Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 942)

plakát

Tár (2022) 

Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss - to budou patrně důvody, proč jsem to stáhnul, čekajíce nějaký strhující příběh (že bych si podle anotace představoval cosi jako Jasmíniny slzy??), a čeho se mi dostalo? Dvou a půl hodin mně povětšinou zhola nic neříkajících silně intelektuálních dialogů na téma klasických umělců, skladeb, dirigování a tak podobně. Lydia se neustále přesunuje odněkud někam, hned je tady, hned tam, já vlastně celou dobu nevěděl, kde a proč zrovna je, ve kterém bytě. Do toho vstupuje jako paní Colombová nějaká tajemná třetí ženská (kterou ovšem nikdo neuvidí), která si to hodila, nevíme proč vlastně, nevíme, co s ústřední dvojicí - nebo spíš trojicí - měla společného, tak nějak z toho vyplyne, že s ní něco společného měla Lydiina asistentka (N. Merlant), která - střih - náhle ze scény mizí. Další z mála věcí, které jsem poznal, bylo to, že Lydia asi slyšela i trávu růst, asi jí tak trochu foukalo pod tašky, bych řek. No a jelikož jsem moc nepobíral to předtím, tak posledních pár minut v podobě cesty do jakési asijské prdele a nějakého mešuge koncertu mi do toho světlo určitě nevneslo. Děkuju pěkně, opravdu smysluplně strávený čas. Jedna * za Cate, Noémie a Ninu. Větší nudu aby jeden pohledal. Jo a bylo to dlouhý. Dlouhý. A ještě jednou dlouhý. Na to, kolik se toho tam událo, strašně dlouhý.

plakát

Klan Gucci (2021) 

O značce Gucci vím, že existuje. Něco málo co a jak jsem si přečetl, a je třeba konstatovat, že Ridley to zvládl asi vcelku velice dobře. Poslední dobou už občas tne trochu vedle, ale tady se mu to nadmíru povedlo. Dějově to celkem odpovídalo, asi by se na tom dlouze daly hledat nějaké mouchy v detailech, třeba absence některých postav z rodinného klanu, ale co už, detaily já neznám, tak se jimi nebudu zabývat. Jak moc velká mrcha Patrizia Reggiani byla, to si taky úplně netroufám soudit, situace se asi dala řešit jinak než tak, jak ji vyřešila, zlaťáky taky asi měla víc než ráda, i když tady to bylo podáno tak, že ji Maurizio odstavil na vedlejší kolej poměrně rychle a bez okolků. Na to abych posoudil, co vlastně v rodině Gucci všechno způsobila po stránce řekněme majetkové, bych si to asi musel pustit ještě jednou, to ale ... viz dále:). Ústřední dvojice Adam Driver & Lady Gaga sice nejsou ani jeden nějací extra krasavci, ale zahráli to celkem dobře, ona Gaga když se hecne, dokáže zahrát velice dobře. Výprava, kostýmy, auta...:), to všechno zdařile dotvářelo atmosféru doby, celkově je to řemeslně filmařsky dobrá práce, kterou jsem kupodivu vydržel se zájmem sledovat celou tu ukrutnou dobu. Což je zároveň asi největší mínus, pokud se to tak dá nazvat. Ta ubíjející délka, dvě hodiny čtyřicet je fakt moc, zkrácení o minimálně dvacet minut by tomu jistě prospělo. Takhle, ač se mi to docela líbilo a dá se říct, že mi to i něco málo osvětlilo a přineslo po věcné stránce (což u podobných filmů "natočeno podle skutečných událostí" zdaleka ne vždy je pravidlem), to z disku mažu, protože nepředpokládám, že bych tomu ten čas chtěl někdy věnovat znovu.

plakát

Horečka džungle (1991) 

Ježkovy voči, tohle má ještě i dneska 70% plus?? Bych si myslel, že tuhle otázku snad už i Amíci mají vyřešenou. Je to dost uječený, snad jediná postava tam není normální, pořád se řeší, kdo je černej, kdo je bílej, jestli je nebo není moc málo nebo moc ... moc černej nebo moc málo nebo moc ... moc bílej, jestli budou píchat černý s bílýma, bílý s černýma a ... a pořád.

plakát

Hranice lásky (2022) odpad!

