Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Východní fronta (2023) 

Velmi, velmi, velmi dobře natočeno. Vezmu-li v potaz to, že je to totálně bez přidaných efektů, které v normálních filmech jsou, často a často megalomanské, tady nebylo potřeba přidávat či jakkoli upravovat "pro efekt" nic. Snímaná byla totiž naprostá realita běžných dní "někde" na Ukrajině. A proto si zaslouží asi největší ocenění post-produkce filmu, která je skvělá. Proto teda smekám zvlášť před střihem a scénářem, protože si uvědomte, kolik musel Režik nasbírat za půl roku materiálu!! Pak z té tuny záběrů vybrat pětinu, desetinu a sestříhat tak, aby to dávalo smysl.  _ || _ Ten film má všechno. Je silný. Ještě delší čas mi bude dotékat, pomalu, všechny ty záběry, rozhovory ... A taky jsem nadšený ze stopáže. Během 98 minut zvládnout říct všechno, jakože VŠECHNO? Mazec. Líbilo se mi to. Ale raději bych na to do kina nechodil, raději bych ani nic takového nebylo natočené, raději bych, aby se žádná válka nevedla. Je hnusná. Sláva Ukrajině! Filmový dokument doporučuji :)).

plakát

Jan Žižka (2022) 

Rozeberu ve 3 rovinách. 1. Jákl. Nikdy v Česku nepatřil mezi dobré, kvalitní režiséry, z kterých padají dobré filmy, uznávané nebo oblíbené. Z toho vycházelo, troufnu si říct, naše divácké očekávání. Laťka nebyla vysoko. ALE. Je jediný komu se podařilo tvrdě vybojovat a natočit velkofilm, světového, hollywoodského formátu a NENÍ to totální propadák. Uff, díky za to! Petr Jákl si tedy zaslouží můj velký obdiv a čtvrtou hvězdu dávám jen a jen jemu. Zaslouží si to. 2. Film. Lze shrnout jednou větou: Partičky řitířů se honí po lese a přetahují o jednu prcinu, sem a tam, bo její stréc je obávaný kink of Fráánc. Na můj vkus až moc násilí, až moc soubojů, a to na úkor zobrazení normálního i radostného života v té době, trochu sluníčka, hezké přírody, odlehčit tu a tam humorem! Ne. Snímek je celý hodně temný, až moc krutý, všude to na vás padá a nenechá vydechnout. Působí to, jak kdyby se natáčelo skrz tmavý filtr nebo v trvalém přítmí. Scénář se taky málo věnuje motivaci obyvatel, za co a proč vlastně bojují. 3.Svět. Doufám, že po shlédnutí Žižky si ve světě aj něco k České republice poguglí, dohledají, bo bez teho si jinak budou myslet, že u nás žijí jen chudí, špinaví lidé, v roztrhaných hadrech, co si všichni jen navzájem podřezávají hrdla! :D Dále oceňuji: herecké výkony, výpravu, kostýmy, efekty, realističnost, hudbu a nečekaný závěr, kde jsem se i dojal. Úplně poslední scéna je taky super a těším se na dvojku: Medieval II. :D Závěrem: Dávám 4 z 5. Tři hvězdy je málo, čtvrtá je Jáklovi, za první český hollywood a za Sophie Lowe. Kdo chtěl film vidět v kině, běžte, peněz Vám líto, věřím, nebude. Kdo to neplánoval, nechoďte.

plakát

Black Widow (2021) 

