Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Ztracen v džungli (2017) 

Přátelééé, toto bylo pošušňáníčko :). Nádhera. Další z řady "true story". Borci, kteří asi neskautovali v mládí, mají trochu potíže při putování džunglí byť s průvodcem. Vše vygraduje tím, že se musí rozdělit na dvě družstva (šičku spojlér, ale nijak zásadní) no a pak se dijou věci ;). Na čéséefdéef to má "jen" 68 %, nejspíš proto, že tam za celou dobu nevybuchne nic, fakt nic! Nikoho nezastřelí a krev skoro neteče. Nám se nezavděčíš pane filmař, my buď žehráme, že je to moc emerický a málo pravdivý/uvěřitelný, a když to je hodně podle pravdy, jako že co nejvíc, tak nám to zase přijde málo akční a chtěli bychom atomový hřib na jehož vršku tančí superman s wonderwoman a rotačákem se je snaží sejmout nějakej nejbrutálnější záporák, ale ne a ne se trefit, a do toho hraje háaaj vej tu hel!! Pravda, soudruhu, že i mě něco chybělo, nedokážu povědít co, ale na 5 to není, tak ale 4 rozhodně ano! ;). Zasloužené. Povedal bych aj tych 4,44 hvězdiček :D . (je to alibista! a tlustý prase!) Takovej komentář tu dlouho neuvidíte! :D .. a to su nic nepil.. naposledy mlíko! Zhoupl bych se na liáně! Doporučuju, pěkné film ;). ⭐️⭐️⭐️⭐️🤩 .... 😎 pozor ‼️🚳🚷📵🏴‍☠️ džungle! = >> 🦋🦎🐜🌿🎋🍃🌿🌧

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Chmmm. Co napsat k tomuhle... // Ke konci hrkly slzy i do mých očí ... // Příběh podle skutečné události. Něco o mužství. Něco o "let´s do what should be done". Málo patetické. Lidsky autentické. Asi k tomu nemám co víc. Podívejte se na to. Je to hodně dobrý film. Co film. Kurva. Je to skutečná událost! Příběh, který se bude vyprávět, který kurňa stojí za to vyprávět.

plakát

Sand Castle (2017) 

Storyline: Během války v Iráku (2003) je jedna jednotka americké armády převelena nedaleko Bagdádu, do města Bákubá, aby zajistili opravu vodárny, která zajišťuje pitnou vodu pro toto půlmilionové město a která byla poničena spojeneckým bombardováním. Věc však komplikuje odboj sunnitských rebelů, kteří chtějí město sami ovládat. Hodnocení: "War. War never changes." (ze hry Fallout) Válka se nikdy nezmění. Snímku se daří celkem autenticky podat jednotlivé osudy lidí na obou stranách a to relativně bez amerického tradičního patosu, vlastně je to britská produkce, ale víte jak to myslím. Film působí hodně reálně a pomáhá i to, že je na základě skutečných událostí. Pokud bych měl něco vyčíst, tak jsou možná až příliš dlouhé scény a celková stopáž, ale zároveň o tom pochybuji, možná, že to nakonec dělá film lepší, že se jako divák máte šanci lépe vžít do situace a do rolí zúčastněných. Závěrem: Pokud u vás kredit filmu stoupá s mírou užitého střeliva, raket a použitých zbraní, pak se na film nedívejte. Kdo však hledá reálnost, autenticitu, hloubku a koho zajímají vnitřní pohnutky lidí a kdo se rád podívá na válečný film z Iráku jinýma očima než jsme doposud u válečných filmů zvyklí, vřele doporučuji.

plakát

Zemřít pro design (2016) 

Velmi silný dokument, který popisuje jak moc není Hunger Games jen film, ale docela skutečná realita, dokonce bych řekl, že HG je ještě mírné proti skutečnosti našeho světa, kdy třetí svět žije dost bídně (ve svinstvech), abych já mohl ťupat tady do teho krámu (laptop). Ach jo. Reakce na Vitex: Každý musí začít sám u sebe. A oni se ostatní přidají možná pomalu a postupně, ale přidají. Stačí být silný ve svém postoji a umět ho dobře vysvětlit.

plakát

Bokeh (2017) 

