Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (4)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Někdo měl Jacksonovi zřejmě vysvětlit, že točí dalšího Tolkiena a ne digitální lunapark. Tedy, zrovna v tomto případě by mi změny oproti předloze a snaha jí prodloužit nevadily, jen v dodatcích k Pánovi Prstenů je ostaně materiálu dost. JENŽE takovéto nafukování děje by se nesmělo dít pomocí akčních scén, které jsou dokonale samoúčelné a mnohdy dosti stupidní (což by ještě tak moc nevadilo... i když blbost "sudy" a "zlatý trpaslík" na mě byly moc i v těchto ohledech), ale hlavně jsou N-E-S-K-U-T-E-Č-N-Ě R-O-Z-V-L-E-K-L-É, takže nebohý jJjelen se při nich nejen nebaví, ale ke konci málem usíná. Milostný trojúhelník, který jako kdyby vypadl z Twajlajtu či nějaké jiné teenage-sr... totiž romantické knížky pro mladší čtenářky je také opravdu vydařený, veselá epizodka s korupcí v Jezerním městě zas dává vzpomenout na cimrmanovskou Nejistou sezonu... Jistě, ve skutečnosti to v mnoha ohledech není až tak špatný film, na některé herce je (byla by) radost se dívat, i ten drak je vcelku podařený a Jackson Tolkiena točit umí, ale výsledek mne mrzí o to víc. Závěrem tedy nezbývá než zvolat: Petře, proč?! a jít si spravit chut třeba "původní triologií"...

plakát

Kočičí princ (1978) 

Objektivně by to bylo tak o půl hvězdičky až hvězdičku méně neb pohádkám zas tak moc neholduji, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení... Ta trochu temnější, tajemnější atmosféra, aspoň na poměry tuzemských filmů pro děti, mi sedla podstatně víc, než rozjuchané hrůzy co jsou u nás coby pohádky vysílány v kině a tv obvykleji... Jen si pamatuji jak mě coby menšího rozčilovalo, že ze "tří oblud" toho ve filmu moc neukázali.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Prostě dokonalost! Hudba, novozélandská krajina... ale o tom snad ani nemá smysl mluvit. Ani těch pár odchylek oproti knize nějak nevadí (dobře, to je možná tím, že jsem napřed viděl film, a pak teprve četl knihu)

plakát

Vikingové (1999) 

Mám tenhle film vážně rád. Jistě, objeví se nějaká ta historická nepřesnost (dobové zbroje některých vikingských válečníků stojí vážně za to, muhehe), či díra ve scénáři (intrikářský princ, po čase mizící ze scény... aby se na ní už neobjevil...) nicméně aspon pro mě má tohle dílo perfektní atmosféru správně špinavého, studeného severu, kde je mlha že by se dala krájet nebo prší a kde když se do sebe pustí nordičtí bijci a jeskynní kanibalové občas ustříkne i trocha krve nebo odletí nějaká ta hlavička. Prostě středověká idylka jak má být, ještě podtržená parádní hudbou. Bohužel, výše naznačené chyby dojem přeci jenom kazí, takže zůstanu na 3 (spíš 3,5)