Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 946)

plakát

A Bag of Hammers (2011) 

Není to zlý, podívat se na to dalo, místy i vtipné, místy vážné, potěšila Rebecca Hall, ona je taková ... zvláštně fyzicky výrazná:-). ALE. Prostě je to celé příběhem nesmysl. Dva týpci pořád stejným způsobem kradou auta, s tou cedulí jsou nenápadný jak dvoumetrový lejno, a nikdo po nich nepátrá?? Když si máma toho kluka udělala piknik v uzavřené garáži s autem s puštěným motorem a synek osiřel, oni si ho proste hen tak nechají? Nikdo se nepídil, kde je, co se s nim stalo, prostě unikl celému sociálnímu systému?? Tohle to sráží docela dolů...

plakát

Aberdeen (2000) 

Hodně silný, melancholický, neveselý, atmosférou takový "ledově severský" film. Jak už tady několikrát bylo napsáno, příběh je tady poněkud vedlejší a vlastně nikterak světoborný, umírající matka se snaží dát dohromady otce a dceru. Tady jsou na hlavní koleji komplikovaný vztah otce a dcery, vlastně spíš "otce" a "dcery", kdy se postupně ty role a povahy vlastně tak nějak otáčí. No a především skvělé výkony Stellana Skarsgårda, jehož alkoholik byl (hlavně zpočátku filmu) opravdu až odpudivě reálný, a Leny Heady, která se z počáteční fáze vzorně upravené právničky postupně dostávala do stádia poblité - ne vlastní vinou, zmlácené-částečně svojí vinou,neměla si začínat:) a sjeté-vlastní vinou skoro-trosky. Lena je jedna z hereček, pro které mám trochu slabost, a tady mě opět nezklamala. Dokáže vykouzlit širokou škálu grimas, umí se tvářit velice vážně, slušelo jí to s poblitou sukní a sakem, i s těma modřinama a nejlepší byl ten záchvat smíchu na lodi s kapesníkem v nose:).

plakát

A Country Wedding (2015) (TV film) 

Líbivé prostředí amerického venkova, a trocha té country, to bude asi tak všechno, co stojí za zmínku. Jinak je to Rosa-munde hadr. Radši nebudu moc uvažovat nad tím, proč tam vlastně mám ty tři *. Že by za tu stodolu??

plakát

A dýchejte klidně (2018) 

Tak nějak mě opravdu nebavilo sledovat ani africkou uprchlici ani tu islandskou trosku, bydlící v letitém Golfu. Když pominu to, že nebyla zrovna vzorem dokonalé matky - samoživitelky, tak se většinu filmu chovala jako p***a. A popravdě ten konec...jako vážně?? Jako fakt vlezla někam do kanclu a ukradla pas? Nebo co to mělo být? Popravdě řečeno stěží najdu důvody i pro tu jednu hvězdičku.

plakát

Aféra s náhrdelníkem (2001) 

A mě se to líbilo. Zajímavé zpracování historické, poněkud spletité události. Napoprvé se v tom divák může trochu ztrácet, ale dá se to pobrat. Po kostýmní stránce je to další z krásně zpracovaných filmů, skutečnosti se asi taky jakž takž drží, Hilary mám taky rád:). Co mi přišlo trochu vytržené z kontextu věci, byla závěrečná scéna popravy Marie Antoinetty. Bylo to v podstatě bez nějakého bližšího vysvětlení, takže to může vypadat, jako že hlavním důvodem jejího odsouzení a popravy byla tahle aférka s jedním sice skvostným, ale přece jenom šperkem. Ačkoliv tahle záležitost byla jednou ze záminek rozpoutání velké fr. revoluce, rozhodně se nedá říct, že M. Antoinetta skončila pod gillotinou kvůli náhrdelníku.

plakát

À fond (2016) 

No ty vole!!! Já pálím pět dálničních známek!!! To bylo hodně crazy:)). Celá rodinka, dva policajti, ping-pongující kapitánka, na pumpě náhodně nabraná Melody (mmch, mimické schopnosti Ch. Gabris mě opravdu bavily, mám rád tyhle typy, co umí hrát beze slov v mneších rolích, aniž je to na první pohled vidět), dědeček, a jako třešnička na dortu maník v bavoráku, všechno dokonale francouzsky bláznivý:))!! Vlastně ne... třešinka na dortu byl hen ten onýýý....dzindzik, slovenský dabing, ten mě bavil neméně jako celý film.

plakát

Afrika I. – Z Maroka na Kilimandžáro (1952) 

Jsem fandou pánů H+Z, tak budu těžko hledat jejich nejlepší dokument. Je to tenhle, protože byl první? Je to ten druhý z Jižní Ameriky? Anebo snad Kašmír? Těžko říct, každopádně první celovečerní film H+Z má svoje neopakovatelné kouzlo mimo jiné i v tom, jak je během filmu vidět, jak se postupně učili filmovat, ostatně p. Zikmund to v bonusovém rozhovoru i popisuje, jak jim Jaroslav Novotný na dálku radil. A samozřejmě i mnohé jiné, včetně pozadí jejich havárie v Sirte. S pronásledováním britskými a později v J. Americe americkými tajnými službami se potýkali vlastně celou cestu, i když během cesty jim to zpočátku vlastně nedocházelo. Samozřejmě nezbývá než zopakovat to, co i tady v komentářích už zaznělo. Film ukazuje státy, které buď už dávno neexistují, anebo spíš by bylo lepší napsat ukazuje státy, které ještě neexistovaly. V roce 1947, kdy na cestu vyrazili, byla většina Afriky ještě koloniemi několika evropských mocností. To, co tam tehdy natočili, je historie sama o sobě. Něco podobného už nikdo nikdy neuvidí. A komu se nelíbí dobový komentář poplatný době vzniku, ať si v nastavení DVD prostě přepne na nový komentář p. Zikmunda, který má jen tu jednu zásadní chybu, že je ochuzen o geniální hudební pozadí z hlavy Zdeňka Lišky. Pro mě jasný plný počet pěti hvězdiček.

plakát

Afrikou na pionýru (2019) 

Nebylo to špatné, ale úplně do kolen mě to neposlalo. Nevím, když člověk zná Trabanty, tak už to tak bombastický nepůsobí. Nemluvím o šílenosti samotného napadu jet to na fichtlech. Uz to samo o sobě je spíš sebemrskačství.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Asi bych měl na tyhle supermegaultrahustý akční hrdiny přestat čumět. Čím víc jsem toho viděl, tím mi to přijde směšnější. Zvláště pak tandemový seskok z několikátého patra schodiště se střelbou na pohyblivý cíl v mezipatře a následným odkráčením středem, to byla taková třešinka na dortu. Myslím, že ty dvě * jsou tak akorát.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

No ty woe..... někde mezi hlubokým odpadem (ta "elitní jednotka" je fakt k smíchu) a asi dvěma * za Jordanu Brewster. Ve výsledku z milosti za jednu a víckrát mi s tím na disk nelezte!!