Je to sci-fi. Ale bez konce. Samozřejmě film někdy skončí, ale ne tak jak jsme zvyklí. Snímek je první, který zobrazuje jednu verzi apo "konce světa", ale v rámci této verze naprosto dokonale. Není co vytknout. A tak má divák možnost si tu situaci autenticky prožít s hlavními postavami a klást si otázky sám sobě. Film nepředkládá vysvětlení, vrhne vás do situace, tak jako se v ní ocitli Jenai s Rileym a neřekne vám proč, tak jako to nikdo neřekne jim. Dokonalé. Tohle dílo není a asi nikdy nebude pro mainstreamového diváka. Zdánlivě se nic neděje a zdánlivě tu chybí akce, ale já se nenudil. Mě to bavilo od začátku až do konce a neustále jsem si kladl otázky a neznal odpovědi stejně jako "Adam s Evou". Nádherná krajina, hudba, kompozice obrazu to vše jen umocňuje a krásně lyrizuje celý příběh. Dávám pět z pěti a doporučuji.

plakát

Vesmír mezi námi (2017) 

Námět zajímavý. Mise na Mars. Pilotka porodí až na Marsu dítě. To dospěje a touží se podívat na Zemi. Panují však obavy, jak to přijme jeho tělo zvyklé na jiné podmínky. Napoprvé se mu to podaří a dostane se na Zemi, kde vyhledá dívku, s kterou si chatovali Země-Mars. Vydají se spolu hledat jeho otce. Hlavní hrdina pomalu umírá, neboť jeho tělo opravdu nezvládá zemské podmínky. Dál už bych spoileroval. |_|***|_ Ale k samotnému hodnocení. Filmu se vážně nedařilo mě vtáhnout do děje. Mnoho scén působí uměle, herci jsou s výjimkou Gardy Oldmana nesympatičtí a hrají nic moc. Dialogy ani neurazí, ale ani nenadchnou. Několikrát jsem posunul děj a několikrát přemýšlel, že to vypnu. Avšak zvědavost, zda mě film dokáže ještě nějak překvapit vyhrála. No a nedokázal. Celkem mi vadil věk hrdiny, jeho slečny a násilné zařazení romantické sexy scény. Brrrr. Vlastně mi až moc věcí přišlo dost nepravděpodobných. Takže pořádně nevím co ocenit. Bod za nápad a bod za Garyho. Za mne 2 hvězdy. Ale na Mars se těším!! **

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Kdo se NEpovažuje za fanouška série LOTR, nevěřte výslednému hodnocení, to je zaujaté fanoušky za hrob a neodpovídá skutečné kvalitě filmu. A to ani jeden díl z této hobití ságy. ||***|| Vše co jsem vytýkal prvním dvěma dílům se tu opakuje taky, stále dokola. Jakoby efekty měli dělat film, jakoby diváci měli mít IQ 60, jakoby nebyly důležité motivy, proč se co děje. Dějová linka nula, návaznost nula, smysl nula. Stále dokola se střídá patos s akcí. Srdceryvnou scénu, kdy už i sama postava pláče (to snad aby s jistotou zlomila i ty největší drsňáky) střídá scéna, kdy se hordy mlátí hlava nehlava. Ale nevíme proč, má nám stačit triviální selekce skřeti a stíny proti zbytku. Též jako Rosaviva postrádám onu pátou armádu (možná jí bude severní křídlo skřeťáků). Elfové, trpajzlíci a lidé prohrávají, dokud vše nezachrání banda deseti (nebo kolik jich je) pankáčů se sekerkami a kladivy (docela absurdní) s leteckou podporou mega orlů, kteří to vlastně mohli, zdá se, vyhrát celé rovnou. Ale třeba to měli daleko, tak než doletěli... Aspoň tak mohli umřít některé důležité postavy trilogie, samozřejmě pateticky, srdceryvně. ||***|| Jedna hvězda znovu za výkon Martina Freemana, v tomto díle mne oslovil asi nejvíc. Druhá za Tauriel (to je aspoň elfka!). Je krásná a ještě rasově abnormálně snášenlivá. Byť je film dost zpackaný, tenhle třetí díl jsem už tolik nepřeklikával. Stejně jako předchozí dva díly, tento snímek NENÍ nutné vidět, pokud nejste fanoušky Tolkienovi tvorby a v rámci abecedního dělení filmů na béčkové a ty druhé je tento rozhodně béčkový.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Kdo se NEpovažuje za fanouška série LOTR, nevěřte výslednému hodnocení, to je zaujaté fanoušky za hrob a neodpovídá skutečné kvalitě filmu. A to ani jeden díl z této hobití ságy. ||***|| Dlouho jsem se vědomě nechtěl na Hobita podívat, neboť jsem se obával čisté digitální onanie. Ehm. Mé obavy se naplnily. Onanuje se nejen s efekty, ale i s dějem, dialogy, výkonem herců. Škoda slov. Děj je natahovaný, mnoho scén by patosem zabilo i vola, který by radši pukl vejpůl. Často jsem si ťukal na čelo nelogičností. ||***|| Pokud bych měl vyzdvihnout cokoliv pozitivního, tak jednu hvězdu bych dal za Martina Freemana, který podal opravdu dobrý výkon, bohužel to celkový dojem nezachrání. Půl druhé hvězdičky je za Gluma, který též stojí za to. Jeho schizofrenie je perfektní. A druhou půl-hvězdu z milosti, protože Tauriel je až v druhém díle :).