Doznávám, že nejsem fanda Marvelu. Na film jsem se díval kvůli hlavním hrdinkám. I díky kterým se na to dalo koukat a dokoukat to. Příběh filmu, jako jednotlivý, pokud ho vyjmu z Avenger světa, tak smysl nedává. Režie i scénář mě taky vůbec nenadchly. Výprava, efekty, hudba - průměr neboli typická popkornová jednohubka. Vlastně se mi jen potvrdilo, že nesledováním Marvelu dělám dobře, ten film byla taká kravina spíš. A ta trojice jinak vynikajících hereček (Weisz, Johansson a Pugh) byla asi velmi dobře zaplacena, aby byly ochotné hrát v takové blbině :)). Těším se na lepší filmy, s kteroukoli z nich. Film k vidění nedoporučuju, ztráta času! Hvězd dávám hodně slabých 3 z 5.

plakát

Bábovky (2020) 

Na české poměry dobrý počin. Herecké výkony jsou docela dobré a některé z nich (Taclík, Plodková) táhnou film skvěle, autenticky. Zpočátku jsem si trochu zvykal na styl tohoto filmu, ale zvykl jsem si. Stejně jako na zprvu vyšší počet hlavních postav. Obojí si časem sedlo a zvládl jsem se zorientovat. Jediné co bych filmu vytkl je ten závěr, ten je zkrátka, aspoň na mne ... až moc romantický. A v některých příbězích i nepříliš reálný/nepravděpodobný. Ale to neva. Jako český počin musím hodnotit 4 z 5 a Vám ostatním povědět - klidně na to běžte do kina, mrkněte se na to doma, dá se to a třeba Vás to taky mile překvapí, jako mě :)).

plakát

Euforie (2017) 

Jak uchopit komentář k tomuhle? Těžko. Velmi těžko. V databázi to má velmi málo procent a nedivím se. Film je tak hluboký, jako málo kdo z nás. Drtivá většina diváků film neprožije. Pochopitelně pak bodují nízko. Komu NENÍ téma smrti blízké, asi by se na to neměl dívat. Hloubku filmu nepochopí, ztratí čas. Výkon Alicie a Evy je oskarový, ba dokonce víc než oskarový. Smekám. Těžce smekám a v největší pokoře se klaním těmto ženám, které zahráli tak moc lidsky, tak moc s láskou, tak moc hluboce, že se hluboce, hluboce klaním. ... ... jo. Téma smrti je mi blízké. Já film prožil. A dostalo mě to. Kdo se na to cítíte, dejte si ho, dostane i Vás.

plakát

Příliš malý svět (2019) 

Plot krátce: Lucy se vrátí z oběžné dráhy Země a prožívá si něco jako syndrom válečných veteránů z války. Prostě zažije v otevřeném vesmíru něco, co asi tak 99,99 % populace planety nikoliv, nemá moc s kým sdílet. A to co zažila (jako i jiní astronauti) bylo docela blízko orgasmu. Inu a jelikož se na zemi tomu nejvíc podobá právě klasický orgasmus, a toho již se svým starým nedosahuje, poohlédne se jinde. Dál už bych spoileroval moc. Když to zkrátím, celý film je o adaptaci na "normální" život, pokud zažijete něco extra extra, třeba jako ti vojáci. Konec plotu. <<+>> Není to moc o vesmíru, spíš skoro vůbec. A už vůbec to není sci-fi, odehrává se to v neurčeném čase, ale docela klidně před 5 lety, tedy žádné sci-fi to není. Očekával jsem od filmu více, třeba hlubší rozbor toho "co" zažila ve vesmíru nebo právě více toho vesmíru. Asi jediné co mohu pochválit na filmu je prvotřídní výkon Natalie Portman. Brilantní jako vždy. Bohužel ani ta nejlepší herečka, je-li sama, nepřeváží režii, scénář, výpravu, atd. Dalo se to vidět, dalo se to dokoukat, ale podruhé už netřeba. Na tři hvězdy to dá, ale víc asi nět.

plakát

Kurýr: Zásilka smrti (2019) 

