linnehano/Cimrmanovci - nemusí pršet, jen když kape:-)) Srovnávání s Trpaslíkem a IT Crowdem (ve smyslu co je lepší) nepěstuju - tyhle perly patří pěkně vedle sebe do sbírky - komu by stačilo pouhých 52 dílů Red Dwarfa a nebo nedejbože jen 12 dílů IT Crowdu? "Bernard, look, Bernard, Bernard, Bernard, look ....."

Futurama

Futurama (1999)

K U L T O V N Í nářez od tvůrců Simpsonů, dabing chválím (kouzlo se neztratilo v překladu). Zajímalo by mě, co by na to řekl Nixon :D. (Ostatně pochybuju, že jméno Milhous (Nixonovo prostřední jméno) v Simpsonech bylo neúmyslnou shodou..)

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Jednoznačně nejlepší StarTrek. Charismatický Pickard je největší devizou této série. On opravdu HRAJE i když se zrovna zoufale drží papundeklových kulis... Výborné jsou "bonusové" postavy - Guinan a (samozřejmě) Q. Častá klišé a seriálové schéma se daří dostatečně často přebít originálními nápady. A hodně se mi líbí řešení filosofických / morálních dilemat budoucnosti (Prime directive, práva androidů...). Pro nejlepší dojem doporučuji podávat v originále s titulky i bez !