Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jestli nějaký film naplno splňuje definici slova "kult", je to tento snímek. Film až po střechu naplněný kultovními scénami, kultovními hláškami a kultovní hudbou.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jeden z filmů, který jsem viděl už nesčetněkrát a asi se mi nikdy neomrzí. Komorní vězeňské drama bez opulentních scén, který sází na tři "maličkosti": scénář, režie a herce. 100 %

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Soupeření dvou mágů, které má daleko k nevinnému hašteření. Opět vynikající duo Bale, Nolan, vyzdvihnout ale musím i Jackmana, který je Baleovi téměř rovnocenným soupeřem. Mistr vedlejších rolí Caine je v tomto filmu krásně pragmatický, Scarlett tak trochu upozadněna. Sympatické je i to, že nám není jeden z hrdinů předhozen jako "klaďas" a druhý jako gauner, takže toto škatulkování závisí čistě na nás. Mne osobně se během filmu několikrát změnilo, až se nakonec před závěrem ustálilo někde mezi, aby pak bylo závěrem úplně překopáno.

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

"What's this?" Perfektní hudba, animace, zajímavý, i když prostý, příběh. Selick se sice může zbláznit, ale prostě nezapře, že tenhle film je Burtonovo dítko.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Říká se, že ten film od Miyazakiho, který člověk vidí jako první, je poté pro něj tím nejlepším. V mém případě tomu tak je. Asi nejepičtější ze všech Miyazakiho filmů, kdy na ploše dvou hodin se odehrává příběh mladíka, který se chce zbavit prokletí, dívky, vychované v lůně lesa a starší dámy, která se snaží spravovat a rozvíjet své město. Ani jedna z těchto postav není nijak černobílá, o žádné nelze řict, že by byla typicky záporná. Film je pouze o střetu dvou pohledů na život, žádné dělení na "dobro a zlo" jako v Pánovi prstenů zde nehledejte. Přidejte trochu exotiky pro Evropského diváka a vznikne vám velmi působivý snímek. 100 %

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Nejlepší prevence proti drogám. Koncentrovaná deprese. 100%

La La Land

La La Land (2016)

Poetická pohádka s kouzelnou hudbou a výpravou a sympatickými hrdiny.

Wrestler

Wrestler (2008)

Dojemné intimní sportovní drama o stárnoucím zápasníkovi za zenitem. Mickey Rourke v podstatě životopisném filmu exceluje.

Coco

Coco (2017)

Pixar, jak ho mám rád. Velké množství humoru, aniž bychom sledovali pouze neskladný sled scének, poučení pro děti, aniž by z filmu čněl výchovný prst, ale hlavně výborně napsané postavy s jasně definovanou a konzistentní motivací, která má daleko k disnyeovským karikaturám. Navíc se jedná o dojemný příběh, odehrávající se převážně v nádherně vykresleném světě mrtvých, kteří během mexické obdoby našich dušiček chodí navštěvovat své živé příbuzné. Závěrečný twist je sice předvídatelný, ale věřím, že slzám se ubrání málokdo.

Až vyjde měsíc

Až vyjde měsíc (2012)

Podřízení vypravěčských postupů dětskému vidění světa utváří snímku zvláštní naivní poetiku, plnou jasných barev, karikatur dospělých postav a logických nesmyslů.