Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (41)

plakát

Fargo (1996) 

Musím říct, že po navnazení perfektním seriálem jsem utrpěl mírný šok.. Coen neCoen, tohle je brak. Z 98 minut je takových 60 čisté utrpení. Rok 1996?! Působí to spíše jako podprůměrná TV tvorba o pár let zpátky. Naprosto hovadské dialogy, které ještě vyšperkoval český dabing jak z kravína.. " Linda dostala leukémii a potom zemřela. -- Fáákt, jóóó?" WTF? Nebýt opěvované "výtvarné stránky", hudby a výkonu Billa, Steva a Petera "Stevodrtiče", mohlo to dostat Zlatou malinu. Taková škoda!

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Transformers, díl 154. Šiťák UžBlejou oplákává bratra. Megan Lišková se po plastice v Džapansku sama nepoznává v zrcadle. Šrotoboty lidé po zásluze sešrotovali a vytvořili Šplouchboty, který šlapou vodu aniž by šlapali - wow. Úhlavní nepřítel dnešního strhujícího megatrháku je superoriginální Klon Slizkého Netvora z Úplně Nejhlubších Hlubin. Z hlubin proto, aby těsně před jasně nalejnovanou porážkou nemusel vyzvrátit otřepanou frázi "a sem v hajzlu" - on už je totiž od začátku o celých několik levelů hlouběji! Přidejte správňácký zhulený vědátory, špatňáckýho zhulenýho programátora Perlu, hromadu řvoucích Džaponců pobíhajících v digitroskách digiměsta, pěkně to v postprodukci zamíchejte a je to jasná tutofka! Nebo snad .. ne? Hele.. a fakt tohle byli Transformeři? No, to je jedno, Džaponci se po tom stejně uslintají.

plakát

Vysoká hra patriotů (1992) odpad!

Shlédnuto 2 dny po dočtení knihy.. a vůbec se nedivím, že od tohodle se Tom Clancy poněkud distancoval. Takhle rozkopat a znetvořit předlohu, to se jen tak nevidí. Jako by nestačilo, že se kvůli délce již tak dost oseká děj, zde si nějaký koumák ještě řekl, že by taky mohli nějakou tu "nepodstatnou" postavu vyškrtnout či se o ní moc nezmiňovat (Dobbens, Gunny, Murray), zatímco další - úplně zbytečnou - zase přidat (ta Anette má jako být kdo? Dwyerová? Ehm!), z pár udělat jen věšáky na hadry (Jacksonovi) a jiné.. proč z nich neudělat někoho úplně jiného, že (Princ, O'Donnell, v závěru i Watkins)? WTF?! To snad nemohlo být myšleno vážně. Jestli se na tomto "veledíle" vůbec něco povedlo, tak snad jen obsazení rolí Seana Millera a Dennise Cooleyho.. a to je vše. Předpokládám, že scénárista o knihu ani nezakopl, režisér to asi přehnal s hulením a zatímco je Tom Clancy proklínal, oni se chlapácky plácali po ramenou.. Jestli takhle někdo zmrví i Bez výčitek, čeká ho přetlaková komora a omlátím mu o hlavu všechny svoje Clancyovky.. a že jich je! _ _ _ Mimochodem, protože mě tohle fakt nas*alo, tak nabízím malý výčet naprosto brutálních odlišností: Vysoká hra patriotů se odehrává PŘED Rudým říjnem! Nebo by podle vás mělo logiku, že napřed Ryan dělá v CIA analytika a pak teprve se nechá přemluvit ke vstupu do CIA? Ale což, logika ve filmu stejně být nemusí, tak proč to neotočit.. // Žádná IRA, ani PIRA, nýbrž ULA (česky UOA).. a vůbec, většina té "zápletky" s "IRA" je ve filmu naprosto nesmyslná.. // Žádný "Lord Holmes", nýbrž Princ a princezna z Walesu. // Útok na tábor teroristů v Libyi provedli Francouzi, ne Britská SAS. // Útok na Cathy a Sally se odehrál jinak.. sice jen v detailech, ale zato úplně ve všech! Kromě toho, že to bylo na dálnici.. bravo! // A ten závěr.. OMG, ten závěr.. zjistěte si sami, budete se divit! _ _ _ Kniha bude mít navždy čestné místo v mé knihovně, tuhle sr**ku už ale nechci nikdy vidět..

plakát

Serenity (2005) 

