Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (12)

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Seriály nesleduji, tak je ani nemůžu hodnotit. výjimkou je seriál Gympl...., jehož pilotní díl jsem, tak trochu omylem, celý zhlédla. V tevizním programu je seriál uváděn jako komediální, ale divák se u něj nezasměje. Je všechno možné, jen ne vtipný. Je o přidrzlých studentech, což je spíš smutné, nestmeleném pedagogické sboru, kde si kantoři mezi sebou nezvykle vykají, což je dost nepřirozené a o směšném řediteli, který v práci nestále popíjí, což je spíš k pláči a jako zápletka dost slabé.

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Knihu jsem četla zhruba věku hlavní hrdinky a doslova mě ohromila. Film jsem viděla včera, po 22 letech a měla jsem stejný pocit. Jedná se o věrné převedení knižního příběhu na plátno. Tvůrcům se podařilo, aby divákovi "lezl mráz po zádech", aby ho tento silný příběh zasáhl a aby se nad problémem drog zamyslel.

plakát

Poslední sezona (2006) (seriál) 

Seriál o nevydařené restituci, napravené narkomance, zkrachovalé bance, záletné manželce, mladých sprejerech....atd. atd. Nemělo to být o hokeji?!

plakát

Černí andělé - Pokoj bez oken (2001) (epizoda) 

Seriál Černí andělé je soubor epizod, jež každé se ujal jiný režisér. Jednotlivé díly jsou samostatnými příběhy (TV filmy), v nichž se vždy objevuje dvojice "funebráků" z pohřební služby, která nese jméno seriálu. Černí andělé jako komplet je velmi vydařený projekt a příběh Pokoj bez oken, jehož se zhostil Filip Renč, je natočen úžasným způsobem. Jedná se o vyčnívající televizní horor a při jeho sledování místy i "leze mráz po zádech".

plakát

Tajemství Lesní země (2006) (TV film) 

Průměrná televizní pohádka s nevýrazným dějem, bez zásadní pointy a poučení. Příběh v podstatě o ničem nepovýší ani krásné prostředí Adršpachu či vtipný houbový taneček Jiřího Vondráčka.

plakát

Mrazík (1964) 

Tak tahle záležitost nemá chybu. Ač v Rusku už dávno nefrčí, v Česku si vánoce bez této "kultovní " pohádky ani neumíme představit...

plakát

Muž na drátě (1985) 

Stará dobrá československá kriminálka s fešákem Jiřím Bartoškou a výborným Borisem Rosnerem v hlavních rolích. I po letech stojí za shlédnutí. Celkem dobře zpracované úsloví, kde "příležitost dělá zloděje".

plakát

Poslíček (1993) 

Film typu "odpočinout si u kávy". Komedie pro nenáročného diváka, romantický "průhledný" příběh o milostném trojúhelníku. Krasavice chodí s boháčem-zloduchem a poté, co ho prokoukne, vezme si chuďase-správňáka, který ji celou dobu miluje.

plakát

Pelíšky (1999) 

Skvělé (nejen) herecké výkony, super songy, humor, vtip, výborné(dnes už zlidovělé) hlášky... to snad stačí, né :-)

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Ano vím, seriál je především propaganda SNB a zdvižený prst na odpůrce komunistického režimu, ale také dobrá detektivka plná výrazných hereckých osobností.