Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Rodinný

Recenze (65)

plakát

Báječná léta - Série 2 (2023) (série) 

Škoda, že seriál nedostal stejný prostor jako originál z roku 1988. Určitě by bylo zajímavé vidět, jak by se příběh rozvíjel dál se starším Deanem, stejně jako předtím se starším Kevinem. První řada je výborná, v této druhé se bohužel změnila kamera a hlavně přibylo velké množství příbuzných. Seriál už tak není o Deanovi, ale o jeho tetě, strýci nebo babičce. A to je škoda, příběhy Deana a jeho spolužáků v první sérii byly zajímavější a ucelenější.

plakát

Alexandr Veliký: Zrození boha - Podmanit si celý svět (2024) (epizoda) 

Je vidět, že poslední díl byl záměrně useknutý, aby zbyla témata pro další řadu. Seriál je povedený, ale moc se toho člověk nedozví po vojenské stránce. Nejdůležitější bitva ze všech - bitva u Gaugamél - dostala jen minimální prostor, menší než nezbytný.

plakát

Jsme jedné krve (2020) 

Ze začátku to vypadá na skvělý film, ale ve druhé části se děj zbytečně rozvolní a už se v něm kromě závěru nic zajímavého nestane. Pro mě osobně zklamání. Celkově se zdá, že na přehlídku Tady Vary byly zařazeny spíše slabší filmy.

plakát

Jan Palach (2018) 

Velice povedený film. Dobře popisuje Palachův život i události let 1967 a 1968. Rozhodně doporučuju vidět.

plakát

Trumpoty (2017) 

Film je jen rekapitulací prezidentských kampaní 2016. Ale proč vlastně Trump vyhrál se z něj nedovíte.

plakát

Rudá duše (2017) 

Osobně mě dokument dost zklamal. Skoro vůbec není o tom, co popisuje anotace. Je to kompilace různých osudů, která ale neutváří celkový obraz ani náhled, a vůbec nezodpovídá, na co se ptá. Režisérka ze západního světa bez osobní zkušenosti s komunismem bude mít v natáčení dokumentů o (post)komunistických zemích vždy handicap, ne-li přímo pásku přes oči.

plakát

Ctihodný W. (2017) 

Brutálně totálně šílený dokument, respektive situace v Barmě. Střílení novinářů na Slovensku jsou oproti tomu červená knihovna, a to je žádným způsobem neshazuji. Rozhodně doporučuju. V mnoha věcech vám to otevře oči.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Pokud někoho zajímá zákulisí britské politiky v květnu roku 1940, tak je pro vás tento film ideální. Žádnou jinou akci ani válečné scény, které obvykle u válečných filmů nechybí, ale nečekejte. Film je ideální pro britské publikum. Moc dalších národů podobnou zkušenost nemá.

plakát

Křižáček (2017) 

Třetinu času vidíte Karla Rodena, jak jede na koni po lesních cestách. Nebo si můžete v reálném čase vychutnat, jak se otvírá a zavírá padací most. Pokud se chcete dobře prospat, tak doporučuju, nic vás u toho nevyruší.