Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (53)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Už už jsem čekal na konci hudlana a mohly být 3* za boření filmových tabu, ale takhle musím nechat jen 2.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Time And Relative Dimension In Space

plakát

Dvanáct do tuctu (2003) 

Spíše průměrná rodinná komedie. Hvězdičku navíc má za pěkné téma přírodní katastrofy a několik kousků ze soundtracku ;).

plakát

Drool (2009) 

Gay musical called Gay. Až na to že se nejdná o muzikál. Tak tomuto dílku bych moc rád dal čtyři a možná i pět hvězd, ale nemohu. Celé je to táhlé, nepříjemné a pravdivé a pro toho, kdo to přijme, nakonec i vtipné, ale. Milá Nancy, tvůj pocit, že veškeré problémy ve vztazích jsou způsobeny tím, že jsou málo lesbické nebo gay je mylný. Opravdu existují lidé a je jich drtivá většina, kteří zklamání ve vztahu řeší jinak než homosexualitou a jsou šťastní. Je mi jasné, že na mezipatrech budou všichni trvat na tom, že je to to jediné pravé řešení, ale uvědomme si, že všichni jsme důkazem toho, že to tak není.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Tak jedná se o profesionální práci, to nemohu říci. Měl jsem ze snímku, ale takový pocit, že mě někdo tahá za fusekli. SPOILER Nejdřív nám ultra lovec vysvětlí, že má ultra náboje s ultra neurotoxinem, co cokoliv zabije dřív než to to cokoliv vůbec ucítí. No a poté se hodinu díváme nebo divíme, proč se tedy nikdo nepokusí bránit, aby vzápětí geniální ultra lovec č. 2 použitím dvou uspávaček celý problém vyřešil. A ve druhé části to samé. Hodinu čekáme na další uspávačku, která opět problém vyřeší. WTF!#@? /SPOILER Co se týče nelogičností které mě iritovaly už v prvním díle, tady jako by se s nimi roztrhl pytel: týpek co se ztratí během 5 minutové přestávky; t-rex který sežere posádku z nákladového prostoru; loď která bez řízení trefí bratru třeba 10 námořních mil s molometrovou přesností; lidi kteří to z toho mola pozorují; celá scéna s praskajícím sklem nad propastí kterou tu všichni vychvalují; stegosaurus alergický na převíjení filmu atd. Zkrátka a dobře pan SS a spol. jde hlavním záporákům ve filmu hrdinně příkladem a s heslem prachy až na prvních třech místech se z nás a podle tržeb více méně úspěšně snaží dělat blbce.

plakát

Jurský park (1993) 

Nejdříve jsem se rozhodoval pro pět hvězdiček. Dokonce jsem pohyboval myší úplně stejně jako když dávám pět hvězdiček. Pak ale drobné mikroskopické rozdíly na stole, optickém sensoru a teorii chaosu způsobily, že naskočily jen 4*. Možná taky za to trošku může JUniX systém, ten znám, a několik dalších deux ex machin, či logických kotrmelců. Pokud to však zvládnete přehlédnout, 2h utečou jako voda. A i po tolika letech je pořád na co koukat.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Proč tento film nese jméno STAR TREK mi není jasné. Podle scénáře soudím, že autoři prostě nemají fantazii, a proto se rozhodli sáhnout po franšíze. Je to asi škoda neb alespoň pro mne byla krása v tom, že i bez kulervoucích efektů, hlavně silou nosné myšlenky, dialogy a používáním hlavy dříve než většího kladiva bylo možné vykreslit epické vědecko technické příběhy. Žel dnes zřejmě více než kdy dříve v této rychlé době je třeba být povrchní a nezdržovat se hloubkou a myšlením.

plakát

Bitch Slap (2009) 

Koukáte se na bojový film pane? Co jako? Kde jinde se má dělník odreagovat, než u bojového filmu? Parta vytrénovanejch válečníků, který se snaží převést jeden druhého v ultimativním boji. Není to film, ale kumšt. Bitch Slap? Toje teprve kumšt. Ale vždyť tolik krve v sobě člověk ani nemá a co ten rozpočet, ty retrospektivní scény, kamera, scénář a ty triky? A kterépak fandíte, pane? Všem, aby co nejdýl vydržely.

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Zde není možné moc hodnotit filmařinu, jedná se o kvalitativně naprosto průměrné až podprůměrné domácí video. Co se na něm ale děje je opravdu nevídané a minimálně údiv čeká na každého, kdo se odváží nahlédnout na průběh jednoho slavnostního dne.