Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Bezmocná (1995) 

V době epidemií, válek a finančních krizí je tohle přesně to, co potřebuju. Akorát mohli ubrat na tom incestu.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Tisíckrát omílané stereotypy o vidlácích kdesi z Moravy. Premisa filmu nestačí ani na těch 90 minut a dost se to vleče. Naprosto to postrádá vtipnost a údernost Rybanského krátkého snímku Přátelské setkání nad sportem. Místo toho aby film přinesl něco nového, tak se jedná o další z řady "hořkosladkých komedií", které se tu z nějakého důvodu točí furt dokola.

plakát

Mosquito (2020) 

Sledujeme mladého vojáka na své cestě africkou divočinou. Kamera je většinu filmu silně fixovaná na hlavního hrdinu a veškeré strasti prožíváme s ním. Přes rozlehlost divočiny působí velmi komorně až stísněně. Film má antimilitaristický a antikolonialistický podtext a je velmi bohatý v detailech při popisu reality africké kolonie na začátku 20. století.

plakát

Štěstí (2022) 

Velmi silný snímek popisující domácí násilí a bezvýchodnost obětí v zemi, kde nemají právní ani společenské zastání. Mrazivý příběh dokresluje prostředí odlehlého kazašského města se svými zašlými paneláky a rozbahněnými děravými cestami.

plakát

Bitva o Diên Biên Phu (1992) 

Tento film se mi těžko hodnotí. Přestože obě části, mezi kterými film příliš chaoticky přeskakuje, působí dobře, jako celek nefungují. Film doplňuje komentář, ale ani jeho přítomnost divákovi nedodává tak potřebný kontext, bez něhož v ději tápe celé dvě hodiny. Přitom bojiště film zachycuje tak věrohodně, snad nejlépe ze všech filmů popisujících boje ve Vietnamu. Divák celou dobu sleduje vojáky, jak žijí a umírají v blátivých norách a absence přímých bojových scén funguje mnohem lépe jako popis mizérie války. Až na konci, když se Francouzi vzdají, se nepřátelé vynoří z děr a v tisících se rozběhnou na jejich pozice. Přestože vizuálně film nemá konkurenci, děj je vyprávěn tak otřesně a zdlouhavě, že víc jak dvě hvězdy dát nemůžu.

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Seriál začne velice zdařile, má hutnou atmosféru, ale pak se začne plácat od ničeho k ničemu a začíná to být hrozná nuda. Schází tomu jakýkoliv koncept, něco nosného jako příběh nebo sympatické postavy nebo nějaký konflikt, který tam až na pár dílů naprosto chybí. Celé to působí hrozně prvoplánově a nedomyšleně. Lidi se během pár hodin apokalypsy změní ve strašlivý zmrdy a to bez jakékoliv tvůrci nabídnuté motivace. Proč chtějí zabít lidi v autě, když je na každé ulici padesátka aut, který vypadají naprosto pojízdně? Proč když očividně zabírá jenom rána do hlavy vyprázdní vždycky celej zásobník do těla? Chování a rozhodování postav nemá žádnou váhu a dopad, chovají se naprosto idiotsky až to bolí sledovat. Nejhorší na tom celým je, že půlku dílu vždycky sledujeme číňanku žvatlat korejsky aniž by jí někdo řekl, že jí nikdo kurva nerozumí tak ať drží hubu.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Co mi na zaklínači vadilo? Asi všechno. Herecké výkony jsou hodně slabé a srážejí už tak nehorázně stupidní scénář. Po vizuální stránce je to příšerný, kostýmy, CGI, a vůbec to, co provedli trpaslíkům, elfům, dryádám mě nehorázně sere. Je to debilně a zbytečně zamotaný, z předlohy vypustili klíčové části děje aby tam zasadili nové linky, které jsou pro příběh úplně zbytečné. Nechci tvrdit, že Sapkowského knižní série je filosofické veledílo, ale základní společenské otázky, které kniha řeší jako černo-bílé vidění světa, rasová diskriminace a pod. byly úplně vypuštěny a místo toho se autoři rozhodli rozdělovat na hodné a zlé bez ničeho mezi tím. Opravdu nechápu zde přítomné, co zcela nekriticky dávají *****, protože pro člověka, co nezná předlohu to musí být další béčkové fantasy a pro fanoušky to žádný fanservis taky není, nechápu pro koho to vlastně je, ale jaksi se to všem líbí.

plakát

Africa addio (1966) 

V rámci žánru působivé. Autoři vám ukážou hrochy a slony a v další scéně je nechají odbouchnout dynamitem. Ale jako dokument tento film nemá žádnou váhu. Je tendenční, rasistický a zjevně spousta scén je zinscenovaných, takže člověk nemůže věřit ani tomu co vypadá autenticky.

plakát

Překladatelé (2019) 

Régis asi nepochopil, že když chcete zavřít do sklepa skupinu postav, tak by měly mít zajímavý a uvěřitelný charakter. Postavy překladatelů fungují jako chodící stereotypy země, ze které pocházejí a hlavní záporák je karikatura sebe sama. Děj filmu se zamotává a režisér se vás neustále snaží šokovat, ale zvraty působí hrozně uměle a konečná pointa filmu je fakt tupá.