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Kdo se NEpovažuje za fanouška série LOTR, nevěřte výslednému hodnocení, to je zaujaté fanoušky za hrob a neodpovídá skutečné kvalitě filmu. A to ani jeden díl z této hobití ságy. ||***|| Teď už ke dvojce. No je to děs. Dokoukal jsem to jen kvůli Šmakovi, který mne zajímal. A celkem se tvůrcům povedl. Jen se nakonec ukázal docela neschopný poradit si s partou pankáčů se sekerkami a kladivy (rozuměj trpaslíci). Pak bylo zřejmě třeba rychle posunout děj, a tak dráčka mráčka sestřelí hrabě Drákula (ten herec, však víte) - pozor! scéna je taky docela absurdní. ||***|| Snímek bych spíše řekl, že NEstojí za to vidět, ale pár věcí mě těšilo, tak si hobití dvojka vysloužila i pár hvězd ode mne. Jedna hvězda za Šmakouna, druhá za Tauriel (she´s really beautiful!) a za dobře zahraného Bilba. Za mne 2 z 5. Závěrem, kdo není fanda Pána Prstenů nebo to ještě neviděl, tak s Hobitkem 1,2,3 ani neztrácejte čas ;).

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Málokdy se mi stalo, že jsem 2x během filmu přemýšlel, jestli to nemám vypnout a nedokoukat. Je to hnus velebnosti. Čekal bych, že se mi to stane u béčkových nebo céčkových filmů, ale u Star Wars? Klesly vážně hluboko. Mohl bych to přirovnat k neskutečné ostudě Resident Evilu 5. Pozvracet se a lehnout si do toho. _/ Ale konkrétně \_ . Děj je celkem fádní, unylý, velmi předvídatelný a hlavně pořád dokola. Neustále někdo někoho honí, pořád někdo někoho někam unáší, zatýká, čte myšlenky, pořád někdo utíká lodí z jiné lodi do lodi. Scény jsou jako přes kopírák recyklovány z minulých dílů. Nové efekty nebo nápady nic moc, spíš to nic. Děj často nedává smysl. Voják osy zla je z ničeho nic schopný bojovat světelným mečem? WTF? Rey to samé. Žádný výcvik a najedou přemůže samotného Bena, mega zlosynova zlořáda? Eh. Dialogy jsou nudné až trapné. Nečekal jsem moc, ale ani tak málo. Ač velmi zřídka dávám jen dvě hvězdičky, tentokrát jsem musel. Jednu hvězdu za Rey, na kterou se dalo dívat. Ne proto, že by dobře hrála, ale je to hezká holka, celkem. Druhou hvězdu za zabití Han Sola. Spatřuji v tom (připrav se na cynizmus!) prozíravý tah, neboť další díl by už nemusel dotočit. Fuj, to je škaredý humor. Je to humor? _//_ Taky se snažím pochopit, proč má tento propadák tak vysoké hodnocení. Napadá mě jedno - "Když ji miluješ, není co řešit", nevadí, že je už tlustá, hloupá, ošklivá, zlá a krade, ale jsem s ní už tak dlouho - od r. 1977 - že prominu cokoliv. So sad.

Ovládací panel
3 body