Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Mezi zdmi (2008) 

Cesta spravedlivého učitele ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií studentské zloby. Požehnán buď ten kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten je skutečným pastýřem a kantorem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry! A když uvalím svou mstu na Tebe,seznáš že jméno mé je vzdělání!

plakát

Černá labuť (2010) 

Až se Aronofsky bude soustředit více na duševní bolest, než na tu (prvoplánově podbízivou) fyzickou tak mu dám i 5. Takhle jsou 4 za námět, formu, herecké výkony a hudbu. Za potřebu šokovat diváka fyzickou bolestí strhávám 1 z celku. Vrtejme si chvíli v mozku vrtačkou ;-)

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Zásadním plusem Žen v pokušení je podle mně absence Epsteina. Jinak se z Vejdělka stává rutinér stylu neurazí, nenadchne.

plakát

Casino Royale (1967) 

První polovina se veze na excelentní "What's New, Pussycat" vlně, kdežto ta druhá je jasným důkazem drogových experimentů autorů. Přesto docela dobrá (rozuměj průměrná) komedie. Ale kvůli Ursule bych šel i do baccaratu.

plakát

Co je nového, kočičko? (1965) 

Brilantní Peter O'Toole obklopeným spoustou překrásných žen (Capucine, Ursula, Romy, ...) v kombinaci se Selersem a scénářem mladého Woodyho Allena (potřeštěný, groteskní, lascivní, "freudovský") vykouzlí nejeden úsměv na vaší tváři, ale hlavně příjemnou komedii na kterou je radost pohledět.

plakát

Útěk (1972) 

Chtěl bych nahlásit ozbrojenou loupež. Donaldson mi se svým B-čkem ukradl zážitek z Peckinpahova Útěku. S tím ukradl režisérovi pátou hvězdičku za statečnost a já si tak nadále hřeji na prsou jeho Železný kříž jako ten nejoblíbenější Samův film. Až si to pustím příště už budu vědět jak to bylo a určitě dojde i na větší ocenění, jelikož tohle je přátelé klasika.

plakát

Zátaras (1997) (TV film) odpad!

Původní Vanishing point je absolutní skvost vypovídající o dané době. Nevím co Carnerovi ten film udělal, ale pomstít se mu takovýmto způsobem je tedy síla. Všechno to tajemno nový scénář přebudovává na jakousi křesťanskou moralitu a veškerému cool-hipies prostředí zasazuje tvrdý direct. Dokonce to nefunguje ani jako samotný film. Snaží si to stále udržet tu kultovní atmosféru cesty, ale všemi těmi příběhovými berlemi kult potápí hlouběji než Kursk. Tenhle paskvil již nikdy více!

plakát

Nábřeží mlh (1938) 

Původně tři hvězdy za spád hodný náhorní plošiny. Zpětně zvednuto na čtyři za neútěšnost mlhy, romantiku facek a za závěr na který dneska nemá nikdo koule.

plakát

We Shoot with Love (2009) 

For Elise - Zajímavý vtipný nápad a dobře natočené a zahrané. 5* Auter - Sen všech co viděli zprávy na nově. Zajímavě poukázáno na to, že násilí ve hrách může být i prospěšné. 4* Last Man Driving - Ruská ruleta o ničem. 2* Pulse beat - Nejlepší z všech. Doping? Nápad? Žába! 5* Boo - První polovina dobrá, druhá nepřekvapí, neurazí, nepobaví. 3*

plakát

Malý obchod hrůz (1960) 

Takový milý malý pokus o hororovou sci-fi komedii s prvky grotesky. Nicholsonova role sice možná pobavila (wtf. obal DVD?), ale jinak to zubařské intermezzo bylo úplně zbytečné a nefunguje ani jako hororová scéna. Komediální moralitka kolem krmných jedinců (zločin a trest?) by zase mohla vystoupit výše, aneb "nevadí, že je sežrala, stejně to byli lumpové" (zde selhává policie). Ovšem chvíle kdy otevřela "Agáta" nenasytnou tlamu a nekompromisně řvala "Feed Me" byly až neuvěřitelně vtipné. Suma sumárum celé 4 hvězdy za vtipně napsané vedlejší postavy a za nenažranou květinu. Cornan byl v této době mezi slepými jednookým králem, nebo ohromný vtipálek a vizionář.