Dost špatný film. Jediná dějová linka. A ta má dvě, prakticky jen dvě scény: palác mafiána a garáže. V paláci mafiána je nuda. Potápějící se loď zachraňuje Gary Oldman, který je vynikající jako vždy, jen mu asi teče do bot, že bere takové totální béčkoviny. Druhá scéna - garáž. Tam je to vlastně taky nuda. Od začátku je jasné, kdo přežije a kdo ne. Nájemní žoldáci jsou paka, neboť se nezvládnou vypořádat s ženskou (byť trénovanou, ale to jsou oni taky ne??) a svědkem. Nemá to žádný šmrnc, je to strašně nudné plytké, ploché, do postav se není šance vcítit. Za mě existují pouze 3 důvody, proč film vidět: 1) jsem gay a miluju všechno do čeho píchne Gary Oldman ... 2) jsem hetero a miluju Olgu Kurylenko (včetně jejího ne/hereckého nadání), tak hezká je, to jo :) 3) chci vědět, jak zabít 10 chlapů v garážích, až mě zavřou v garážích a budou mě chtít kuchnout. Film nedoporučuji. Je to ztráta času a čas jsou minuty, hodiny, dny, měsíce, roky, dekády, staletí .... ...

plakát

Starověká hysterie: Dobrodružství povrchních Římanů (2019) 

Film nedoporučuji. Je dost špatný po všech stránkách. Vidět to v kině, tak si budu stěžovat a chtít vrátit vstupné! Má to být komedie, ale vtipné to není, romantické to není, reálně historicky autentické taky ne, vlastně nevím co to je. Jo vím. Ztráta času. Nedoporučuji. Sorry jako.

plakát

Neposlušnost (2017) 

Děj "jednou větou": Dvě holky v rané dospělosti se měli hodně rády, až sexuálně rády. Jelikož toto lesbické přátelství/vztah byl na překážku ortodoxní židovské komunitě, musela to děvčata ukončit. Ta odvážnější odjela do New Yorku. Po mnoha letech se vrací na tátův pohřeb, aby zjistila, že její dávná láska je provdaná za jejich tehdejšího dobrého kamaráda. Co jí taky zbývalo! Nehledě na nic, krátce po příjezdu, vášně propuknou znovu. A jak to dopadne? To už spojlovat nechci. || Proč jsem si to pustil? Nalákali mě dvě prvotřídní a mnou oblíbené herečky (a taky trochu trailerová lehtivá scéna (jsem jenom chlap! :D) Ale. II Proč už si to nikdy nepustím? Celý film by šel scuknout do půl hodiny, možná i méně. Je to děsně dlouhé, ucajdané až nudné. Děj jsem posouval jak to šlo. Lesbická scéna jedna jediná, celkem dobrá, ale pro tu jsem se nedíval, herecké výkony dobré, ale dějově, zápletkou, pointami to bylo velmi plytké. Závěr mi přišel sice pravděpodobný, ale vůbec jsem s tím nedokázal ztotožnit. Závěrem. Jedna hvězda Rachel, druhá hvězda druhé Rachel a třetí za lesbickou scénu. Čistých 3,0.

plakát

Uri: The Surgical Strike (2019) 

Úvodní bojová scéna chytře navnadí, protože první půlka filmu je celkem nuda. Snaha o představení zápletky, vojáků jako otcové, synové, milenky, ženy ... bla bla bla... tyto pasáže se nepovedly a výsledkem je klische. Snaha přiblížit se kvalitním západním filmům z válečného prostředí se nedaří ani trochu. Takže posouvání děje povoleno. || Nicméně v druhé půli se to konečně rozjede a pak to sviští až do konce, stejně jako kulky kolem vašich uší. Pro milovníky moderního válečného umění je druhá půlka slušná podívaná. Extra body za - hudbu, příběh dle skutečné události, za dvojí agentku/zdr. sestru a působivé velmi autentické bojové scény. Na 5 to nemá, 3 jsou málo. Závěrem? Milovníci maskáčů, noktovizorů a nabušených tejpků si přijdou na své. Ostatní nevim.

Ovládací panel
3 body