Jsem vskutku šťasten jako blecha, že i já jsem mohl ze svých daní přispět na výrobu tohoto hlubokosmyslného filmového zážitku, bez něhož jak jsem jenom dodnes mohl žít?!? To bylo k zblití, když pominu "děj", tak mě hned nazačátku totálně vytočily ty detailní záběry na ležící a spící Vagnerovou, pořízené patrně mobilem, nebo možná ne, ale každopádně ze vzdálenosti tak 30cm od ní. V neblahé předtuše toho, zda tímto způsobem snad není ta hodina a půl natočena celá, jsem to namátkově posunul asi na tři místa dopředu. No, nebylo to tak natočené celé, ale možná by bylo lepší, kdyby tomu tak bylo, protože to bych to býval vypnul hned.

plakát

Úsvit (2023) 

Asi bych ponechal stranou "medicínskou" stránku věci a detaily z toho plynoucí, na zbytek se mi ale koukalo velice dobře. Po delší době slušně natočený český film, s krásnými exteriéry Tater, jednou krásnou Tatřičkou a Eliškou Křenkovou, která prakticky neslezla z obrazu, i když je pravda, že toho logopeda by navštívit mohla. Místy je jí vskutku hovno rozumět, ale to tady byl tak nějak celkový problém, a nebylo to tím, že část postav mluvila slovensky, se slovenštinou jako takovou problém nemám.

plakát

Spálené vzpomínky (2007) 

No to zas bylo veledílo. Mně Halle Berry nějak zvlášť nevadí, o Del Torovi to až tak říct nemůžu, ten mě nějak nerajcuje, toho moc nemusím. Začátek byl ale kurevsky chaoticky sestříhaný, tohle moc rád taky nemám, a když se to tak vezme dokupy kolem a kolem, tak se tam pendrek dělo - to vlastně celou dobu, no a a pak přišla věta "... chyť mě za ucho a masíruj mi lalůček...". A do prdele, tady jsem to asi měl vypnout. No, nestalo se. Takže jsem si dal dalších (i když místy trochu zrychlených) několik desítek minut smažky Del Tora, což jsem fakt vidět nepotřeboval. Jak moc to hrál či jak moc dobře to zná z životních reálií nevím, zkoumat to nehodlám a vědět to ani nechci.  Ale nakonec to dobře dopadne, nebojte, milé děti, on se posadí mezi anonymní alkoho... ne vlastně feťáky, a bude zase dobře. Ještě že už to je z disku pryč.

plakát

Agent z Panamy (2001) 

Tak, jak se mi to ze začátku jevilo dosti zajímavé, tak poslední dosti překombinovaná půlhodina to poslala docela dolů.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) odpad!

39 minut a DOST!!! Na tenhle maglajz dál koukat nehodlám! Kate mám rád, a je to taky patrně jediný důvod, proč jsem to stáhnul, protože Carreyho jemně řečeno zrovna nemusím. Ale hovadinou, kterou střihač sestříhal, jak ho prostě napadlo, dál čas ztrácet nehodlám. Jdu si pustit něco jinýho. Naprosto nechápu, jak to mohlo přijít k hodnocení 84%, a být označeno jako 345. nejlepší a 45. nejoblíbenější film.

plakát

Život pro samouky (2023) 

Těžko se kladně hodnotí film, když tam není snad jediná kladná, normální postava.

plakát

Do morku kosti (2010) 

Takový malý, syrový a přitom docela zajímavý film, který drží nad vodou především výkon Jennifer Lawrence. A v neposlední řadě taky to syrové prostředí, které má k ideální Americe docela daleko.