Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (289)

plakát

Columbo - Planý poplach (1990) (epizoda) 

Originální díl dle průběhu, ale Columbo je při první porážce pokorný, a tak může efektně dotáhnout "druhý pokus". Ostatně: Kuřákům doutníků o vždycky dobře myslí.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Tak pohádka nám končí... A je to vlastně dobře, že končí... A končí dobře, podobně jako původní trilogie... Právě proto, že je to pohádka...A že končí dobře, je v dnešním negativistickém světě nakloněném k temné straně a jejímu vidění věcí taky dobře... Vlastně velmi dobře.... Ba přímo výborně.... Takže plný počet!

plakát

Kapsář (1959) 

Tenhle podzim věnuji Bressonovi, mrzí mne, že jsem ho tak velmi dlouho přehlížel a nedocenil. Každý jeho film stojí zato. "Čím vším jsem si musel projít, než jsem tě našel!" A tak snad skrze vytrvalost lásky hlavní hrdiny přidá i nějaké další minuty či dny k těm pouhým třem minutám víry, o kterých se zmiňuje.

plakát

Poklad Ptačího ostrova (1952) 

Téma možná "trochu poplatné" době vzniku, takže jsem se trochu na konci bál, aby náhodou nezačal zpívat Werich :-)), ale pan Zeman to pojal méně politicky než Frič a zpracoval animátorsky precizině. A krásné Liškově hudbě není co vytknout. Tuhle pohádku stojí zato vidět i promítnout dětem dnešní doby, i když pro ně asi bude málo akční...

plakát

Bestie musí zemřít (1969) 

Výtečný film, ve kterém se neúprosná spirála pomsty promění v daleko cennější, smyluplnější a naději nesoucí oběť. Syrová Bretaň, opravdoví lidé, výborná hudba, originál s titulky, plných pět.

plakát

Den hněvu (1943) 

Velmi působivé a velmi potřebné vidět i v dnešní době. Kdo si zahrává se zlem, těžko se vyhne jeho plodům...

plakát

Columbo - Sex a ženatý detektiv (1989) (epizoda) 

Scéna s detektivem hrajícím na tubu, radícím doktorům a personálu na sexuologické klinice i scéna s ruskou uklízečkou mě teda skutečně dostaly. A závěrečný rozhovor s Lízou stojí také za to. Tohle je Columbo, kterého miluju.

plakát

Pašerák (2018) 

Dobrý film, který stojí za to vidět. Abychom v náhledu na mnoho věcí dospěli k vidění, které Clint Eastwood získal.