"Nic není jako dřív, nic není jak bejvávalo.." Bohužel. Serenity není Firefly. Jen se tak snaží vypadat. Ve větším, roztřesenějším a zmatenějším měřítku se vás zkouší přesvědčit, že je tím oblíbeným Firefly i pod povrchem. Ale prostě není. Ještě než skončí první akce, zjistíte, že z toho zbyla jen skořápka. Stejní herci, ale jiné postavy. Stejná loď, přesto se jí vnitřně moc nepodobá. Stejný vesmír, ale z promyšleného světa je najednou Bollywood-ready slátanina. ... V komentářích si tu spousta lidí libuje, jaké je to skvělé zakončení seriálu a i jako samostatný film to není tak hrozné.. no.. za mě to tedy hrozné je. Vždyť jen vývoj postav do bodu v Serenity mohl určitě vydat na nějakou tu sérii navíc, ne jen na pár komiksů, které stejně nikdo z místních "expertodiváků" ani nečetl (a docela by mě zajímalo, kolik z nich hodnotilo Serenity líp, jen kvůli tomu, že to "alespoň nějak pokračuje"). Navíc tímhle bylo úspěšně zašlapáno vše, co jsem si nejen já na Firefly velmi rychle zamiloval. Upřímně, za jednu pitomou epizodu bych byl radši, než za to co jsem právě viděl.. Jo Jossi, zavděčit se zaměstnavateli není lehký.. ale nezavděčit se dvěma a ještě zklamat fanoušky, to už muselo být k***a těžký! Curse your sudden but inevitable betrayal!

plakát

Prometheus (2012) 

Jeden z filmů, na které jsem se letos fakt těšil a teď lituju že jsem nezůstal jen u traileru.. ten byl perfektní. Z Promethea ale mám pocit, jako by měl za cíl se pouze prospoilerovat k původu vetřelce a to za každou cenu.. Ridley, Ridley, tohle máš zapotřebí?? Místy průhledný, místy nelogický scénář, po snaze o napětí následuje úsek jak z béčkového survival hororu, až se nakonec hororové prvky kamsi úplně vytratí a na konci jsem si musel zaťukat na čelo a sám sebe se zeptat "A to bylo všechno?" Těžko se tomu věří.. kdyby to byl jakýsi Producer's cut a Director's cut ještě někde čekal, tak fajn, ale bohužel..

plakát

Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) 

100 minut plných napětí, kvalitních hlášek, originálních teroristů a místy skvělého černého humoru. Bohužel, jako protipól k tomu, jak špičkově hraje Robert Shaw, Walter Matthau degraduje vážnost své postavy tím, jak se dokáže tvářit.. Mr. Bean hadr. Nicméně kam se na tohle hrabe remake.

plakát

Bitva v Ardenách (2009) 

"Bitva v Ardenách", kde se v Ardenách odehrává ani né snad čtvrtina filmu. "Pohled na akce 94. pěší divize", ze kterých ale moc nevidíte, stejně jako z oné divize. Hlavně že se divák dozví, že si hlavní postava zatím nebyla schopná najít ženskou, další "voják" je jen zlodějíček, který využije každé příležitosti, a jediný svědomitý v partě - budoucí otec od rodiny - chcípne při první sebeblbější příležitosti. A jestli vám tohle nestačí, můžete se těšit na "Německou 11. obrněnou divizi", složenou zde z jediného, digitálně vyumělkovaného tanku, ze kterého se vám zaručeně zvedne kufr. Navíc v některých scénách "v Ardenách" mohly klidně hrát jen stromy, herci se mezi nimi stejně jaksi ztratili.. Tenhle film prostě o Ardenách není a válku viděl jen z projíždějícího vlaku. Distributor pro ČR by zasloužil pořádnou ránu za použití názvu, který mi asociuje poněkud povedenější film s Henrym Fondou a Robertem Shawem.

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Zakončení filmové verze trilogie se povedlo na výbornou, nenudil jsem se ani minutu (ani přes špiony-důchodce). Jen fakt, že navzdory nepříliš dobře se vyvíjející situaci kolem hlavních postav celý příběh končí prakticky happyendem, mi nějak nesedí. Jdu shánět knížky..

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Oproti prvnímu dílu znatelný skok dolů. Celé to trochu zevšednělo a zápletka je jednak předvídatelná, ale hlavně místy dost uměle nastavovaná. Pohromadě to drží jen existence ostatních dvou dílů. Pokud Vás zaujal příběh trilogie a jeho podání, zkousnete to. Pokud ne, sám o sobě tenhle film za moc nestojí.